Н У Х Т

«Курс уважного сировара» від біотехнолога НУХТ

16 жовтня 2018

«Курс уважного сировара» від біотехнолога НУХТ

Крафтове сироваріння стає популярним в Україні серед фермерів і поціновувачів сиру. Все більше господарів молочних ферм і невеликих господарств, користуючись досвідом європейських колег, намагаються не здавати молоко на заводи, а переробляти самостійно. Основним продуктом перероблення молока в даному випадку є сир.

Для навчання охочих опанувати тонкощі виробництва сиру групою ентузіастів, куди входять фромаж’є (сирний сомельє) і сировари, був започаткований проект «Курс уважного сировара». Одним із лекторів курсу є старший викладач кафедри біотехнології і мікробіології НУХТ Євген Омельчук, основним завданням якого є ознайомлення учасників із мікробіологічними та біохімічними процесами, які відбуваються в молоці та на усіх стадіях виробництва сиру.

Нещодавно на базі гастрономічного простору «Gastro Hub» відбулася лекція «Біохімічні та мікробіологічні основи формування молочного згустку», на якій наш фахівець ознайомив учасників зі способами формування молочного згустку, продукцією основних виробників молокозсідальних ферментів, видами молочнокислих бактерій, що входять до складу заквасок для виробництва сиру та основними причинами формування неякісного згустку.

Учасники проекту, більшість із яких вже є практикуючими сироварами, зазначили, що лекція значно допомогла систематизувати їх знання та доповнила їх новою інформацією.

Опублікований: 16-10-2018
Читайте також:
День вишиванки у НУХТ

17 травня 2018 р. українці всього світу відзначають Всесвітній день вишиванки. Цього року свято проходить під гаслом «Дізнайся, звідки твоя». Задля популяризації етнічної культури та інформування студентської молоді кафедра гуманітарних дисциплін Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого протягом цього тижня проводит...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День вишиванки у НУХТ 17 травня 2018

Мережева академія Cisco розпочала роботу у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ

У Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ розпочала роботу Мережева академія Cisco. Академія Cisco – це авторизований навчальний центр із підготовки фахівців Cisco. Навчання проводиться сертифікованими інструкторами згідно з освітніми програмами Cisco, розрахованими на підготовку до сертифікації. Академічні програми Cisco істотно полегшують...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мережева академія Cisco розпочала роботу у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ 03 квітня 2020

На кафедрі біотехнології і мікробіології готують команду для участі у ІІ турі Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології

24-26 квітня 2018 р. кафедра біотехнології і мікробіології НУХТ проводить ІІ тур Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології, в якому візьмуть участь студенти з 16 ВНЗ України. Завідувач кафедри, професор Тетяна Пирог разом із викладачами Юрієм Пенчуком та Оксаною Скроцькою готують команду НУХТ до участі в олімпіаді. Цьогоріч переможцями...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі біотехнології і мікробіології готують команду для участі у ІІ турі Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології 13 квітня 2018

Науковий доробок фахівців НУХТ стає доступнішим широкому загалу

Доцент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін і доцент кафедри експертизи харчових продуктів Вікторія Кійко спільно з колегами з вищого навчального закладу «Міжрегіональна академія управління персоналом» і Національного університету водного господарства та природокористування випустили колективну монографію «Інжиніринг ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковий доробок фахівців НУХТ стає доступнішим широкому загалу 15 серпня 2018