Н У Х Т

«Курс уважного сировара» від біотехнолога НУХТ

16 жовтня 2018

«Курс уважного сировара» від біотехнолога НУХТ

Крафтове сироваріння стає популярним в Україні серед фермерів і поціновувачів сиру. Все більше господарів молочних ферм і невеликих господарств, користуючись досвідом європейських колег, намагаються не здавати молоко на заводи, а переробляти самостійно. Основним продуктом перероблення молока в даному випадку є сир.

Для навчання охочих опанувати тонкощі виробництва сиру групою ентузіастів, куди входять фромаж’є (сирний сомельє) і сировари, був започаткований проект «Курс уважного сировара». Одним із лекторів курсу є старший викладач кафедри біотехнології і мікробіології НУХТ Євген Омельчук, основним завданням якого є ознайомлення учасників із мікробіологічними та біохімічними процесами, які відбуваються в молоці та на усіх стадіях виробництва сиру.

Нещодавно на базі гастрономічного простору «Gastro Hub» відбулася лекція «Біохімічні та мікробіологічні основи формування молочного згустку», на якій наш фахівець ознайомив учасників зі способами формування молочного згустку, продукцією основних виробників молокозсідальних ферментів, видами молочнокислих бактерій, що входять до складу заквасок для виробництва сиру та основними причинами формування неякісного згустку.

Учасники проекту, більшість із яких вже є практикуючими сироварами, зазначили, що лекція значно допомогла систематизувати їх знання та доповнила їх новою інформацією.

Опублікований: 16-10-2018
Читайте також:
В університеті стартували вступні випробування до бакалаврату

Сьогодні в університеті стартували вступні випробування до бакалаврату. Творчий конкурс складали вступники на спеціальність 17 «Фізична культура і спорт», освітню програму «Фізична рекреація і оздоровлення людини». Його мета – визначення рівня фізичної підготовленості вступників, необхідного для опанування обов’язкових і вибіркових дисциплін за спе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті стартували вступні випробування до бакалаврату 11 липня 2024

Профком співробітників вітає з новорічними святами!

Шановні колеги! Профком співробітників НУХТ щиро вітає вас з Новим роком і Різдвом Христовим! Рік, що минає, беззаперечно продемонстрував, що сила нашого народу у його єдності, людяності та патріотизмі. Щодня кожний з нас, на своєму місці наближає перемогу і з кожним днем наша віра тільки зростає. Як і впевненість, що ми обов’язково відновимо мир...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профком співробітників вітає з новорічними святами! 25 грудня 2022

Першокурсники освітньої програми «Економіка та правове забезпечення бізнесу» занурюються у спеціальність

Знати свої права та обов’язки зобов’язаний кожен громадянин країни. Проте, чи всі в Україні мають достатній рівень правової грамотності? А чи знаєте ви свої права та обов’язки? З цими категоріями розбиралися здобувачі освітньої програми «Економіка та правове забезпечення бізнесу». 7 лютого 2023 року на кафедрі економіки і права в рамках роботи сту...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Першокурсники освітньої програми «Економіка та правове забезпечення бізнесу» занурюються у спеціальність 09 лютого 2023

На фінішній прямій: завершилися захисти магістрів-біотехнологів денної форми навчання

21 лютого на кафедрі біотехнології і мікробіології завершилися захисти магістрантів денної форми навчання за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія». Екзаменаційна комісія засідала у дві зміни і оцінила 13 представлених робіт. Аудиторія, де проходив захист, була багатолюдною, адже підтримати своїх колег прийшли студенти 3 і 4 курсів бака...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На фінішній прямій: завершилися захисти магістрів-біотехнологів денної форми навчання 22 лютого 2019