Н У Х Т

«АРТЕРІУМ» – це фантастика!

23 лютого 2022

«АРТЕРІУМ» – це фантастика!

Триває технологічна практика майбутніх біотехнологів, яка дозволяє побачити як футуристичні технології, так і кар’єрні перспективи. Здобувачі 4-го курсу Марія Бондарчук, Юліана Забродська, Марія Парфенюк, Євгенія Салімова, Юлія Попова та Олександр Дешко проходять її на ПАТ «Київмедпрепарат», що входить до складу корпорації «Артеріум».

ПАТ «Київмедпрепарат» – одне з найбільших і найдосвідченіших підприємств вітчизняної хіміко-фармацевтичної промисловості. Завод був заснований ще в середині ХІХ ст. На вході старовинної будівлі на практикантів чекали Лариса Романюк  і Катерина Покойовець. Остання, до речі, є однією з кращих випускниць кафедри біотехнології і мікробіології нашого університету. Вони провели здобувачів на виробництво і познайомили з майбутніми майстрами-наставниками Юлією Васильєвою та Ганною Беровою. Обидві наставниці – теж випускниці нашого університету.

Практиканти побували в усіх виробничих цехах, де були вражені надсучасними автоматизованими конвеєрами, високотехнологічними лабораторіями. Наскільки «Артеріум» технологічна, інноваційна та вимоглива до працівників компанія здобувачі знають ще від стейкхолдерів, які зустрічались з ними в минулому році. У корпорації також діє корпоративний університет «Arterium», співробітники якого покращують знання працівників, влаштовують цікаві тренінги, започатковують нові креативні проєкти, які допомагають розвиватись; проводять майстер-класи, а також нагороджують працівників за сумлінну працю. Є серед них і випускники кафедри біотехнології і мікробіології: Ігор Ключка, Дмитро Свинаренко, Альона Дехтяренко, які під керівництвом Анни Єгорової вкотре нагадали, що для того, щоб працювати в компанії «Артеріум» і здобути успішну кар’єру, потрібно плідно працювати протягом всього бакалаврату, опрацьовувати томи літератури, займатися науковою роботою, опановувати ази проєктування, вивчати іноземну мову, оскільки співробітники з різноплановим багажем знань і різноманітними практичними навичками завжди знадобляться як на виробничому конвеєрі, так і в центральному офісі та науково-дослідних центрах. Тож ключ до успіху – здобуття знань у різних сферах та накопичення практичних навичок. І наші здобувачі мають таку можливість!

Уже зараз, під час практики, студенти показали свої теоретичні знання з дисциплін «Основи проєктування» (викладач – Юрій Карлаш), «Нормативне забезпечення» (викладачка – Світлана Старовойтова), «Мікробіологія, санітарія і гігієна виробництв з основами НАССР» (викладачка – Наталія Грегірчак), «Природоохоронні біотехнології» (викладачка – Вікторія Красінько) та «Методологія розробки нормативно-технічної документації» (викладач – Віктор Стабніков). Ці знання та вміння є необхідними для якісної роботи на фармацевтичному виробництві.

Наші практиканти зазначають, що загалом, «Артеріум» повністю адаптував підприємство до вимог сьогоднішнього і завтрашнього дня, і вже майже нічого не нагадує про те, що завод був заснований більш ніж півтора століття тому. Нічого, крім тієї вихованості, ввічливості та відповідальності, які панують у робочому колективі ще з ХІХ ст. і зовсім не збираються звідти зникати.

Бажаємо сьогоднішнім практиканткам втілити у реальність свої плани і побудувати успішну кар’єру, а співробітникам компанії – не зупинятись на досягнутому, адже досконалість не має меж. Колектив кафедри біотехнології і мікробіології щиро вдячний корпорації «Артеріум» за тривалу, плідну співпрацю з нашим університетом.  

Опублікований: 23-02-2022
Читайте також:
EVI DRIVE на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Один із викликів сьогодення для вступника на освітній ступінь «Магістр» – це Єдиний вступний іспит (ЄВІ) з іноземної мови. Він був започаткований у 2017 році,  проводиться у формі вступного випробування з англійської (або німецької, або французької, або іспанської) мови та передбачає використання організаційно-технологічних процесів здійснення ЗНО....

ЧИТАТИ ДАЛІ

EVI DRIVE на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 17 лютого 2021

Експерти-старшокурсники занурюються в професію завдяки МХП

У рамках професійної підготовки студенти освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» відвідали сучасний лабораторний центр холдингу МХП. Цей центр є одним із найпотужніших в Україні у сфері лабораторних досліджень і контролю якості та безпечності харчових продуктів. Найскладніші дослідження виконують у лаб...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Експерти-старшокурсники занурюються в професію завдяки МХП 08 квітня 2025

Відбулося останнє у календарному році засідання вченої ради університету

28 грудня відбулося останнє у календарному році засідання вченої ради університету. Ректор Анатолій Українець розпочав його з вітання з ювілеєм та вручення нагрудного знака «Відзнака Національного університету харчових технологій» ветерану нашого навчального закладу, який віддав йому понад 53 роки свого життя, Миколі Олексійовичу Прядку. Далі, ві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулося останнє у календарному році засідання вченої ради університету 28 грудня 2017

Завершили навчання бакалаври та магістри заочної форми спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування»

Завершили навчання студенти заочної форми – бакалаври та магістри спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування». У цьому навчальному році кафедра фінансів випустила 21-го магістра та 17 бакалаврів. Комісії зацікавили ґрунтовні доповіді дипломників, які були підготовлені на актуальні теми. Здобувачі пропонували в своїх роботах розв’язан...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завершили навчання бакалаври та магістри заочної форми спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» 25 лютого 2020