Н У Х Т

Здобувачі відпрацьовують навички командної самостійної роботи з дисципліни «Природознавча мікробіологія»

11 грудня 2023

Здобувачі відпрацьовують навички командної самостійної роботи з дисципліни «Природознавча мікробіологія»

У цьому році магістранти, що навчаються за освітньо-професійною програмою «Промислова та фармацевтична біотехнологія», вперше виконували нове для себе завдання з дисципліни «Природознавча мікробіологія» (лекторка – професорка Тетяна Пирог).

Ця самостійна робота вимагала командної праці, оскільки потрібно було опрацювати чималу кількість сучасної наукової літератури. Однією з перших свою роботу на тему «Ціанобактерії як об'єкти біотехнології» представила команда Олени Доценко.

Доповідь здобувачів була комплексною, бо охоплювала різні аспекти використання одноклітинних синьо-зелених водоростей як біологічних агентів. Слухачі дізналися про антимікробні метаболіти, синтезовані ціанобактеріями. Те, що ці одноклітинні водорості можуть продукувати метаболіти з антимікробною активністю щодо таких вірусів, як Ебола, ВІЛ, кір, гепатит вражає. Крім того, ціанобактерії та продукти їх метаболізму є перспективними для використання у природоохоронних технологіях, косметології, сільському господарстві, харчовій промисловості тощо. Вони можуть використовуватися для створення біодобрив, виробництва біопластику, біопалива, як біокаталізатори, а також для біоремедації довкілля Учасники команди проаналізували великий спектр закордонної та вітчизняної літератури, щоб це підтвердити.

Після презентації доповіді магістранти й лекторка дисципліни продуктивно та цікаво подискутували. Здобувачі освіти вдячні професорці Тетяні Пирог за можливість урізноманітнити лекційні заняття та попрацювати в команді, адже навички такої роботи зайвими ніколи не бувають.

Опублікований: 11-12-2023
Читайте також:
Високий рівень викладання основоположної дисципліни для професійного майбутнього випускників кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

На кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки відбулося відкрите заняття з основоположної та надважливої для майбутніх фахівців дисципліни «Проєктування деталей машин», яке провів провідний спеціаліст у галузі харчової та пакувальної промисловості, доцент, к.т.н. Микола Масло. Темою заняття стали ланцюгові передачі. Здобувачі освіти отримали вичер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Високий рівень викладання основоположної дисципліни для професійного майбутнього випускників кафедри мехатроніки та пакувальної техніки 13 листопада 2023

Викладачі підвищують рівень обізнаності у розробленні системи HACCP

28 вересня відбувся вебінар «Критичні контрольні точки і критичні межі в системі HACCP», що був проведений PROFI CLUB. PROFI CLUB – це найкращі професіонали в сфері HoReCa з високими світовими стандартами. Головними цілями PROFI CLUB є впровадження в ресторанному бізнесі найпрогресивніших управлінських методик і сучасного обладнання, популяризація ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі підвищують рівень обізнаності у розробленні системи HACCP 29 вересня 2023

Іще одне прощання…

У Сумському коледжі харчової промисловості нашого університету відбулося урочисте вручення дипломів випускникам спеціальності «Виробництво харчової продукції». Директор коледжу Юрій Барилюк привітав випускників із отриманням кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст» і присвоєнням кваліфікації «технік-технолог з технології харчування» та побажав...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Іще одне прощання… 06 лютого 2020

Практичні нюанси поширення результатів досліджень на науковому семінарі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Наукова інформація є основою розвитку науки та освіти. Доступ до актуальних досліджень і знань є критично важливим для підвищення професійного рівня науковців, удосконалення методик дослідження і викладання. Визнаним центром обміну науковою інформацією завжди були бібліотеки, які в сучасних умовах надають як традиційний, так і цифровий доступ до зн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичні нюанси поширення результатів досліджень на науковому семінарі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 03 квітня 2024