Н У Х Т

Здобувачі відпрацьовують навички командної самостійної роботи з дисципліни «Природознавча мікробіологія»

11 грудня 2023

Здобувачі відпрацьовують навички командної самостійної роботи з дисципліни «Природознавча мікробіологія»

У цьому році магістранти, що навчаються за освітньо-професійною програмою «Промислова та фармацевтична біотехнологія», вперше виконували нове для себе завдання з дисципліни «Природознавча мікробіологія» (лекторка – професорка Тетяна Пирог).

Ця самостійна робота вимагала командної праці, оскільки потрібно було опрацювати чималу кількість сучасної наукової літератури. Однією з перших свою роботу на тему «Ціанобактерії як об'єкти біотехнології» представила команда Олени Доценко.

Доповідь здобувачів була комплексною, бо охоплювала різні аспекти використання одноклітинних синьо-зелених водоростей як біологічних агентів. Слухачі дізналися про антимікробні метаболіти, синтезовані ціанобактеріями. Те, що ці одноклітинні водорості можуть продукувати метаболіти з антимікробною активністю щодо таких вірусів, як Ебола, ВІЛ, кір, гепатит вражає. Крім того, ціанобактерії та продукти їх метаболізму є перспективними для використання у природоохоронних технологіях, косметології, сільському господарстві, харчовій промисловості тощо. Вони можуть використовуватися для створення біодобрив, виробництва біопластику, біопалива, як біокаталізатори, а також для біоремедації довкілля Учасники команди проаналізували великий спектр закордонної та вітчизняної літератури, щоб це підтвердити.

Після презентації доповіді магістранти й лекторка дисципліни продуктивно та цікаво подискутували. Здобувачі освіти вдячні професорці Тетяні Пирог за можливість урізноманітнити лекційні заняття та попрацювати в команді, адже навички такої роботи зайвими ніколи не бувають.

Опублікований: 11-12-2023
Читайте також:
Стейкхолдери-випускники активно долучаються до навчального процесу

Мабуть кожний здобувач освіти прагне постійно навчатися чомусь новому і якомога якісніше опанувати матеріали, представлені викладачами, щоб у подальшому отримати кваліфікацію, яка дасть можливість реалізувати себе в якості успішного фахівця, професіонала своєї справи. Але, як відомо, лише теоретичних знань замало для того, щоб бути всебічно обізнан...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стейкхолдери-випускники активно долучаються до навчального процесу 11 травня 2022

Студентка факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу і шеф-кухарка ресторану Євгена Клопотенка стала героїнею матеріалу незалежного жіночого видання

Про стереотипи щодо жінок на кухні ресторану з незалежним жіночим виданням www.thedevochki.com поділилася магістрантка факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Алла Запорожан, яка успішно поєднує навчання з роботою за фахом. Алла стала героїнею проєкту «Тест-драйв професій для дівчат», спрямованого на підвищення обізнаності дівчат ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студентка факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу і шеф-кухарка ресторану Євгена Клопотенка стала героїнею матеріалу незалежного жіночого видання 17 листопада 2021

НУХТ – у ТОП-15 київських вишів, найпопулярніших серед вступників на основі повної загальної середньої освіти

Кілька років поспіль після завершення подання заяв вступниками до бакалаврату на основі повної загальної середньої освіти, портал Освіта.UA визначає 100 вишів України, найбільш популярних серед цієї категорії вступників. Цей своєрідний рейтинг укладається за даними інформаційної системи «Вступ.ОСВІТА.UA», що розміщує рейтингові списки вступників, п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ – у ТОП-15 київських вишів, найпопулярніших серед вступників на основі повної загальної середньої освіти 02 серпня 2024

Доценти кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства вражають рівнем викладацької майстерності

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства 21 вересня відбулися відкриті лекційні заняття. Доцент Світлана Олійник провела аудиторне заняття для здобувачів групи ЗТБ-1-1м з дисципліни «Інноваційні технології бродильних  виробництв». Тема  лекції – «Інноваційні технології у лікеро-горілчаному виробництві». Лектор звернула увагу ауди...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Доценти кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства вражають рівнем викладацької майстерності 22 вересня 2020