Н У Х Т

Бібліотечна спільнота України: співпраця та обмін досвідом між бібліотеками ЗВО

26 лютого 2024

Бібліотечна спільнота України: співпраця та обмін досвідом між бібліотеками ЗВО

23 лютого до Науково-технічної бібліотеки нашого університету завітали представники Наукової бібліотеки ім. М. Максимовича Київського національного університету ім. Тараса Шевченка. Робоча зустріч була організована науково-методичним центром бібліотек закладів вищої освіти України.

Сьогодні в умовах воєнного стану, змішаної та дистанційної форм навчання, особливого значення набуває питання віддаленого обслуговування та інформаційного забезпечення користувачів. Науково-технічна бібліотека університету завдяки розширенню послуг і сервісів, поділилася практичним досвідом та напрацюваннями, які були впроваджені у цей складний час задля підтримки освіти та науки. Перехід до нового формату діяльності, в тому числі шляхом надання інформаційних послуг віддалено, відіграє важливу роль у розв’язанні найрізноманітніших інформаційних завдань, пов’язаних із освітньо-науковою діяльністю та сучасними потребами користувачів.

Під час зустрічі була проведена екскурсія бібліотекою, під час якої гості ознайомилися з читальними залами та вільною зоною для індивідуального навчання та відпочинку. Особливий інтерес у колег викликало те, які практичні досягнення та нововведення впроваджені науково-технічною бібліотекою НУХТ для задоволення цифрових потреб користувачів . Було зосереджено увагу на власностворених бібліотечних ресурсах, таких як інформаційно-аналітична система «Публікаційна карта НУХТ», інституційний репозитарій, електронний каталог.

Зустріч пройшла в надзвичайно теплій і дружній атмосфері. Сподіваємося, що цей обмін досвідом і знаннями стане корисним для обох колективів і сприятиме подальшій співпраці.

Опублікований: 26-02-2024
Читайте також:
На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар «Використання пряно-ароматичної сировини листків монарди двійчастої та пажитника сінного при виробництві крекеру з пікантним смаком та подовженим терміном придатності» аспірантки Ольги Дзигар. Науковий керівник – професор кафедри технології хлібопекарських і кон...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар 30 березня 2018

Серед авторів першого видання про полімерну упаковку українською мовою – доцентка нашого університету

Відбулася довгоочікувана подія – презентація книги «Полімерна упаковка», співавтором якої є доцентка кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв Наталія Кулик. Презентація проходила у рамках наукової програми авторитетного виставкового заходу – Міжнародного форуму харчової промисловості та упаковки IFFIP-2021. Презентована книга...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Серед авторів першого видання про полімерну упаковку українською мовою – доцентка нашого університету 08 червня 2021

Біотехнологи НУХТ – знавці своєї справи!

Не за горами кінець зими, а це означає, що зовсім скоро студенти-магістранти будуть захищати свої дипломні роботи. Щороку кафедра біотехнології і мікробіології випускає студентів, які впевнено підкорюють вершини фармацевтичної галузі та промисловості. Випускники 2020 року – не виключення, адже більшість із них уже прокладають свій тернистий шлях д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Біотехнологи НУХТ – знавці своєї справи! 17 січня 2020

Творчі професійно-спрямовані практичні заняття

В Івано-Франківському фаховому коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ викладачі проводять цікаві та професійно-спрямовані заняття.  8 жовтня на практичному занятті з дисципліни «Організація обслуговування» група РО-7 разом із викладачем спецдисциплін Галиною Лилак працювала активно і творчо.  Практична робота в коледжі – це навчально-пізнава...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Творчі професійно-спрямовані практичні заняття 09 жовтня 2020