Н У Х Т

Здобувачі й викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції апробують результати наукових досліджень

23 травня 2022

Здобувачі й викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції апробують результати наукових досліджень

19 травня 2022 року відбулася ІI Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю «Інновації, гостинність, туризм: освіта, наука, практика», організатором і модератором якої виступила кафедра готельно-ресторанного бізнесу Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

У роботі конференції взяла участь кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції нашого університету.

Зокрема, на науковому заході, який відбувся в режимі онлайн, під час роботи секції «Сучасні тенденції та перспективи розвитку індустрії гостинності» з доповіддю «Технології основних страв зниженого глікемічного індексу» виступила здобувачка освітнього ступеня «Бакалавр» четвертого курсу освітньо-професійної програми «Технології харчування» Інна Гілічук (наукова керівниця – к.т.н., доцентка Ірина Корецька).

Інна Гілічук наголосила, що у сьогоденні спостерігається тенденція зростання кількості випадків цукрового діабету у населення, тому тема раціонального харчування стає популярною у ресторанному господарстві. Показник глікемічного навантаження враховує кількість споживаних вуглеводів, при засвоюванні яких змінюється рівень цукру у крові.

Тому, метою роботи було розроблення технології страви «Деруни» зі зниженим показником глікемічного навантаження з використанням новітньої рослинної сировини.

Здобувачкою запропоновано основну сировину – картоплю замінити на капусту білокачану та моркву (у об’ємі до 40 %), а соус, що подається до класичної страви – сметану, замінити на йогурт знежирений.

Висвітлені результати наукового дослідження довели, що використання новітньої сировини в технології страви «Деруни» знижує показник глікемічного навантаження, що дає можливість адаптувати традиційну страву до вимог раціонального харчування.

Представлена доповідь зацікавила та викликала резонанс серед учасників заходу.

Також здобувачка Інна Гілічук і доцентки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Ірина Корецька та Ольга Коваль долучилися до жвавого обговорення представлених доповідей від учасників конференції.

Участь у науковій конференції дала змогу здобувачці та викладачам кафедри розширити коло знань щодо інновацій у сфері гостинності.

Опублікований: 23-05-2022
Читайте також:
Дослідна робота кафедри теплоенергетики та холодильної техніки за участі підприємств-партнерів триває!

З 24 лютого на кафедрі теплоенергетики та холодильної техніки почалася дослідна робота з вивчення теплообміну за фазового переходу холодильних агентів у теплообмінниках українського виробника ТМ «AFOK». Підприємство знаходиться у м. Самбір Львівської області і виготовляє теплообмінники типу TL, TU, TLF, TLP, TS, TB, TLX із нержавіючої сталі, призн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дослідна робота кафедри теплоенергетики та холодильної техніки за участі підприємств-партнерів триває! 25 лютого 2021

Підсумки й плани: відбулися збори трудового колективу університету

31 серпня, напередодні початку нового навчального року у актовій залі відбулися традиційні збори трудового колективу університету. З вітальним словом до присутніх звернувся ректор Олександр Шевченко. Він тепло привітав усіх зі святами, що нещодавно відзначила Україна – Днем Державного прапора і Днем Незалежності, а також із початком нового навчаль...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підсумки й плани: відбулися збори трудового колективу університету 31 серпня 2023

20 перемог наших здобувачів у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт 2020-2021 навчального року

Міністерство освіти і науки України підвело підсумки Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2020-2021 навчальному році. Наказом МОН №865 від 28 липня 2021 року затверджений перелік переможців Конкурсу та рекомендовано керівникам закладів освіти відзначити студентів-переможців, їх наукових керівників...

ЧИТАТИ ДАЛІ

20 перемог наших здобувачів у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт 2020-2021 навчального року 11 серпня 2021

До креативних проектів Всеукраїнського форуму долучилися студенти Кам’янець-Подільського коледжу НУХТ

13-14 вересня в місті Кам’янці-Подільському відбувся Всеукраїнський форум «Молодіжні сходини в Кам’янець-Подільській фортеці». Форум об’єднав ініціативну молодь із усіх куточків України, відкриту до нових знайомств, позитивних вражень, емоцій та сучасних ідей. Студенти Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості НУХТ долучилися до форум...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До креативних проектів Всеукраїнського форуму долучилися студенти Кам’янець-Подільського коледжу НУХТ 16 вересня 2019