Н У Х Т

Здобувачі й викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції апробують результати наукових досліджень

23 травня 2022

Здобувачі й викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції апробують результати наукових досліджень

19 травня 2022 року відбулася ІI Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю «Інновації, гостинність, туризм: освіта, наука, практика», організатором і модератором якої виступила кафедра готельно-ресторанного бізнесу Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

У роботі конференції взяла участь кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції нашого університету.

Зокрема, на науковому заході, який відбувся в режимі онлайн, під час роботи секції «Сучасні тенденції та перспективи розвитку індустрії гостинності» з доповіддю «Технології основних страв зниженого глікемічного індексу» виступила здобувачка освітнього ступеня «Бакалавр» четвертого курсу освітньо-професійної програми «Технології харчування» Інна Гілічук (наукова керівниця – к.т.н., доцентка Ірина Корецька).

Інна Гілічук наголосила, що у сьогоденні спостерігається тенденція зростання кількості випадків цукрового діабету у населення, тому тема раціонального харчування стає популярною у ресторанному господарстві. Показник глікемічного навантаження враховує кількість споживаних вуглеводів, при засвоюванні яких змінюється рівень цукру у крові.

Тому, метою роботи було розроблення технології страви «Деруни» зі зниженим показником глікемічного навантаження з використанням новітньої рослинної сировини.

Здобувачкою запропоновано основну сировину – картоплю замінити на капусту білокачану та моркву (у об’ємі до 40 %), а соус, що подається до класичної страви – сметану, замінити на йогурт знежирений.

Висвітлені результати наукового дослідження довели, що використання новітньої сировини в технології страви «Деруни» знижує показник глікемічного навантаження, що дає можливість адаптувати традиційну страву до вимог раціонального харчування.

Представлена доповідь зацікавила та викликала резонанс серед учасників заходу.

Також здобувачка Інна Гілічук і доцентки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Ірина Корецька та Ольга Коваль долучилися до жвавого обговорення представлених доповідей від учасників конференції.

Участь у науковій конференції дала змогу здобувачці та викладачам кафедри розширити коло знань щодо інновацій у сфері гостинності.

Опублікований: 23-05-2022
Читайте також:
Мехатроніка та пакування: драйв інновацій у твоїх руках

Кафедра мехатроніки та пакувальної техніки за підтримки директора Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Сергія Блаженка продовжує активну співпрацю з ВСП «Київський фаховий коледж комп’ютерних технологій та економіки НАУ». Черговий профорієнтаційний семінар для майбутніх вступників до нашого університету мав тему...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мехатроніка та пакування: драйв інновацій у твоїх руках 15 лютого 2024

Управлінню ризиками та безпечністю харчових продуктів присвятили свої кваліфікаційні роботи магістри спеціальності «Якість, стандартизація та сертифікація»

На кафедрі експертизи харчових продуктів відбувся захист магістерських робіт студентів заочної форми навчання зі спеціальності «Якість, стандартизація та сертифікація». Магістерські роботи були присвячені дуже актуальному питанню харчової науки і технології – управлінню ризиками та безпечністю харчових продуктів. Магістри-заочники показали високий...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Управлінню ризиками та безпечністю харчових продуктів присвятили свої кваліфікаційні роботи магістри спеціальності «Якість, стандартизація та сертифікація» 23 лютого 2017

Вітаємо юних біотехнологів – переможців конкурсу наукових робіт за благодійної підтримки корпорації «АРТЕРІУМ»!

Уже не перший рік «АРТЕРІУМ» підтримує молодих біотехнологів НУХТ, започаткувавши ще в 2020 році конкурс наукових робіт. Наші юні біотехнологи, незважаючи на усі негаразди, займаються науковими дослідженнями і щороку беруть  участь у конкурсі. До речі, це не перший захід, який реалізує АРТЕРІУМ у нашому університеті. Протягом багатьох років співроб...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітаємо юних біотехнологів – переможців конкурсу наукових робіт за благодійної підтримки корпорації «АРТЕРІУМ»! 03 липня 2023

Практична підготовка магістрантів-біотехнологів у 2018 році

Останнім великим кроком магістрантів перед виконанням і захистом дипломної роботи є переддипломна практика, яку студенти кафедри біотехнології і мікробіології проходили на базі провідних фармацевтичних підприємств та науково-дослідних інститутів. Вже традиційно більшість студентів поєднали проходження практики із роботою на своїх перших робочих міс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практична підготовка магістрантів-біотехнологів у 2018 році 26 жовтня 2018