Н У Х Т

Здобувачі й викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції апробують результати наукових досліджень

23 травня 2022

Здобувачі й викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції апробують результати наукових досліджень

19 травня 2022 року відбулася ІI Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю «Інновації, гостинність, туризм: освіта, наука, практика», організатором і модератором якої виступила кафедра готельно-ресторанного бізнесу Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

У роботі конференції взяла участь кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції нашого університету.

Зокрема, на науковому заході, який відбувся в режимі онлайн, під час роботи секції «Сучасні тенденції та перспективи розвитку індустрії гостинності» з доповіддю «Технології основних страв зниженого глікемічного індексу» виступила здобувачка освітнього ступеня «Бакалавр» четвертого курсу освітньо-професійної програми «Технології харчування» Інна Гілічук (наукова керівниця – к.т.н., доцентка Ірина Корецька).

Інна Гілічук наголосила, що у сьогоденні спостерігається тенденція зростання кількості випадків цукрового діабету у населення, тому тема раціонального харчування стає популярною у ресторанному господарстві. Показник глікемічного навантаження враховує кількість споживаних вуглеводів, при засвоюванні яких змінюється рівень цукру у крові.

Тому, метою роботи було розроблення технології страви «Деруни» зі зниженим показником глікемічного навантаження з використанням новітньої рослинної сировини.

Здобувачкою запропоновано основну сировину – картоплю замінити на капусту білокачану та моркву (у об’ємі до 40 %), а соус, що подається до класичної страви – сметану, замінити на йогурт знежирений.

Висвітлені результати наукового дослідження довели, що використання новітньої сировини в технології страви «Деруни» знижує показник глікемічного навантаження, що дає можливість адаптувати традиційну страву до вимог раціонального харчування.

Представлена доповідь зацікавила та викликала резонанс серед учасників заходу.

Також здобувачка Інна Гілічук і доцентки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Ірина Корецька та Ольга Коваль долучилися до жвавого обговорення представлених доповідей від учасників конференції.

Участь у науковій конференції дала змогу здобувачці та викладачам кафедри розширити коло знань щодо інновацій у сфері гостинності.

Опублікований: 23-05-2022
Читайте також:
Майбутні фахівці з експертизи харчових продуктів – активні учасники диктанту національної єдності 2022!

9 листопада, у День української писемності та мови, відбувся традиційний диктант національної єдності. Диктант мав назву «Твій дім», його авторка – українська письменниця та режисерка Ірина Цілик, читала текст народна артистка, Герой України Ада Роговцева. Цей диктант пройшов у знак єдності нашого незламного народу, його писали не тільки українці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майбутні фахівці з експертизи харчових продуктів – активні учасники диктанту національної єдності 2022! 10 листопада 2022

Досвідом впровадження інноваційних технологій діляться виробничники

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар «Досвід впровадження інноваційних технологій вирощування традиційних та органічних культур і отримання продуктів їх перероблення на агрофірмі «Поле» за участю начальниці відділу контролю якості ТОВ Агрофірма «Поле» Вікторії Павловської. Компанія спеціалізується...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Досвідом впровадження інноваційних технологій діляться виробничники 28 червня 2023

Вітаємо переможців ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології»!

8-9 квітня 2025 р. у форматі відеоконференції відбулася підсумкова науково-практична конференція ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології» 2024-2025 н.р., у якій взяли участь 22 здобувачі з 16 закладів вищої освіти України. Для об’єктивного оцінювання наукових робіт до складу конкурсної комі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітаємо переможців ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології»! 11 квітня 2025

Посилює профорієнтаційну активність кафедра готельно-ресторанної справи

На кафедрі готельно-ресторанної справи триває посилена підготовка до Вступної кампанії 2023. Викладачі та здобувачі освіти за підтримки завідувачки випускової кафедри Лариси Шаран активно запрошують майбутніх вступників на День відкритих дверей, який відбудеться уже цієї суботи, 8 квітня, у змішаному форматі. Асистент, відповідальний за профорієнт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Посилює профорієнтаційну активність кафедра готельно-ресторанної справи 05 квітня 2023