Н У Х Т

Посилює профорієнтаційну активність кафедра готельно-ресторанної справи

05 квітня 2023

Посилює профорієнтаційну активність кафедра готельно-ресторанної справи

На кафедрі готельно-ресторанної справи триває посилена підготовка до Вступної кампанії 2023. Викладачі та здобувачі освіти за підтримки завідувачки випускової кафедри Лариси Шаран активно запрошують майбутніх вступників на День відкритих дверей, який відбудеться уже цієї суботи, 8 квітня, у змішаному форматі.

Асистент, відповідальний за профорієнтаційну роботу випускової кафедри Артем Ущаповський провів три мотиваційні зустрічі в очному форматі з випускниками шкіл та їхніми батьками, розташованими в Прилуцькому районі Чернігівської області.

З 28 березня по 3 квітня 2023 року викладач зустрівся з випускниками 11-х класів КЗЗСО І-ІІІ ступенів «Варвинський ліцей №1» і КЗЗСО І-ІІІ ступенів «Варвинський ліцей №2», а також побував на батьківських зборах.

Під час профорієнтаційних івентів він акцентував увагу присутніх на затвердженому Порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2023 році. Розповів учасникам заходів про всі нюанси вступної кампанії: особливості реєстрації та складання НМТ, вагові коефіцієнти, перелік спеціальностей із особливою підтримкою держави, тощо. Під час зустрічей школярі дізналися про особливості навчання у нашому закладі вищої освіти, спеціальності, за якими здійснюється підготовка висококваліфікованих фахівців на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу ім. проф. В.Ф. Доценка, успішну професійну реалізацію і кар’єрний розвиток за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа». Презентаційні частини зустрічей були поєднані з сесією питання-відповідь, під час якої кожен майбутній вступник отримав вичерпні відповіді на хвилюючі питання від спікера. Приємно відзначити, що ліцеїсти знають про Національний університет харчових технологій та розглядають можливість здобуття вищої освіти у нашому виші.

Можна впевнено стверджувати, що профорієнтаційні івенти мотивують школярів для підготовки і вступу до закладів вищої освіти, а також допомагають зорієнтувати майбутніх абітурієнтів на шляху здобуття ступеня бакалавра для успішної реалізації у професії.

Кафедра готельно-ресторанної справи щиро вдячна за можливість проведення мотиваційних профорієнтаційних зустрічей в офлайн-форматі директорам ліцеїв Тетяні Прищенко та Василю Небрату.

Опублікований: 05-04-2023
Читайте також:
Профорієнтація від першокурсників

У Навчально-науковому інституті харчових технологій традиційно до заходів з профорієнтаційної роботи залучають як студентів випускових кафедр у період проходження практики, так і здобувачів-першокурсників, що у перші роки навчання в НУХТ підтримують контакти з навчальними закладами, в яких отримали середню освіту. Такі комунікації полегшують старшо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтація від першокурсників 12 лютого 2024

Гостьові лекції від практиків тривають

У рамках лекційних занять із дисциплін «Технології продукції ресторанного господарства» і «Проєктування та дизайн закладів ресторанного господарства» відбувся лекторій від співвласника компанії «Дідо Джозеф» Андрія Свірського. Модераторами зустрічі були доцентка кафедри технології  ресторанної і аюрведичної продукції Віра Зуйко, старша викладачка О...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьові лекції від практиків тривають 18 жовтня 2021

Веселка безпеки: про ключові елементи системи HACCP київським ліцеїстам

Викладачі кафедри технології ресторанної та аюрведичної продукції провели ряд зустрічей зі старшокласниками Ліцею №15 міста Києва. Професор кафедри, гарант освітньої програми «Технології харчування» Олег Кузьмін та асистентка Марія Омельченко представили пізнавальну лекцію «Веселка безпеки: як кольори допомагають кухарям», присвячену сучасним стан...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Веселка безпеки: про ключові елементи системи HACCP київським ліцеїстам 15 травня 2025

Дистанційно – не значить гірше

У зв’язку із карантином та відповідним рішенням вченої ради університету, для унеможливлення поширення вірусу, переддипломна практика освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» реалізовується у дистанційному режимі. Переддипломна практика зорієнтована на підготовку до виконання дипломного проекту здобувач...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дистанційно – не значить гірше 22 квітня 2020