Н У Х Т

За звання кращих програмістів позмагалися наші студенти

10 липня 2018

За звання кращих програмістів позмагалися наші студенти

У Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» відбулася урочиста церемонія закриття і нагородження переможців Тринадцятої відкритої міжнародної студентської олімпіади з програмування імені С. О. Лебедєва та В. М. Глушкова «KPI-OPEN 2018», на якій наш університет традиційно представляли команди факультету автоматизації і комп’ютерних систем під керівництвом в.о. завідувача кафедри інформатики, доцента Сергія Грибкова.

Молодих програмістів, які змогли протриматися до фіналу, привітала Віра Глушкова – донька академіка Віктора Глушкова, ім’я якого носить олімпіада.

Організатори підготували для учасників шістнадцять задач – по вісім на перший і другий тури. Олімпіадні задачі – завжди дуже непрості, та цього року вони були особливо складними. Отож впоратися з усіма завданнями не вдалося жодній команді. Понад те, доволі багато команд не розв’язали взагалі жодної задачі. Найзаплутанішим виявилося останнє завдання першого туру – воно стала каменем спотикання абсолютно для всіх учасників олімпіади.

Як зауважив, виступаючи перед студентами, член журі й один із багаторічних авторів завдань для неї Олександр Рибак, «це була найскладніша добірка задач за останні роки».

На жаль, нашим студентам не вдалося цього разу вибороти призові місця, адже рівень їх суперників був надзвичайно високий – більшість із них – програмісти зі спеціалізованих і вузькопрофільних навчальних закладів, але вони змогли по-новому поглянути на обрану спеціальність.

На думку організаторів, навіть для тих, хто не може похвалитися успіхами, олімпіада була корисною: найсильніші отримали підтвердження того, що вони на правильному шляху, аутсайдери зрозуміли, на чому в навчанні слід зосередитися у першу чергу. А ще, участь в олімпіаді кожному подарувала новий досвід, а багатьом – і нових друзів.

Отже, «KPI-OPEN 2018» завершився, й на факультеті автоматизації і комп’ютерних систем розпочинається підготовка до наступного. Бажаємо успіху і наснаги нашим командам і віримо, що одного разу вони підкорять найвищі щаблі турнірної таблиці цих престижних перегонів!

Опублікований: 10-07-2018
Читайте також:
Подорож у світ виробництва харчових продуктів

3 листопада доцентки кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Мельник, Вікторія Кійко, Наталія Попова та доцент кафедри процесів і апаратів харчових виробництв Тарас Мисюра разом зі здобувачами 3 курсу 13-ої групи ХЕ відвідали 26-ту Міжнародну виставку харчових продуктів і напоїв «WorldFood Ukraine». У такі непрості часи відвідування подібних ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Подорож у світ виробництва харчових продуктів 06 листопада 2023

Фінішували захисти дипломних проектів заочників-виноробів

21 лютого на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства завершилися захисти дипломних проектів студентів заочної форми навчання освітньо-кваліфікаційного рівня «спеціаліст» зі спеціальності «Технології продуктів бродіння і виноробства». Роботи студентів оцінювала Державна екзаменаційна комісія (ДЕК) у складі: провідного наукового співр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фінішували захисти дипломних проектів заочників-виноробів 22 лютого 2017

Гастротуристичні локації столиці Австрії на лекції доцентки Віденського університету

17 лютого 2022 року викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції долучилися до відкритої лекції «Гастротуристичні локації Відня» доцентки Віденського університету (Австрія), к.філол.н. Оксани Гаврилів, організованої кафедрою туризму Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського. На лекції були ро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гастротуристичні локації столиці Австрії на лекції доцентки Віденського університету 17 лютого 2022

Робоча група освітньої програми «Технології продуктів бродіння і виноробства» приступила до її локального моніторингу

24 січня 2024 року на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбулося засідання робочої групи магістерської освітньо-професійної програми «Технології продуктів бродіння і виноробства». Гарант програми, професор Віталій Прибильський ознайомив присутніх із вимогами до розроблення нової редакції освітньо-професійної програми та її за...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Робоча група освітньої програми «Технології продуктів бродіння і виноробства» приступила до її локального моніторингу 25 січня 2024