Н У Х Т

За звання кращих програмістів позмагалися наші студенти

10 липня 2018

За звання кращих програмістів позмагалися наші студенти

У Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» відбулася урочиста церемонія закриття і нагородження переможців Тринадцятої відкритої міжнародної студентської олімпіади з програмування імені С. О. Лебедєва та В. М. Глушкова «KPI-OPEN 2018», на якій наш університет традиційно представляли команди факультету автоматизації і комп’ютерних систем під керівництвом в.о. завідувача кафедри інформатики, доцента Сергія Грибкова.

Молодих програмістів, які змогли протриматися до фіналу, привітала Віра Глушкова – донька академіка Віктора Глушкова, ім’я якого носить олімпіада.

Організатори підготували для учасників шістнадцять задач – по вісім на перший і другий тури. Олімпіадні задачі – завжди дуже непрості, та цього року вони були особливо складними. Отож впоратися з усіма завданнями не вдалося жодній команді. Понад те, доволі багато команд не розв’язали взагалі жодної задачі. Найзаплутанішим виявилося останнє завдання першого туру – воно стала каменем спотикання абсолютно для всіх учасників олімпіади.

Як зауважив, виступаючи перед студентами, член журі й один із багаторічних авторів завдань для неї Олександр Рибак, «це була найскладніша добірка задач за останні роки».

На жаль, нашим студентам не вдалося цього разу вибороти призові місця, адже рівень їх суперників був надзвичайно високий – більшість із них – програмісти зі спеціалізованих і вузькопрофільних навчальних закладів, але вони змогли по-новому поглянути на обрану спеціальність.

На думку організаторів, навіть для тих, хто не може похвалитися успіхами, олімпіада була корисною: найсильніші отримали підтвердження того, що вони на правильному шляху, аутсайдери зрозуміли, на чому в навчанні слід зосередитися у першу чергу. А ще, участь в олімпіаді кожному подарувала новий досвід, а багатьом – і нових друзів.

Отже, «KPI-OPEN 2018» завершився, й на факультеті автоматизації і комп’ютерних систем розпочинається підготовка до наступного. Бажаємо успіху і наснаги нашим командам і віримо, що одного разу вони підкорять найвищі щаблі турнірної таблиці цих престижних перегонів!

Опублікований: 10-07-2018
Читайте також:
Перші кроки в науці

Невід’ємною складової освіти в нашому університеті є наукова діяльність, до якої здобувачі вищої освіти залучаються з перших курсів бакалаврату. Свої перші кроки в науці вони роблять у наукових гуртках, що функціонують на випускових кафедрах. І з самого початку другого семестру, здобувачі активно занурилися у дивовижний і захоплюючий світ наукових ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перші кроки в науці 19 січня 2022

Гостьовий лекторій з дегустаційним майстер-класом на кафедрі готельно-ресторанної справи

24 вересня 2024 р. у межах вивчення дисципліни «Кулінарна етнологія» для здобувачів освіти 3-го курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» відбувся гостьовий лекторій з дегустаційним майстер-класом. На кафедру готельно-ресторанної справи за ініціативи лекторки дисципліни, завідувачки кафедри Лариси Шаран та на запрошення старших викладач...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьовий лекторій з дегустаційним майстер-класом на кафедрі готельно-ресторанної справи 25 вересня 2024

Вступники до бакалаврату отримали рекомендації для зарахування на бюджет

Сьогодні в електронних кабінетах вступників на сайті vstup.edbo.gov.ua з'явилися рекомендації для зарахування на бюджет до закладів вищої освіти для вступу на бакалавра, зокрема за квотою-2. Розподіл місць відбувся за алгоритмом адресного розміщення державного та регіонального замовлення. Нагадаємо, рекомендація надається лише на одне бюджетне місц...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вступники до бакалаврату отримали рекомендації для зарахування на бюджет 29 серпня 2022

Бакалаври освітньої програми «Технології харчування» опановують hard skills з безпечності харчових продуктів

У межах дисципліни «Управління якістю продукції та послуг ресторанного господарства» (лектор – професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін) здобувачі 4-го курсу бакалаврського рівня освітньо-професійної програми «Технології харчування» взяли участь у міжнародному вебінарі «Facilities Focus: Food Safety Factors to Co...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Бакалаври освітньої програми «Технології харчування» опановують hard skills з безпечності харчових продуктів 22 січня 2025