Н У Х Т

Гостьовий лекторій з дегустаційним майстер-класом на кафедрі готельно-ресторанної справи

25 вересня 2024

Гостьовий лекторій з дегустаційним майстер-класом на кафедрі готельно-ресторанної справи

24 вересня 2024 р. у межах вивчення дисципліни «Кулінарна етнологія» для здобувачів освіти 3-го курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» відбувся гостьовий лекторій з дегустаційним майстер-класом.

На кафедру готельно-ресторанної справи за ініціативи лекторки дисципліни, завідувачки кафедри Лариси Шаран та на запрошення старших викладачок Аліни Ковтун і Олени Тищенко завітала успішна випускниця факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка Дарина Зуєва.

Гостьова спікерка – головна технологиня українського виробника рослинного м’яса Eat me at, а у студентські роки – відмінниця навчання, учасниця наукових конкурсів і професійних челенджів, капітанка збірної команди університету з волейболу.

Викладачка кафедри і заступниця декана факультету Олена Тищенко представила студентам гостю, тепло пригадавши роки навчання і університетські здобутки Дарини.

Фахівчиня ознайомила здобувачів освіти з історією заснування та розвитку компанії Eat me at, розповіла про сировину, яка використовується у виробництві замінників м’яса, способи технологічного оброблення та отримання напівфабрикатів для приготування різних страв. Лекторка акцентувала увагу слухачів на важливості впровадження принципів системи НАССР на виробництві.

Продукція компанії Eat me at – це нутрітивно цінні рослинні замінники м’яса з високим вмістом білка, натуральними барвниками і ароматизаторами у складі, без доданого цукру, які за смаком і текстурою наближені до м’яса. Напівфабрикати компанії Eat me at (фарш, бургери, мітболи, пельмені) можна використовувати у закладах ресторанного господарства для розширення асортименту веганських і вегетаріанських страв. Активно долучилися до обговорення тренду на рослинні альтернативи м’ясу здобувачі освіти й викладачі кафедри.

Наприкінці лекції Дарина Зуєва провела майстер-клас з кулінарного приготування рослинних мітболів із дегустацією. Студенти змогли пересвідчитися, що рослинна сировина може бути ідеальним замінником м’яса для споживачів, які дотримуються різних видів рослинних дієт або прагнуть урізноманітнити свій харчових раціон.

Кафедра готельно-ресторанної справи активно залучає професіоналів-практиків до освітнього процесу для формування професійних компетентностей здобувачів освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа». І особливо цінно, коли ці професіонали – талановиті випускники.

Колектив кафедри висловлює подяку Дарині Зуєвій за освітній івент, пишається її професійними здобутками, бажає нових кар’єрних звершень і чекає на нові зустрічі!

Опублікований: 25-09-2024
Читайте також:
Лекція професора St. Lawrence College для здобувачів освіти і викладачів НУХТ

Сучасні тенденції у суспільстві вимагають підготовки кваліфікованих і креативних фахівців, здатних до ефективної діяльності в умовах зростаючої конкуренції. Розширення спектру методів навчання здобувачів є одним із пріоритетних завдань НУХТ, зокрема проведення гостьових лекцій з іноземними партнерами сприяє розвитку міжнародної співпраці та взаємод...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лекція професора St. Lawrence College для здобувачів освіти і викладачів НУХТ 15 березня 2024

Бізнес-кейси з управління персоналом для викладачів від Ugen

4 жовтня 2023 року викладачі бакалаврської і магістерської освітньо-професійних програм «Менеджмент персоналу», професорка Олена Драган, доцентки Олена Безпалько, Ліана Мазник, Любов Тертична, аспірантка Анастасія Рудова взяли участь у заході «Бізнес-кейси з управління персоналом від UGEN» від команди HR-агенції UGEN. Досвідченими і чудовими спікер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Бізнес-кейси з управління персоналом для викладачів від Ugen 05 жовтня 2023

Презентація інноваційного онлайн-ресурсу

Днями для викладачів кафедри експертизи харчових продуктів і факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф.Доценка та здобувачів освіти різних ступенів відбувся семінар-презентація проєкту «Інноваційна освіта в сфері громадського харчування для підтримки сталості харчових систем» в рамках проєкту Erasmus+ «Цілі та співпра...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Презентація інноваційного онлайн-ресурсу 13 червня 2025

Здобувачі освіти надихаються прогулянками столицею

Яскравого сонячного дня 17 жовтня здобувачі освіти групи БТ-1-2 факультету біотехнології та екологічного контролю разом із кураторкою, доценткою кафедри фізики та професійної безпеки Ольгою Євтушенко продовжили екскурсію столицею. Відвідавши виставку продукції вітчизняних виробників, що працювала у рамках ІІ форуму «Інноваційні підходи в промислов...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі освіти надихаються прогулянками столицею 18 жовтня 2024