Н У Х Т

Гостьовий лекторій з дегустаційним майстер-класом на кафедрі готельно-ресторанної справи

25 вересня 2024

Гостьовий лекторій з дегустаційним майстер-класом на кафедрі готельно-ресторанної справи

24 вересня 2024 р. у межах вивчення дисципліни «Кулінарна етнологія» для здобувачів освіти 3-го курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» відбувся гостьовий лекторій з дегустаційним майстер-класом.

На кафедру готельно-ресторанної справи за ініціативи лекторки дисципліни, завідувачки кафедри Лариси Шаран та на запрошення старших викладачок Аліни Ковтун і Олени Тищенко завітала успішна випускниця факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка Дарина Зуєва.

Гостьова спікерка – головна технологиня українського виробника рослинного м’яса Eat me at, а у студентські роки – відмінниця навчання, учасниця наукових конкурсів і професійних челенджів, капітанка збірної команди університету з волейболу.

Викладачка кафедри і заступниця декана факультету Олена Тищенко представила студентам гостю, тепло пригадавши роки навчання і університетські здобутки Дарини.

Фахівчиня ознайомила здобувачів освіти з історією заснування та розвитку компанії Eat me at, розповіла про сировину, яка використовується у виробництві замінників м’яса, способи технологічного оброблення та отримання напівфабрикатів для приготування різних страв. Лекторка акцентувала увагу слухачів на важливості впровадження принципів системи НАССР на виробництві.

Продукція компанії Eat me at – це нутрітивно цінні рослинні замінники м’яса з високим вмістом білка, натуральними барвниками і ароматизаторами у складі, без доданого цукру, які за смаком і текстурою наближені до м’яса. Напівфабрикати компанії Eat me at (фарш, бургери, мітболи, пельмені) можна використовувати у закладах ресторанного господарства для розширення асортименту веганських і вегетаріанських страв. Активно долучилися до обговорення тренду на рослинні альтернативи м’ясу здобувачі освіти й викладачі кафедри.

Наприкінці лекції Дарина Зуєва провела майстер-клас з кулінарного приготування рослинних мітболів із дегустацією. Студенти змогли пересвідчитися, що рослинна сировина може бути ідеальним замінником м’яса для споживачів, які дотримуються різних видів рослинних дієт або прагнуть урізноманітнити свій харчових раціон.

Кафедра готельно-ресторанної справи активно залучає професіоналів-практиків до освітнього процесу для формування професійних компетентностей здобувачів освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа». І особливо цінно, коли ці професіонали – талановиті випускники.

Колектив кафедри висловлює подяку Дарині Зуєвій за освітній івент, пишається її професійними здобутками, бажає нових кар’єрних звершень і чекає на нові зустрічі!

Опублікований: 25-09-2024
Читайте також:
Першокурсники дискутують про харчування різних груп населення

5 травня 2022 року на кафедрі готельно-ресторанної справи відбулося відкрите онлайн-заняття асистента кафедри Артема Ущаповського з дисципліни «Основи нутриціології» для здобувачів вищої освіти першого курсу освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа». На занятті були присутні в.о. завідувача кафедри готельно-ресторанної справи Лари...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Першокурсники дискутують про харчування різних груп населення 10 травня 2022

Завідувач кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції успішно захистила дисертацію на здобуття ступеня доктора технічних наук

20 червня 2019 р. на засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.058.07 відбувся захист дисертаційної роботи «Наукове обґрунтування та розроблення технологій сушеної харчової продукції і харчових продуктів з її використанням» на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук завідувачем кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олекс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завідувач кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції успішно захистила дисертацію на здобуття ступеня доктора технічних наук 21 червня 2019

Створення електронних освітніх ресурсів опановують гаранти освітніх програм

Гарантка бакалаврської освітньо-професійної програми «Менеджмент», доцентка кафедри економіки праці та менеджменту Світлана Дунда взяла участь в онлайн-майстерні «Створюємо електронні освітні ресурси».  Онлайн-майстерня акцентувала увагу на: проєктуванні електронних посібників, масових відкритих онлайн-курсів, створенні рукопису підручника нового ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Створення електронних освітніх ресурсів опановують гаранти освітніх програм 31 травня 2023

Вітаємо студентів-біотехнологів з перемогою у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Біотехнології та біоінженерія»

2 квітня 2019 р. у Національному університеті «Львівська політехніка» відбувся ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Біотехнології та біоінженерія», в якому традиційно взяли участь студенти кафедри біотехнології і мікробіології. На конкурс були подані 64 студентські наукові роботи з 26 закладів вищої освіти, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітаємо студентів-біотехнологів з перемогою у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» 04 квітня 2019