Н У Х Т

Гостьовий лекторій з дегустаційним майстер-класом на кафедрі готельно-ресторанної справи

25 september 2024

Гостьовий лекторій з дегустаційним майстер-класом на кафедрі готельно-ресторанної справи

24 вересня 2024 р. у межах вивчення дисципліни «Кулінарна етнологія» для здобувачів освіти 3-го курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» відбувся гостьовий лекторій з дегустаційним майстер-класом.

На кафедру готельно-ресторанної справи за ініціативи лекторки дисципліни, завідувачки кафедри Лариси Шаран та на запрошення старших викладачок Аліни Ковтун і Олени Тищенко завітала успішна випускниця факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка Дарина Зуєва.

Гостьова спікерка – головна технологиня українського виробника рослинного м’яса Eat me at, а у студентські роки – відмінниця навчання, учасниця наукових конкурсів і професійних челенджів, капітанка збірної команди університету з волейболу.

Викладачка кафедри і заступниця декана факультету Олена Тищенко представила студентам гостю, тепло пригадавши роки навчання і університетські здобутки Дарини.

Фахівчиня ознайомила здобувачів освіти з історією заснування та розвитку компанії Eat me at, розповіла про сировину, яка використовується у виробництві замінників м’яса, способи технологічного оброблення та отримання напівфабрикатів для приготування різних страв. Лекторка акцентувала увагу слухачів на важливості впровадження принципів системи НАССР на виробництві.

Продукція компанії Eat me at – це нутрітивно цінні рослинні замінники м’яса з високим вмістом білка, натуральними барвниками і ароматизаторами у складі, без доданого цукру, які за смаком і текстурою наближені до м’яса. Напівфабрикати компанії Eat me at (фарш, бургери, мітболи, пельмені) можна використовувати у закладах ресторанного господарства для розширення асортименту веганських і вегетаріанських страв. Активно долучилися до обговорення тренду на рослинні альтернативи м’ясу здобувачі освіти й викладачі кафедри.

Наприкінці лекції Дарина Зуєва провела майстер-клас з кулінарного приготування рослинних мітболів із дегустацією. Студенти змогли пересвідчитися, що рослинна сировина може бути ідеальним замінником м’яса для споживачів, які дотримуються різних видів рослинних дієт або прагнуть урізноманітнити свій харчових раціон.

Кафедра готельно-ресторанної справи активно залучає професіоналів-практиків до освітнього процесу для формування професійних компетентностей здобувачів освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа». І особливо цінно, коли ці професіонали – талановиті випускники.

Колектив кафедри висловлює подяку Дарині Зуєвій за освітній івент, пишається її професійними здобутками, бажає нових кар’єрних звершень і чекає на нові зустрічі!

Published on: 25-09-2024
Read also:
Міжнародно-визнані досягнення наших вчених

У нашому університеті значна увага приділяється міжнародній діяльності – наші здобувачі освіти й викладачі широко користуються можливостями академічної мобільності, в рамках якої проходять практичну підготовку, стажуються, займаються спільними науковими дослідженнями в університетах, наукових установах та на підприємствах країн Європи, Америки та А...

READ YOURSELF

Міжнародно-визнані досягнення наших вчених 26 october 2022

Інноваційні ресторанні технології аюрведичного харчування для слухачів сертифікатної програми

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції стартувала сертифікатна програма «Технології в готельно-ресторанному бізнесі». На першому занятті слухачі програми ознайомились із інноваційними ресторанними технологіями аюрведичного харчування. За аюрведичною наукою раціон і режим харчування людини повинні відповідати її конституції (спі...

READ YOURSELF

Інноваційні ресторанні технології аюрведичного харчування для слухачів сертифікатної програми 22 october 2019

Неординарністю концепцій вразили Екзаменаційну комісію магістри спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

З 12 по 18 лютого 2019 року на кафедрі готельно-ресторанної справи відбулися захисти дипломних магістерських проектів студентами денної форми навчання спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньої програми «Готельна і ресторанна справа». Екзаменаційну комісію очолила доцент кафедри технології і організації ресторанного господарства Киї...

READ YOURSELF

Неординарністю концепцій вразили Екзаменаційну комісію магістри спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 19 february 2019

Стале лідерство: НУХТ утримує першість серед винахідницької діяльності

Державне підприємство «Український інститут інтелектуальної власності» оприлюднило результати діяльності Міністерства економічного розвитку і торгівлі України у сфері промислової власності, а також показники винахідницької активності національних заявників за І півріччя 2019 року. Як відзначають фахівці відомства, найбільш активними у І півріччі 2...

READ YOURSELF

Стале лідерство: НУХТ утримує першість серед винахідницької діяльності 15 august 2019