Н У Х Т

Четвертокурсники-біотехнологи познайомилися з можливостями Проблемної науково-дослідної лабораторії НУХТ

18 october 2022

Четвертокурсники-біотехнологи познайомилися з можливостями Проблемної науково-дослідної лабораторії НУХТ

Зазвичай у середині осені в Україні відбувається досить знаменна подія – Міжнародна виставка обладнання та технологій для фармацевтичної промисловості «PHARMATechExpo». Здобувачі освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» нашого університету в рамках навчальної дисципліни «Мікробіологія, санітарія та гігієна з основами НАССР» з цікавістю відвідують виставкові площі, де знайомляться з найсучаснішим фармацевтичним обладнанням з усього світу. Виставка працювала щорічно, в тому числі і в час пандемії, але, на жаль, цьогоріч в умовах воєнного стану забезпечити візити представників іноземних компаній та цілковиту безпеку відвідувачів неможливо.

Заповнити ці прогалини викладачі кафедри біотехнології і мікробіології намагаються всіма можливими способами. Зокрема, з метою практичного ознайомлення зі сучасними лабораторними технологіями, які застосовуються в тому числі і на підприємствах біотехнологічної галузі, було вирішено організувати екскурсію науково-дослідними ділянками нашого університету. І четвертокурсники переконалися, що науково-дослідна база НУХТ є сучасною, унікальною, неповторною!

Здобувачі відвідали декілька ділянок Проблемної науково-дослідної лабораторії – фізико-хімічну, хроматографічну та мікробіологічну (яка, до речі, отримала акредитацію). Вони були приємно здивовані, побачивши таку кількість високотехнологічних приладів, використовуючи які дослідник досить точно може провести всі необхідні маніпуляції.

Завідувач Проблемної науково-дослідної лабораторії, к.т.н, старший науковий співробітник Андрій Маринін залюбки погодився ознайомити біотехнологів із усім різноманіттям лабораторного обладнання. Досвідчений фахівець-практик надав їм дуже багато пізнавальної та необхідної інформації, яка знадобиться здобувачам для подальшої роботи, адже зовсім скоро на четвертокурсників чекає написання кваліфікаційної роботи та отримання путівки у доросле професійне життя, де кожен із них на практиці зможе використати знання, отримані в Аlma mater.

Здобувачі освіти висловили подяку завідувачу кафедри біотехнології і мікробіології Віктору Стабнікову та деканці факультету біотехнології і мікробіології, лекторці дисципліни «Мікробіологія, санітарія та гігієна з основами НАССР» Наталії Грегірчак за організацію екскурсії, де вони на власні очі побачили найсучасніше обладнання, наявністю якого по праву можуть пишатися науковці НУХТ.

Published on: 18-10-2022
Read also:
Виїзне практичне заняття четвертокурсників спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

За тісної співпраці відділу працевлаштування випускників НУХТ і кафедри готельно-ресторанної справи за ініціативи керівниці відділу Світлани Садокової було організовано виїзне заняття для здобувачів освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа». Практичне заняття з дисципліни «Організація заходів в галузі» для студентів четвертого курсу ві...

READ YOURSELF

Виїзне практичне заняття четвертокурсників спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 27 march 2024

Викладачі ННІХТ вивчають інновації виробництва олії на Olkom

Триває підвищення кваліфікації викладачів кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів на одному з провідних підприємств олійно-жирової галузі – ПрАТ «Київський маргариновий завод» (Olkom). Підприємство є одним із лідерів на українському ринку серед виробників продукції Private Label у соусній групі та вигот...

READ YOURSELF

Викладачі ННІХТ вивчають інновації виробництва олії на Olkom 12 may 2025

Розширюємо співпрацю з інститутами НАН України та галузевими академіями наук

У вересні 2022 року за ініціативи ректора університету Олександра Шевченка та науковців Національної академії аграрних наук України, академіка Володимира Хареби, професорки Олени Хареби був підписаний Меморандум про співробітництво у галузі науки і освіти. Меморандум про співробітництво укладено між Інститутом овочівництва і баштанництва НААН в ос...

READ YOURSELF

Розширюємо співпрацю з інститутами НАН України та галузевими академіями наук 26 september 2022

Нове поповнення магістрів з безпеки харчових продуктів

11 грудня 20224 року на кафедрі експертизи харчових продуктів розпочалися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «Магістр» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» денної та заочної форм здобуття освіти. До складу екзаменаційної комісії увійшл...

READ YOURSELF

Нове поповнення магістрів з безпеки харчових продуктів 12 december 2024