Н У Х Т

Європейські виміри сталого розвитку обговорили на науково-практичній конференції, що працювала в університеті

23 червня 2021

Європейські виміри сталого розвитку обговорили на науково-практичній конференції, що працювала в університеті

У рамках проєктів програми ЕРАЗМУС+ Центр Європейського Союзу Жан Моне з Циклічної та Зеленої Економіки JM ECO (620627-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-CoE) та Жан Моне Підтримка Асоціацій EUforUA (611278-EPP-1-2019- 1-UA-EPPJMO-SUPPA) в університеті відбулася ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Європейські Виміри Сталого Розвитку».

Пленарні та секційні засідання конференції зібрали яскравих доповідачів із Чехії, Швеції, Бельгії, Індії, Нігерії, але найширше була представлена Україна – близько 40 доповідей.

Під час пленарного засідання заслухали доповіді директорки Дослідницького центру токсичних сполук у навколишньому середовищі Університету Масарика (Чеська Республіка) Катерини Себкової «Виклики та інструменти для досягнення стійкості в здоров’ї: середовище і кліматичні зміни Nexus в ЄС», докторки Інституту Екологічної Економіки Лундського університету (Швеція) Юлії Войтенко-Палган, «Комунальне управління циркулярною економікою: інформація та приклади Готенбургу, Швеція», доцентки кафедри ветеринарно-санітарної експертизи Національного університету біоресурсів і природокористування України Марії Галабурди «Запобігання фальсифікаціям у ланцюзі виробництва та обігу харчових продуктів».

Далі науковці активно спілкувалися в рамках секцій «Економічна складова сталого розвитку», «Екологічна складова сталого розвитку», «Соціальна складова сталого розвитку та громадське здоров’я» та «Європейські студії для сталого розвитку».

Наразі готується до друку збірник матеріалів конференції, який також буде оприлюднений на сайті нашого університету та сайті проєкту.

Опублікований: 23-06-2021
Читайте також:
На «ти» з біотехнологією відтепер учасники майстер-класу кафедри біотехнології і мікробіології

30 березня дружня сім’я кафедри біотехнології і мікробіології на чолі з аспірантом кафедри Лілією Ключкою за активної участі  членів наукового гуртка «BIOTECH» Наталії Петренко, Оксани Боднар, Івана Янчука, Анастасії Царьової, Анни Зварич, Ганни Ярової зустрічала  гостей. Майже три години суботнього ранку пролетіли зовсім непомітно для 16 учнів, се...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На «ти» з біотехнологією відтепер учасники майстер-класу кафедри біотехнології і мікробіології 01 квітня 2019

Довгоочікуване занурення у мікросвіт

Крохмаль та його похідні широко використовуються у продуктах харчування як вуглеводні продукти, а також як драглеутворювачі, емульгатори, що мають високу водоутримуючу здатність. У медицині крохмаль використовують як наповнювач лікувальних засобів і як основу для отримання кровозамінників. Крохмаль щорічно відновлюється та біологічно руйнується, то...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Довгоочікуване занурення у мікросвіт 14 вересня 2022

Науковці кафедри інформаційних систем підвели підсумки науково-дослідної роботи за перше півріччя

На кафедрі інформаційних систем підвели підсумки науково-дослідної роботи за період із січня по травень 2018 року. Цього року кафедрою укладений один договір на виконання НДР за госпдоговірною тематикою із загальним обсягом фінансування в 30 тис. грн. Підготовлена колективна монографія «Multiple Adaptive System of Identification» (автори – професо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковці кафедри інформаційних систем підвели підсумки науково-дослідної роботи за перше півріччя 03 липня 2018

Виїзне лабораторне заняття в умовах кондитерського цеху для здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

20 березня відбулося виїзне лабораторне заняття на тему «Технологія комбінованих борошняних кондитерських виробів» з дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» для здобувачів другого курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа». Викладач кафедри готельно-ресторанної справи, асистент Артем Ущаповський разом зі здобувачами г...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виїзне лабораторне заняття в умовах кондитерського цеху для здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 21 березня 2025