Н У Х Т

Всеукраїнська наукова хімічна школа Малої академії наук України проводить практичні заняття на лабораторній базі нашого вишу

01 березня 2018

Всеукраїнська наукова хімічна школа Малої академії наук України проводить практичні заняття на лабораторній базі нашого вишу

Цими днями 17 учнів сьомих-восьмих класів з усієї України приїхали до Пуща-Водиці, щоб послухати популярні лекції з хімії. Школярі-учасники Всеукраїнської наукової хімічної школи Малої академії наук України завітали й до нашого університету, щоб провести практичні заняття на лабораторній базі кафедри хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів. Їх гостинно зустрів завідувач кафедри Георгій Сокольський. Учні плідно працювали, час сплив швидко, а роботи було проведено багато.

На початку наукової школи юні хіміки прослухали лекції «Основні поняття та закони хімії» і «Особливості визначення молярної концентрації титриметричним методом», які прочитала вчитель хімії вищої категорії Голосіївського ліцею № 241 міста Києва, кандидат філософських наук Оксана Кипоренко. Другого дня вона провела з учнями практичне заняття «Кислотно-основне титрування» в нашому університеті. Зауважимо, що ця  робота входить до переліку практичних, які студенти виконують при вивченні аналітичної хімії.

На сайті МАН http://man.gov.ua/ua/news/academy_news/vazhko--u--navchanni---legko--v--roboti-br-yuni-khimiki-naprikintsi-zimi-vidvidali-naukovu-khimichnu-shkolu-man розміщена більш детальна інформація, інтерв’ю з школярами, які підтверджують їх зацікавленість в предметі та значний прогрес у навчанні завдяки подібним заходам. Серед них і учениця 8 класу ЗОШ І–ІІІ ступенів № 9 міста Бердянськ Запорізької області Єсенія Никитенко, яка поділилася своїми враженнями щодо навчання в MANLAB.CAMP:

– Я вже вдруге приїжджаю на хімічну школу, і мені дуже подобаються кваліфіковані вчителі. Нас водять до хімічної лабораторії Національного університету харчових технологій у Києві, ми самостійно робимо різні досліди і виконуємо практичні роботи. Буває складно, але коли зрозумієш, далі все легко. Тут за чотири дні нам розповідають більше, ніж за рік навчання в рідній школі, тому, коли повертаюся додому, вчитися значно легше.

Більшість учнів уже мали досвід участі в осінній хімічній школі, де школярі здійснили детальну екскурсію по різних кафедрах університету та виконали насичену програму лабораторних дослідів. Окрім запашних круасанів, біотехнологічних лабораторій та хімічного майстер класу від кафедри хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів школярам безумовно прийшлася до вподоби хімічна ялинка, що засяяла яскравими барвами у колбах із різними розчинами та кожний із учасників школи долучився до її створення!

Колектив кафедри хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів бажає юним хімікам наснаги та успіхів в опануванні цікавої та яскравої науки хімії, й з радістю чекатиме на них в нашому університеті.  

Опублікований: 01-03-2018
Читайте також:
Стипендіальна програма Університету штату Пенсільванія для українських науковців та аспірантів

Університет штату Пенсільванія (Penn State University) у партнерстві з Посольством України в США повідомляє про відкриття стипендіальної програми, до якої запрошуються українські науковці та аспіранти, які були змушені покинути своє місце перебування у результаті або з метою уникнення негативних наслідків російської агресії проти України. Термін п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стипендіальна програма Університету штату Пенсільванія для українських науковців та аспірантів 03 травня 2022

В університеті відбувся черговий День відкритих дверей

17 листопада дружна родина НУХТ знову зустрічала гостей. Увесь університет заполонили майбутні вступники – студенти старших курсів коледжів, учні шкіл, гімназій, ліцеїв Києва та Київської області (і чи не найбільше з м. Фастів!). Взяти участь у Дні відкритих дверей, відвідати університет, завітати до навчально-наукових інститутів, факультетів, на ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті відбувся черговий День відкритих дверей 19 листопада 2018

На відеозв’язку із Нової Зеландії зі здобувачами спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» – українська енологиня і виноробка компанії Indevin-Villa Maria

Про вино, бульбашки та різні тренди у винному світі поспілкувалися здобувачі освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» з відомою українською енологинею, виноробкою компанії Indevin-Villa Maria (Мальборо, Нова Зеландія), випускницею нашого університету Марією Скорченко. Лекція відбулася для здобувачів освіти третього курсу спеціальності...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На відеозв’язку із Нової Зеландії зі здобувачами спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» – українська енологиня і виноробка компанії Indevin-Villa Maria 06 листопада 2023

Per aspera ad magisterium

Шлях до омріяної професії, до улюбленої справи свого життя ніколи не буває простим, а часом видається і досить тернистим.. Ще на етапі вступних випробувань до магістратури здобувачка освіти кафедри біотехнології і мікробіології Софія Цапко розуміла, що свій магістерський проєкт хотіла б присвятити дослідженню особливих властивостей грибів. При фі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Per aspera ad magisterium 18 грудня 2020