Н У Х Т

Всеукраїнська наукова хімічна школа Малої академії наук України проводить практичні заняття на лабораторній базі нашого вишу

01 березня 2018

Всеукраїнська наукова хімічна школа Малої академії наук України проводить практичні заняття на лабораторній базі нашого вишу

Цими днями 17 учнів сьомих-восьмих класів з усієї України приїхали до Пуща-Водиці, щоб послухати популярні лекції з хімії. Школярі-учасники Всеукраїнської наукової хімічної школи Малої академії наук України завітали й до нашого університету, щоб провести практичні заняття на лабораторній базі кафедри хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів. Їх гостинно зустрів завідувач кафедри Георгій Сокольський. Учні плідно працювали, час сплив швидко, а роботи було проведено багато.

На початку наукової школи юні хіміки прослухали лекції «Основні поняття та закони хімії» і «Особливості визначення молярної концентрації титриметричним методом», які прочитала вчитель хімії вищої категорії Голосіївського ліцею № 241 міста Києва, кандидат філософських наук Оксана Кипоренко. Другого дня вона провела з учнями практичне заняття «Кислотно-основне титрування» в нашому університеті. Зауважимо, що ця  робота входить до переліку практичних, які студенти виконують при вивченні аналітичної хімії.

На сайті МАН http://man.gov.ua/ua/news/academy_news/vazhko--u--navchanni---legko--v--roboti-br-yuni-khimiki-naprikintsi-zimi-vidvidali-naukovu-khimichnu-shkolu-man розміщена більш детальна інформація, інтерв’ю з школярами, які підтверджують їх зацікавленість в предметі та значний прогрес у навчанні завдяки подібним заходам. Серед них і учениця 8 класу ЗОШ І–ІІІ ступенів № 9 міста Бердянськ Запорізької області Єсенія Никитенко, яка поділилася своїми враженнями щодо навчання в MANLAB.CAMP:

– Я вже вдруге приїжджаю на хімічну школу, і мені дуже подобаються кваліфіковані вчителі. Нас водять до хімічної лабораторії Національного університету харчових технологій у Києві, ми самостійно робимо різні досліди і виконуємо практичні роботи. Буває складно, але коли зрозумієш, далі все легко. Тут за чотири дні нам розповідають більше, ніж за рік навчання в рідній школі, тому, коли повертаюся додому, вчитися значно легше.

Більшість учнів уже мали досвід участі в осінній хімічній школі, де школярі здійснили детальну екскурсію по різних кафедрах університету та виконали насичену програму лабораторних дослідів. Окрім запашних круасанів, біотехнологічних лабораторій та хімічного майстер класу від кафедри хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів школярам безумовно прийшлася до вподоби хімічна ялинка, що засяяла яскравими барвами у колбах із різними розчинами та кожний із учасників школи долучився до її створення!

Колектив кафедри хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів бажає юним хімікам наснаги та успіхів в опануванні цікавої та яскравої науки хімії, й з радістю чекатиме на них в нашому університеті.  

Опублікований: 01-03-2018
Читайте також:
На студентів Полтавського коледжу харчових технологій НУХТ чекає капітально відремонтований гуртожиток

У Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ постійно піклуються про комфортне, безпечне проживання студентів у гуртожитку та покращення їхніх житлово-побутових умов. Так, у студентському гуртожитку вже довгий час тривають планові ремонтні роботи.  15 серпня 2018 року завершився ремонт 8-го поверху гуртожитку. На студентів чекають затишні кімна...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На студентів Полтавського коледжу харчових технологій НУХТ чекає капітально відремонтований гуртожиток 20 серпня 2018

Сучасні виклики сталого розвитку обговорили здобувачі освіти й викладачі з польською лекторкою

24 березня докторка економічних наук, професорка кафедри управління Економіко-гуманітарного університету м. Бельсько-Бяла (Польща) Любов Жарова прочитала гостьову лекцію на тему «Сталий розвиток та демократії і диктатури» для здобувачів старших курсів освітнього ступеня «магістр» і освітньо-наукового ступеня «доктор філософії» спеціальності «Економ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасні виклики сталого розвитку обговорили здобувачі освіти й викладачі з польською лекторкою 25 березня 2025

Академічна доброчесність як запорука цінності освіти

Уже доброю традицію стало для учасників навчального процесу освітньо-професійної програми другого (магістерського) рівня «Менеджмент організацій і адміністрування» проводити щорічні зустрічі з магістрантами першого курсу у рамках загальноуніверситетського тижня академічної доброчесності. Гарантка програми, професорка Світлана Бурлуцька ознайомила ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Академічна доброчесність як запорука цінності освіти 17 вересня 2024

Цикл PDCA в дії

Днями на кафедрі експертизи харчових продуктів відбулося розширене засідання робочих груп освітніх програм «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» (освітніх ступенів «Бакалавр» і «Магістр») та «Lean-виробництво харчової продукції» (освітній ступінь «Магістр»). Члени робочих груп обговорили результати аналізу освітніх програм після ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цикл PDCA в дії 15 лютого 2023