Н У Х Т

Всеукраїнська наукова хімічна школа Малої академії наук України проводить практичні заняття на лабораторній базі нашого вишу

01 березня 2018

Всеукраїнська наукова хімічна школа Малої академії наук України проводить практичні заняття на лабораторній базі нашого вишу

Цими днями 17 учнів сьомих-восьмих класів з усієї України приїхали до Пуща-Водиці, щоб послухати популярні лекції з хімії. Школярі-учасники Всеукраїнської наукової хімічної школи Малої академії наук України завітали й до нашого університету, щоб провести практичні заняття на лабораторній базі кафедри хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів. Їх гостинно зустрів завідувач кафедри Георгій Сокольський. Учні плідно працювали, час сплив швидко, а роботи було проведено багато.

На початку наукової школи юні хіміки прослухали лекції «Основні поняття та закони хімії» і «Особливості визначення молярної концентрації титриметричним методом», які прочитала вчитель хімії вищої категорії Голосіївського ліцею № 241 міста Києва, кандидат філософських наук Оксана Кипоренко. Другого дня вона провела з учнями практичне заняття «Кислотно-основне титрування» в нашому університеті. Зауважимо, що ця  робота входить до переліку практичних, які студенти виконують при вивченні аналітичної хімії.

На сайті МАН http://man.gov.ua/ua/news/academy_news/vazhko--u--navchanni---legko--v--roboti-br-yuni-khimiki-naprikintsi-zimi-vidvidali-naukovu-khimichnu-shkolu-man розміщена більш детальна інформація, інтерв’ю з школярами, які підтверджують їх зацікавленість в предметі та значний прогрес у навчанні завдяки подібним заходам. Серед них і учениця 8 класу ЗОШ І–ІІІ ступенів № 9 міста Бердянськ Запорізької області Єсенія Никитенко, яка поділилася своїми враженнями щодо навчання в MANLAB.CAMP:

– Я вже вдруге приїжджаю на хімічну школу, і мені дуже подобаються кваліфіковані вчителі. Нас водять до хімічної лабораторії Національного університету харчових технологій у Києві, ми самостійно робимо різні досліди і виконуємо практичні роботи. Буває складно, але коли зрозумієш, далі все легко. Тут за чотири дні нам розповідають більше, ніж за рік навчання в рідній школі, тому, коли повертаюся додому, вчитися значно легше.

Більшість учнів уже мали досвід участі в осінній хімічній школі, де школярі здійснили детальну екскурсію по різних кафедрах університету та виконали насичену програму лабораторних дослідів. Окрім запашних круасанів, біотехнологічних лабораторій та хімічного майстер класу від кафедри хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів школярам безумовно прийшлася до вподоби хімічна ялинка, що засяяла яскравими барвами у колбах із різними розчинами та кожний із учасників школи долучився до її створення!

Колектив кафедри хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів бажає юним хімікам наснаги та успіхів в опануванні цікавої та яскравої науки хімії, й з радістю чекатиме на них в нашому університеті.  

Опублікований: 01-03-2018
Читайте також:
Таємниці управління франчайзинговою мережею розкривають для себе здобувачі-менеджери

Здобувачі освітніх програм «Менеджмент» (бакалаври) та «Менеджмент організацій і адміністрування» (магістранти) відвідали вебінар-зустріч із співзасновником та CEO франшизи «Галя Балувана» Володимиром Матвійчуком. Цей відомий луцький підприємець лише у 2019 році заснував мережу ресторанів і магазинів напівфабрикатів української кухні «Галя Балувана...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Таємниці управління франчайзинговою мережею розкривають для себе здобувачі-менеджери 04 січня 2024

Мистецтво бариста для слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі»

Чергове заняття для слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» відбулося в умовах сучасного закладу ресторанного господарства, кафе-кав’ярні «Шалений єнот». Воркшоп із технології кавоваріння для студентів провів досвідчений бариста Ілля Грушевий, який відкрив їм двері у світ кави. Під час теоретичної частини слуха...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мистецтво бариста для слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» 26 березня 2019

Гаранти освітніх програм долучилися до обговорення ключових питань їх акредитації

Викладачі кафедр технології оздоровчих продуктів, експертизи харчових продуктів, технології ресторанної і аюрведичної продукції, технології м’яса і м’ясних продуктів 5 вересня долучилися до обговорення ключових питань у сфері якості вищої освіти, відвідавши спільний захід ГО «Прогресильні» та Національного агентства із забезпечення якості вищої осв...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гаранти освітніх програм долучилися до обговорення ключових питань їх акредитації 06 вересня 2024

Важлива інформація, яскраві емоції і натхнення: відбувся перший весняний День вступника НУХТ

Прийшла весна, що завжди символізує оновлення, і отже настав час рухатися вперед, підкорюючи нові життєві вершини. У чудовий святковий день наш колектив не тільки вітав жінок-колег, але й традиційно тепло зустрічав гостей – учасників першого весняного Дня вступника НУХТ. На наш івент завітали чимало майбутніх вступників, що прагнуть до здобуття но...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Важлива інформація, яскраві емоції і натхнення: відбувся перший весняний День вступника НУХТ 08 березня 2025