Н У Х Т

Нові виклики при розробленні пакувальних матеріалів для харчових продуктів

10 жовтня 2025

Нові виклики при розробленні пакувальних матеріалів для харчових продуктів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів у рамках опанування вибіркової дисципліни «Технологія пакування та зберігання упакованої продукції» відбулася гостьова лекція для здобувачів освітнього ступеня «Магістр», що навчаються за освітньо-професійними програмами «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» і «Технології органічних харчових продуктів». Запрошеним спікером став випускник НУХТ, к.т.н. Денис Пригодій, заступник директора компанії «ТАС ЕВОТЕК», одного з найбільших виробників, що має 20 річний досвід у царині розроблення та виготовлення пакувальних матеріалів для різних сфер, у тому числі і для харчової промисловості.

Лектор закцентував увагу здобувачів освіти на основних тенденціях при розробленні гнучких пакувальних матеріалів для харчових продуктів зі врахуванням їх функціональних властивостей, технологічності та впливу на довкілля. Детально зупинився на необхідності розроблення пакувальних матеріалів саме з монополімерів із заданими бар’єрними властивостями, для забезпечення максимально ефективного перероблення використаної упаковки. Фахівець навів ефективні рішення, розроблені компанією, для забезпечення реалізації принципів сталого розвитку при пакуванні харчових продуктів. Після викладення основного матеріалу лектор ґрунтовно відповів на всі запитання, що виникли у аудиторії слухачів.

Колектив кафедри щиро вдячний Денису Пригодію за надану цікаву та сучасну інформацію, яка буде використана магістрантами під час виконання кваліфікаційних робіт.

Опублікований: 10-10-2025
Читайте також:
Єднання у час війни!

У важкі часи надважлива підтримка однодумців і колег! Національний університет харчових технологій і Державний біотехнологічний університет (м. Харків), за ініціативи організаторки кулінарних шоу Тетяни Захарченко виступили співорганізаторами великого майстер-класу «Втілення мрій у шоколадних десертах і цукерках». 25 листопада кафедра технології х...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Єднання у час війни! 28 листопада 2024

Реалізація студентських наукових проєктів за благодійної підтримки Корпорації «Артеріум»

У минулому році Корпорація «Артеріум» започаткувала проведення конкурсу студентських наукових проєктів серед здобувачів магістратури нашого університету за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія». Цього року ініціатива була продовжена. Після оголошення конкурсу та розгляду поданих заявок, були визначені переможці, які, не зважаючи на епід...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Реалізація студентських наукових проєктів за благодійної підтримки Корпорації «Артеріум» 24 червня 2021

Таємниці мікросвіту відкривають першокурсники-біотехнологи

Дріжджі – дивовижні представники живого мікросвіту. Вони одночасно є і найдавнішим біотехнологічним об’єктом, який вже тисячоліттями використовується у виробництві харчових продуктів, і першим еукаріотичним організмом, геном якого був повністю розшифрований у 1996 році. Не дивно, що цим одноклітинним грибам майбутніми біотехнологами приділяється ос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Таємниці мікросвіту відкривають першокурсники-біотехнологи 25 березня 2021

Ази започаткування власної справи опановують студенти нашого навчально-наукового комплексу

У Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ у рамках відкритого засідання гуртка «Клуб менеджерів» відбувся конкурс-презентація бізнес-планів студентів спеціальності «Організація виробництва»  в номінації «Студентські ініціативи». Ініціаторами та організаторами  заходу стали викладачі комісії фахових дисциплін економічного циклу Ніна Білик, Ві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ази започаткування власної справи опановують студенти нашого навчально-наукового комплексу 23 лютого 2017