В університеті відбувся перший етап Всеукраїнської студентської олімпіади з напряму «Харчові технології».
З початком олімпіади студентів привітали проректор з наукової роботи Олександр Шевченко, завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса, завідувач кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Анатолій Куц, доцент кафедри технології оздоровчих продуктів Надія Івчук, доцент кафедри технології консервування Віта Терлецька, голова студентського наукового товариства Ольга Коваль і доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Анна Грищенко.
Традиційно змагання розпочалося з тестового випробування, яке відбулося на кафедрі інформатики за підтримки завідувача кафедри Сергія Грибкова.
Другий етап олімпіади полягав у вирішенні письмового творчого завдання, яке шляхом жеребкування обрав Олександр Шевченко.
Під час виконання письмово завдання студенти повинні були показати знання з технології хліба пшеничного, молока питного пастеризованого, розкрити закономірності процесу спиртового бродіння у різних технологіях, розкрити суть термогравіметричних методів визначення вологості харчових продуктів.
За підсумковими результатами переможцями І етапу олімпіади стали:
І місце – Світлана Можарівська;
ІІ місце – Анастасія Богдан;
ІІІ місце – Ірина Мандзюк.
Переможці І етапу візьмуть участь у ІІ етапі олімпіади, який відбудеться 11-13 квітня на базі Харківського державного університету харчування та торгівлі. Бажаємо успіхів!