Н У Х Т

Мандрівка школярів у світ еритроцитів

06 листопада 2018

Мандрівка школярів у світ еритроцитів

Для когось канікули – час, коли життя – суцільне свято: можна відпочивати і ні про що важливе не думати. Але серед сучасних школярів багато й тих, хто навіть у цю пору намагається поєднати щось на перший погляд непоєднуване: розваги і навчання. Тож викладачі і студенти кафедри біотехнології і мікробіології підготували серію цікавих і пізнавальних майстер-класів, які мали можливість відвідати під час осінніх канікул всі бажаючі.

Отож, 1 листопада хтось святкував Хелловін, хтось готувався до Дня факультету, а викладачі та студенти приділяли максимум уваги майбутнім вступникам – вихованцям гуртка експериментальної мікробіології Київського палацу дітей та юнацтва, їх керівнику Міліці Карєвій та старшокласникам НВК «Ліцей №293 І-ІІІ-го ступеня» суспільно-природничого профілю Деснянського району м. Києва, які відвідали майстер-клас «Мандрівка у світ еритроцитів» та познайомилися з факультетом біотехнології та екологічного контролю.

Майстер-клас розпочався з лекції Інни Лич, яка провела невеликий екскурс по клітинах крові та їх неймовірних властивостях, допомогла розібратись, як відрізнити клітини між собою в мікроскопі. Діти уважно та зацікавлено слухали лекцію, задавали запитання  та брали активну участь у обговоренні.

Крім цього, учні мали можливість спостерігати за тим, як майстерно та легко викладач виготовила мазок крові, налаштувала мікроскоп і знайшла потрібні клітини. Пізніше юні імунологи власноруч виготовили та пофарбували мазок крові, після чого почали активно мікроскопіювати отримані мазки, сперечаючись, хто віднайшов найунікальніші клітини.

Висловивши вдячність викладачам за цікавий майстер-клас, юні відвідувачі отримали додаткову бонус-пропозицію: підзарядитися порцією приємних емоцій та вражень на Вечорі факультету БТЕК.

Опублікований: 06-11-2018
Читайте також:
Літнє міжнародне фахове стажування наших здобувачів освіти

Міжнародне стажування є сучасною та ефективною формою підготовки майбутніх фахівців у Львівському фаховому коледжі харчової і переробної промисловості НУХТ. Студенти спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» та «Виробництво харчової продукції» вже вдруге проходять літнє міжнародне фахове стажування в Республіці Болгарія у готельно-ресторанному к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Літнє міжнародне фахове стажування наших здобувачів освіти 13 липня 2021

Гостьова лекція «PR: успішні кейси та стратегії» для здобувачів спеціальності «Туризм і рекреація»

На кафедрі туристичного та готельного бізнесу відбулася гостьова лекція «PR: успішні кейси та стратегії» від практикуючої піарниці й спеціалістки з міжнародних комунікацій з дев’ятирічним досвідом роботи Тетяни Сугак. Лекція була побудована на основі досвіду організації масштабних кейсів і проєктів, серед яких концерти, національні церемонії, фест...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція «PR: успішні кейси та стратегії» для здобувачів спеціальності «Туризм і рекреація» 13 березня 2023

Практична допомога мікробіологам харчових виробництв

В Одеському інституті післядипломної освіти НУХТ на курсах підвищення кваліфікації тривалістю 124 навчальних години навчалися мікробіологи харчових виробництв. Різною була як географія, так і галузевий склад – на курси приїхали 16 спеціалістів із різних регіонів України з консервних, м’ясопереробних і кондитерських підприємств. Заняття на курсах п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практична допомога мікробіологам харчових виробництв 25 липня 2019

Скарбничка нагород університету поповнилася новими відзнаками

Двічі на рік – навесні та восени – Міністерство освіти і науки України, Національна академія педагогічних наук України та Товариство «Знання» України проводять конкурс із врученням дипломів відповідної категорії та конкурс у номінаціях серед вищих навчальних закладів, переможці яких нагороджуються Гран-прі, золотими, срібними та бронзовими медалями...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Скарбничка нагород університету поповнилася новими відзнаками 15 листопада 2018