Н У Х Т

Мандрівка школярів у світ еритроцитів

06 листопада 2018

Мандрівка школярів у світ еритроцитів

Для когось канікули – час, коли життя – суцільне свято: можна відпочивати і ні про що важливе не думати. Але серед сучасних школярів багато й тих, хто навіть у цю пору намагається поєднати щось на перший погляд непоєднуване: розваги і навчання. Тож викладачі і студенти кафедри біотехнології і мікробіології підготували серію цікавих і пізнавальних майстер-класів, які мали можливість відвідати під час осінніх канікул всі бажаючі.

Отож, 1 листопада хтось святкував Хелловін, хтось готувався до Дня факультету, а викладачі та студенти приділяли максимум уваги майбутнім вступникам – вихованцям гуртка експериментальної мікробіології Київського палацу дітей та юнацтва, їх керівнику Міліці Карєвій та старшокласникам НВК «Ліцей №293 І-ІІІ-го ступеня» суспільно-природничого профілю Деснянського району м. Києва, які відвідали майстер-клас «Мандрівка у світ еритроцитів» та познайомилися з факультетом біотехнології та екологічного контролю.

Майстер-клас розпочався з лекції Інни Лич, яка провела невеликий екскурс по клітинах крові та їх неймовірних властивостях, допомогла розібратись, як відрізнити клітини між собою в мікроскопі. Діти уважно та зацікавлено слухали лекцію, задавали запитання  та брали активну участь у обговоренні.

Крім цього, учні мали можливість спостерігати за тим, як майстерно та легко викладач виготовила мазок крові, налаштувала мікроскоп і знайшла потрібні клітини. Пізніше юні імунологи власноруч виготовили та пофарбували мазок крові, після чого почали активно мікроскопіювати отримані мазки, сперечаючись, хто віднайшов найунікальніші клітини.

Висловивши вдячність викладачам за цікавий майстер-клас, юні відвідувачі отримали додаткову бонус-пропозицію: підзарядитися порцією приємних емоцій та вражень на Вечорі факультету БТЕК.

Опублікований: 06-11-2018
Читайте також:
Переддипломна практика магістра-хімтехнолога на кондитерському виробництві

Навчання в магістратурі за освітньо-професійною програмою «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» – це можливість проходити практику в найрізноманітніших сферах, зокрема на косметичному, харчовому, фармацевтичному, хімічному виробництвах. Магістрант Іван Маркушин (керівник – доцент Володимир Бахмач) отримав незабутні враження т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Переддипломна практика магістра-хімтехнолога на кондитерському виробництві 28 жовтня 2019

Робота наших фахівців зі створення інноваційного кластеру функціональної їжі триває!

Наприкінці листопада 2021 року в Департаменті економіки та цифровізації Київської обласної державної адміністрації відбулася стратегічна сесія, яка стала фінальним заходом цього року в процесі підприємницького відкриття сфери смарт-спеціалізації Київської області «Виробництво інноваційних харчових продуктів з вдосконаленими споживними якостями (фун...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Робота наших фахівців зі створення інноваційного кластеру функціональної їжі триває! 30 листопада 2021

Вагомі наукові здобутки представили молоді науковці кафедри технології цукру і підготовки води

Кафедра технології цукру і підготовки води традиційно взяла активну участь у роботі 87-ї Міжнародної конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті». Науково-дослідна робота є невід’ємною частиною набуття фахових компетентностей майбутніх технологів, – про це зазнач...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вагомі наукові здобутки представили молоді науковці кафедри технології цукру і підготовки води 16 квітня 2021

Вебінар про емоційний інтелект в умовах війни відвідали викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

26 квітня 2022 року викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції відвідали вебінар «Емоційний інтелект в умовах війни: ресурси для дітей та вчителів». Авторка вебінару – Анна Антонова, психологиня-консультантка, сертифікована тренерка та менторка Unique School. Під час трансляції вебінару викладачі дізналися про: ази в розумінн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вебінар про емоційний інтелект в умовах війни відвідали викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 28 квітня 2022