27 лютого викладачі кафедри готельно-ресторанної справи та здобувачі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» долучилися до капінгу з чемпіонами та відкритого діалогу щодо професії бариста.
Відкритий і відвертий діалог-дискусія про те, чи робота баристою є перспективною, можливості кар’єрного зростання і всі плюси й мінуси цієї кавової професії відбувся в освітній інституції «Octo School» (Octo Tower).
Спікер – переможець Ukrainian Barista Championship 2019 і співзасновник «3 Champs Roastery» Павло Спіцин, якому пощастило знайти справу життя під час студентського підробітку і який поділився своїм професійним розвитком у кавовій індустрії. Професійний бариста познайомив із особливостями обсмажування та впливом цього технологічного процесу на формування смаку напою, характеристикою митої, натуральної і анаеробної кави.
Після діалогу-дискусії всі охочі взяли участь в експертному капінгу, професійній кавовій дегустації. На розгляд були запропоновані 10 зразків кави під фільтр торгівельної марки «3 Champs Roastery».
Захід дозволив більше дізнатися про особливості обсмажування та приготування кави, роботу бариста та розвиток кавової індустрії в Україні. Такі виїзні воркшопи є корисними для наших здобувачів, які вивчають дисципліну «Барна справа та організація роботи сомельє» і, можливо, мріють про професію баристи або відкриття своєї кав’ярні, де кожний гість зможе насолодитися горнятком ароматної кави.