Н У Х Т

Європейська комісія запустила портал для допомоги українським ученим

25 березня 2022

Європейська комісія запустила портал для допомоги українським ученим

23 березня 2022 року Європейська комісія запустила портал ERA4Ukraine для надання інформаційних і допоміжних послуг українським вченим, вимушеним виїхати за кордон через війну. Портал об’єднує ініціативи на рівні ЄС, окремих країн і неурядових установ.

На порталі можна знайти інформацію про: визнання дипломів, актуальні вакансії, отримання соціальної допомоги, пропозиції житла для вчених і членів їх родин.

ERA4Ukraine працюватиме в мережі EURAXESS, що підтримує вчених із понад 600 дослідницьких центрів і містить 43 національні портали в країнах-членах ЄС і країнах, що стали асоційованими учасниками програми ЄС із досліджень та інновацій «Горизонт Європа».

Наразі на порталі розміщена інформація щодо підтримки українських вчених від 30 країн англійською мовою. Українська версія буде доступна незабаром.

Комісарка ЄК із питань інновацій, досліджень, культури, освіти та молоді Марія Габріель зазначила: «Ми підтримуємо дослідників та інноваторів України, які зіткнулися з безпрецедентними обставинами внаслідок російського вторгнення проти їхньої країни. Українські вчені та інноватори зробили вагомий внесок у дослідження та інновації ЄС, Очікуючи на ратифікацію Угоди про участь України в програмі «Горизонт Європа», ми забезпечили фінансування успішних проєктів уже зараз. Сьогоднішній запуск ERA4Ukraine – ще одна важлива подія для підтримки українських партнерів».

Нагадаємо, минулого тижня президентка Європейської дослідницької ради (ERC) Марія Лептін звернулася до 5600 грантоотримувачів ERC із проханням надати тимчасове працевлаштування дослідникам і технічному персоналу з України. За перші дні надійшли 380 пропозицій, з якими можна ознайомитися за посиланням.

Інша ініціатива ЄС надає доступ українцям до програми Science4Refugees в мережі EURAXESS. Тут розміщена інформація про стажування, роботу в режимах неповного та повного робочого дня. Портал ERA4Ukraine містить сторінку ініціативи громадської групи студентів-волонтерів і дослідників з академічних установ Європи та світу #Science4Ukraine. На цій сторінці волонтери збирають і поширюють інформацію про можливості підтримки українських аспірантів і науковців на університетському, національному та міжнародному рівнях.

Європейські партнери визнають, що російська військова агресія спричинила найбільшу гуманітарну кризу в Європі за останні десятиліття й задля підтримки України вони працюють на всіх фронтах.

Опублікований: 25-03-2022
Читайте також:
Завідувач кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства долучився до оцінювання вітчизняних виробників крафтового пива

12 червня у пивоварні « ШУЛЬЦ» відбувся 4-й Всеукраїнський конкурс виробників крафтового пива « Грані якості-2018». Компетентне журі, до складу якого був запрошений завідувач кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства нашого університету Анатолій Куц, здійснило фахове оцінювання, за результатами якого було обране краще пиво. Конкурс в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завідувач кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства долучився до оцінювання вітчизняних виробників крафтового пива 13 червня 2018

Насичений день на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки

Насиченим був день 28 грудня 2021 року на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки. Кафедра готується до акредитації освітньої програми «Прикладна механіка» освітнього ступеня «Бакалавр», під час якої освітня програма оцінюватиметься на предмет її відповідності стандарту освіти, а також спроможності університету забезпечити досягнення здобувачам...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Насичений день на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки 29 грудня 2021

Харчова біотехнологія: закваски для одержання кисломолочних продуктів, як на долоні

Після закінчення технологічної та переддипломної практики у здобувачів вищої освіти 4 курсу кафедри біотехнології і мікробіології розпочався останній навчальний семестр. На одному з перших лабораторних занять з дисципліни «Харчова біотехнологія» асистентки кафедри Тетяна Сулейко та Тетяна Белемець розповіли їм усе про кисломолочні продукти та закв...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Харчова біотехнологія: закваски для одержання кисломолочних продуктів, як на долоні 09 березня 2021

У світі десертів побували першокурсники з викладачкою кафедри іноземних мов професійного спрямування

Осінь – пора, коли часто хочеться поласувати солоденьким. Тож, 19 жовтня старша викладачка кафедри іноземних мов професійного спрямування Катерина Рудницька та здобувачі групи ГС 1-6 поринули у світ десертів. Студенти поділилися  історію виникнення як класичних, так і українських десертів, які готували наші предки, цікавими фактами та рецептами їх...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У світі десертів побували першокурсники з викладачкою кафедри іноземних мов професійного спрямування 20 жовтня 2023