Н У Х Т

Європейська комісія запустила портал для допомоги українським ученим

25 march 2022

Європейська комісія запустила портал для допомоги українським ученим

23 березня 2022 року Європейська комісія запустила портал ERA4Ukraine для надання інформаційних і допоміжних послуг українським вченим, вимушеним виїхати за кордон через війну. Портал об’єднує ініціативи на рівні ЄС, окремих країн і неурядових установ.

            На порталі можна знайти інформацію про: визнання дипломів, актуальні вакансії, отримання соціальної допомоги, пропозиції житла для вчених і членів їх родин.

            ERA4Ukraine працюватиме в мережі EURAXESS, що підтримує вчених із понад 600 дослідницьких центрів і містить 43 національні портали в країнах-членах ЄС і країнах, що стали асоційованими учасниками програми ЄС із досліджень та інновацій «Горизонт Європа».

           Наразі на порталі розміщена інформація щодо підтримки українських вчених від 30 країн англійською мовою. Українська версія буде доступна незабаром.

           Комісарка ЄК із питань інновацій, досліджень, культури, освіти та молоді Марія Габріель зазначила: «Ми підтримуємо дослідників та інноваторів України, які зіткнулися з безпрецедентними обставинами внаслідок російського вторгнення проти їхньої країни. Українські вчені та інноватори зробили вагомий внесок у дослідження та інновації ЄС, Очікуючи на ратифікацію Угоди про участь України в програмі «Горизонт Європа», ми забезпечили фінансування успішних проєктів уже зараз. Сьогоднішній запуск ERA4Ukraine – ще одна важлива подія для підтримки українських партнерів».

          Нагадаємо, минулого тижня президентка Європейської дослідницької ради (ERC) Марія Лептін звернулася до 5600 грантоотримувачів ERC із проханням надати тимчасове працевлаштування дослідникам і технічному персоналу з України. За перші дні надійшли 380 пропозицій, з якими можна ознайомитися за посиланням.

          Інша ініціатива ЄС надає доступ українцям до програми Science4Refugees в мережі EURAXESS. Тут розміщена інформація про стажування, роботу в режимах неповного та повного робочого дня. Портал ERA4Ukraine містить сторінку ініціативи громадської групи студентів-волонтерів і дослідників з академічних установ Європи та світу #Science4Ukraine. На цій сторінці волонтери збирають і поширюють інформацію про можливості підтримки українських аспірантів і науковців на університетському, національному та міжнародному рівнях.

         Європейські партнери визнають, що російська військова агресія спричинила найбільшу гуманітарну кризу в Європі за останні десятиліття й задля підтримки України вони працюють на всіх фронтах.

Published on: 25-03-2022
Read also:
Відбулося розширене засідання вченої ради Навчально-наукового інституту харчових технологій

20 червня відбулося розширене засідання вченої ради Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ (ННІ ХТ), участь у якому крім членів вченої ради інституту, взяли також усі бажаючі викладачі та допоміжний персонал кафедр. Відкрила засідання голова вченої ради інституту, директор ННІ ХТ Оксана Кочубей-Литвиненко, яка привітала присутніх і...

READ YOURSELF

Відбулося розширене засідання вченої ради Навчально-наукового інституту харчових технологій 20 june 2019

Перспективи дівчат у технологіях оцінювала здобувачка кафедри теплоенергетики та холодильної техніки

Студентка кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Софія Бойко 7-8 червня 2022 взяла участь у саміті «Perspektywy Women in Tech Summit», що налічує більше 10 тисяч відвідувачів офлайн та онлайн, більше ніж зі 100 країн світу. Наша здобувачка долучилася до інших представниць з України, разом із якими продемонструвала, що і ми також рухаємось у...

READ YOURSELF

Перспективи дівчат у технологіях оцінювала здобувачка кафедри теплоенергетики та холодильної техніки 10 june 2022

Нове цікаве завдання вирішують викладачі кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв

Викладачі кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв мають нове цікаве завдання – проведення занять для англомовних груп здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» із устаткування закладів готельно-ресторанного господарства. Тут постають несподівані питання: як донести інформацію про машини і апарати до студентів, які...

READ YOURSELF

Нове цікаве завдання вирішують викладачі кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв 15 september 2020