Н У Х Т

Як сучасними інструментами розвитку туризму відтворити національну ідентичність – кейс-лекція від стейкхолдера

21 березня 2024

Як сучасними інструментами розвитку туризму відтворити національну ідентичність –  кейс-лекція від стейкхолдера

20 березня здобувачі магістерської міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HoReCa в туризмі», освітньо-професійної бакалаврської програми «Туризм» та магістерської освітньої програми «Туризм і рекреація» вивчили кейси розвитку туризму, реалізовані за ініціативи керівника проєктів з питань залучення інвестицій, підтримки малого та середнього бізнесу Павла Ярмія.

Павло Ярмій як засновник і голова правління ГО «Агенція регіонального розвитку Таврійського об’єднання територіальних громад» представив проєкт розвитку туристичної дестинації Південного Поділля, який об’єднує громади Черкащини, Кіровоградщини, Вінниччини, підприємців, експертів та активних громадян у агротуристичний кластер «Шляхами Трипільської Праматері».

Агротуристичний кластер спрямований на створення маршрутів культурного, гастрономічного та агротуризму і має на темі сприяти економічному розвитку територій у воєнний період. Успішний досвід реалізації всеукраїнського проєкту Greenways «Соляна дорога», проєкту «Таврійський ярмарок», фестивалю «Чумак-фест» та інших заходів на території Херсонщини дозволив налагодити ефективні комунікації, провести стратегічні сесії, отримати схвалення на державному рівні для швидкого старту проєкту кластеризації у 2023 році. І вже сьогодні започатковано співпрацю з партнерами з Румунії і Молдови для створення в рамках кластеру туристичного шляху для відвідування іноземними туристами Центральної України.

Кейс-лекція дала можливість здобувачам почути від практика про особливості роботи проєктної команди на етапі впровадження та зростання проєкту з розвитку туристичних дестинацій регіонального і національного рівня, зокрема, підписання меморандумів із місцевими громадами, залучення іноземних грантових коштів, просування на спеціалізованих івентах.

Опублікований: 21-03-2024
Читайте також:
Фінішувала сертифікатна програма «Технології в готельно-ресторанному бізнесі»

На кафедрі готельно-ресторанної справи завершилося навчання чергового набору слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі». У цей непростий для нашої країни час викладачі кафедри з модераторкою, професоркою Тетяною Сильчук організували на високому методичному рівні заняття із залученням компетентних науково-педагогічн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фінішувала сертифікатна програма «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» 20 грудня 2022

Правила поведінки в умовах надзвичайних ситуацій воєнного характеру вивчають наші колективи

У відокремленому структурному підрозділі «Сумський фаховий коледж Національного університету харчових технологій» відбулася зустріч працівників закладу з представником ДСНС України в Сумській області. Члени колективу коледжу прослухали лекцію «Дії населення в умовах надзвичайних ситуацій воєнного характеру». Головний інспектор Сумського районного ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Правила поведінки в умовах надзвичайних ситуацій воєнного характеру вивчають наші колективи 07 вересня 2022

Героїзм військових медиків – обмін враженнями на черговому засіданні Movie Club

На жаль, із кожним роком тема війни порушується все частіше, особливо серед молоді. Здобувачі освіти груп ОХ-1-2 і БТ- 1-1 разом із викладачем кафедри іноземних мов професійного спрямування Вікторією Мальованою обрали досить важкий, але цікавий фільм про героїзм військових медиків. «З міркувань совісті» («Hacksaw Ridge») – це епічна військова карти...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Героїзм військових медиків – обмін враженнями на черговому засіданні Movie Club 30 листопада 2020

Молодих технологів стало більше!

У форматі онлайн-конференції відбувся захист дипломних проєктів студентами спеціальності 181 «Харчові технології» у Смілянському технологічному фаховому коледжі НУХТ. Студенти презентували свої роботи, виконані на основі останніх досягнень науки і техніки. Завдяки  цьому вони можуть бути використані на виробництві при технічному переоснащенні.  Г...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Молодих технологів стало більше! 07 липня 2020