Н У Х Т

У дружній профорієнтаційній співпраці

26 листопада 2021

У дружній профорієнтаційній співпраці

Осінь – пора року, що є вирішальною для багатьох майбутніх вступників, адже саме зараз більшість учнів випускних класів середніх навчальних закладів остаточно обирають вектор підготовки до складання ЗНО та майбутню спеціальність для здобуття вищої освіти.

Профорієнтаційна команда факультету біотехнології та екологічного контролю (БТЕК) цієї осені працювала особливо продуктивно, а тим більше напередодні чергового Дня відкритих дверей, який вже завтра відбудеться в традиційному останнім часом онлайн-форматі, профорієнтаційні агенти працюють на повну.

Протягом останнього тижня відбулася серія відеоконференцій з учнями старших класів двох навчальних закладів Гощанської ЗОШ Рівненщини та ліцеїстами 45-го ліцею м. Львова, організованих за сприяння першокурсників, які підтримують зв’язок зі своїми вчителями. Ярослава Марковська за підтримки вчительки біології Тетяни Мирович організувала зустріч із учнями 45-го ліцею м. Львова, а Аліна Федорчук за підтримки директорки школи Алли Талащук допомогла в організації зустрічі зі старшокласниками Гощанської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Ще в минулому році дівчата самі були ученицями цих навчальних закладів, тому з радістю допомагали у проведенні зустрічей, а Ярослава й сама долучилась до всіх відеоконференцій зі своїм ліцеєм, а їх було три.

Ця серія відеозустрічей була особливою, оскільки факультет БТЕК покликав на неї представників різних навчальних підрозділів нашого університету, які радо відгукнулися на пропозицію і долучилися до зустрічей. Зокрема, перед майбутніми вступниками виступили: доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки, к.т.н. Олексій Пилипенко, завідувачка кафедри мехатроніки та пакувальної техніки, д.т.н., професорка Людмила Кривопляс-Володіна, заступниця директора Навчально-наукового інституту харчових технологій Анастасія Пухляк та доцент кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Ігор Страшинський.

Факультет БТЕК традиційно представляли викладачі кафедри біотехнології і мікробіології Світлана Тетеріна та Віктор Удимович, а також сама деканка факультету Наталія Грегірчак.

Учні потрапили на справжні віртуальні екскурсії лабораторіями університету, побували і в актовій залі, і пройшли коридорами крізь ошатний хол до лекційних аудиторій. Кожний виступаючий знайомив із освітніми програмами, за якими готують майбутніх фахівців наші кафедри. Представники факультету БТЕК звернули увагу на переваги опанування представлених спеціальностей саме в нашому університеті.

Виступаючі наголошували, що найкраще ознайомитись із кожним із підрозділів університету можна саме відвідавши День відкритих дверей, де можна дізнатися про особливості майбутньої вступної кампанії; поспілкуватися з викладачами та студентами; дізнатися ще більше про перспективи навчання в НУХТ; про особливості навчання за різними формами і можливості працевлаштування випускників, а також отримати відповіді на питання щодо інших моментів, які зараз турбують всіх майбутніх вступників, і, найголовніше, поспілкуватися зі сьогоднішніми студентами і почути з перших вуст, як їм навчається в нашому університеті, і ким вони себе бачать у майбутньому.

Організатори сподіваються, що цей профорієнтаційний спрінт від структурних підрозділів НУХТ був цікавим і корисним для школярів, і що вони їх знову побачать не лише на Дні відкритих дверей, котрий відбудеться вже завтра – 27 листопада 2021 року, а й у навчальних лабораторіях та аудиторіях уже в якості студентів НУХТ.

На жаль, посилені карантинні заходи, як і раніше, не дозволяють безпосередньо спілкуватися зі школярами і приймати їх в університеті на майстер-класах та екскурсіях, але профорієнтаційна команда факультету БТЕК максимально використовує дистанційні інструменти, зокрема платформи Zoom і Google Meet для спілкування, а для розповсюдження інформації – електронну пошту та соціальні мережі.

Факультет біотехнології та екологічного контролю щиро вдячний всім, хто сприяв організації проведених зустрічей. А учням бажає успішного навчання та чекає на них в нашому університеті хоча б під час відеоконференцій у День відкритих дверей».

Віримо, що ці зустрічі допоможуть майбутнім вступникам обрати актуальну, престижну спеціальність, яка забезпечить їм успішний кар’єрний шлях!

Опублікований: 26-11-2021
Читайте також:
Успішно захистила дисертаційну роботу аспірант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

Відбувся захист дисертаційної роботи на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук Ольгою Дулькою, яка представила на розгляд спеціалізованої вченої ради Д 26.058.04 зі спеціальності 05.18.05 – «Технологія цукристих речовин та продуктів бродіння» дисертаційну роботу «Удосконалення технології хлібного квасу з використанням підготовленої вод...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішно захистила дисертаційну роботу аспірант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 05 грудня 2019

Здобувачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції продовжують брати участь у закордонних наукових інтернет-заходах

28 травня відбулася студентська наукова конференція «Хімічні технології», яку проводив Рутенський Університет «Ангел-Кънчев» (м. Разград, Болгарія). Магістрантка кафедри технології ресторанної і аюрведичної  продукції Дарина Юрченко (керівник – доцент кафедри Ірина Корецька, науковий консультант – фахівець Національного ботанічного саду ім. М.М. Г...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції продовжують брати участь у закордонних наукових інтернет-заходах 29 травня 2020

Вчимося комунікувати, або як бути впевненим співрозмовником

Комунікативні навики є одними із найважливіших у роботі співробітників любої компанії, а вміння подолати бар’єри у спілкуванні та встановити міцний міжособистісний контакт є актуальним як для студентського колективу, так і на роботі. Та здатність налагоджувати комунікацію не дається від народження, а потребує постійних тренувань. От і студенти-біо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вчимося комунікувати, або як бути впевненим співрозмовником 28 жовтня 2020

Ще одне стажування на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

Викладачка кафедри іноземних мов професійного спрямування Юлія Ткачук пройшла стажування у Київському інституті гештальта та психодрами. Стажування тривало з 5 серпня 2023 року до 31 березня 2024 року і містило дев’ять дводенних зустрічей протягом зазначеного часу. Київський інститут гештальта та психодрами є навчальним закладом, що спеціалізуєтьс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ще одне стажування на кафедрі іноземних мов професійного спрямування 02 квітня 2024