Н У Х Т

Як сучасне виробництво поєднує українські традиції пивоваріння з новітніми технологіями дізнавалися наші здобувачі-біотехнологи

08 квітня 2022

Як сучасне виробництво поєднує українські традиції пивоваріння з новітніми технологіями дізнавалися наші здобувачі-біотехнологи

Онлайн-навчання у цей вкрай непростий для нашої України час залишається чи не єдиним можливим способом не перервати підготовку висококласних фахівців так потрібних нашій Батьківщині. Не зважаючи на такий суттєвий недолік дистанційної освіти як відсутність безпосереднього контакту між учасниками освітнього процесу, вона все ж має і ряд переваг. Зокрема це і можливість залучити різні неформальні технології навчання, серед яких і цікаві, змістовні онлайн-екскурсії. Ось і деканка факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак організувала екскурсію гуцульською крафтовою пивоварнею «Ципа», до якої долучилися здобувачі та викладачі кафедри біотехнології і мікробіології та кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства.

Пивоварня «Ципа» була заснована у 2015 році. З її роботою та структурою процесів пивоваріння наших екскурсантів познайомила здобувачка четвертого курсу кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства нашого університету Ольга Розмеріця, яка працює на пивоварні мікробіологом. Вона розповіла, що пиво вариться на німецькому обладнанні «Braumeister», а пивовари броварні використовують солод, хміль і дріжджі переважно з країн Європи та Сполучених Штатів Америки для виготовлення продукту, а також відкрила найголовніший секрет – варіння відбувається на основі джерельної карпатської води, яка майже не піддається обробленню й зумовлює неповторний смак гуцульського пива.

Особливу увагу привернула детальна розповідь про кожний етап та нюанси магії створення живого пива. Пивоваріння починається з підготовки води, процесу солодження, серцем створення цього продукту є процес затирання, коли подрібнений солод змішують із водою і залишають на деякий час постояти, потім відбувається фільтрування, освітлення та охолодження сусла, роздільне бродіння, згодом відбувається природне дозрівання (після варіння пиво «відпочиває» не менше місяця в холодному підвалі), після якого здійснюється контроль систем розливу, а далі продукція потрапляє на полички магазинів.

Пивоварня «Ципа» у своєму арсеналі має понад 100 різних сортів пива, які надаються для споживання та задоволення потреб поціновувачів. Усі сорти пива – нефільтровані, не піддаються хімічному обробленню, при цьому ведеться постійна перевірка якості води та стерильності обладнання за допомогою сучасних методів контролю виробництва. Цей пивний завод стрімко розвивається, і його фахівці постійно придумують щось нове та неймовірне, не припиняючи дивувати українців.

Екскурсанти із захопленням слідкували за розповіддю студентки нашого університету про всі етапи приготування пива: від зберігання компонентів до розливу готової продукції по пляшках та етикетування. Кожний дізнався для себе щось нове, і ще раз упевнився, що може пишатися давньою українською традицією європейського пивоваріння, яку сьогодні успішно бережуть і розвивають в Україні.

Наприкінці здобувачі освіти й викладачі висловили Ользі Розмеріці подяку за блискучу онлайн-екскурсію та відповіді на всі питання.

Опублікований: 08-04-2022
Читайте також:
Фахівці Підготовчого відділення визначають орієнтири подальшої співпраці із закладами загальної середньої освіти

Фахівці Підготовчого відділення нашого університету продовжують активну співпрацю із закладами загальної середньої освіти. 16 вересня 2024 р. методистка Підготовчого відділення Маргарита Панасевич відвідала школи №№170, 245, 298 та гімназію «Потенціал» Оболонського району м. Києва. Фахівчиня поспілкувалася з адміністрацією навчальних закладів, зо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці Підготовчого відділення визначають орієнтири подальшої співпраці із закладами загальної середньої освіти 16 вересня 2024

Триває підтвердження вибору місця навчання вступниками до магістратури

24 серпня вступники до магістратури отримали рекомендації до зарахування на бюджет і на контракт на небюджетні конкурсні пропозиції. У електронних кабінетах вступників, рекомендованих на бюджет, навпроти заяви, за якою вони рекомендовані, статус змінився на «Рекомендовано до зарахування (навчання за державним (регіональним) замовленням», рекомендо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Триває підтвердження вибору місця навчання вступниками до магістратури 26 серпня 2024

На кафедрі біотехнології і мікробіології розпочалися захисти кваліфікаційних магістерських робіт студентами денної форми навчання

23 лютого на кафедрі біотехнології і мікробіології розпочалися захисти кваліфікаційних магістерських робіт студентами денної форми навчання спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія», спеціалізацій «Промислова біотехнологія» та «Фармацевтична біотехнологія». До складу екзаменаційної комісії з атестації здобувачів вищої освіти увійшли виклад...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі біотехнології і мікробіології розпочалися захисти кваліфікаційних магістерських робіт студентами денної форми навчання 26 лютого 2018

Свято танцю «NUFT DANCE FEST» відбулося в університеті

24 квітня в університеті відбувся уже традиційний фестиваль танцю «NUFT DANCE FEST». Свято танцю й драйву відбувається в нашому навчальному закладі вже втретє, ініціатором його започаткування була студентська рада Навчально-наукового інституту економіки і управління, а проводиться воно за підтримки студради університету і Студентського центру патрі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свято танцю «NUFT DANCE FEST» відбулося в університеті 24 квітня 2019