Н У Х Т

Як обчислюється конкурсний бал вступників до магістратури у 2019 році

09 липня 2019

Як обчислюється конкурсний бал вступників до магістратури у 2019 році

У нашому університеті продовжуються вступні випробування до магістратури. Сьогодні вступні випробування з іноземної мови складають претенденти на вступ на усі спеціальності до магістратури Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого та спеціальності «Автоматизація і комп’ютерно-інтегровані технології» факультету автоматизації і комп’ютерних систем. Вступники на спеціальності «Хімічні технології та інженерія» і «Харчові технології» Навчально-наукового інституту харчових технологій, усі спеціальності факультету біотехнології та екологічного контролю і спеціальності «Харчові технології» факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу здають фахове вступне випробування.

При цьому у багатьох виникає питання, яким чином обраховується їх конкурсний бал. Пропонуємо роз’яснення, складене на підставі положень Умов прийому до вищих навчальних закладів України у 2019 році.

Отже, конкурсний бал – це комплексна оцінка досягнень вступника, до якої входять результати вступних випробувань та інші показники.

На основі конкурсних балів здійснюється процедура відбору вступників на конкурсні пропозиції у закладах вищої освіти.

Програми вступних випробувань, фахових випробувань, співбесід, творчих заліків і творчих конкурсів обов’язково оприлюднюються на веб-сайтах закладів вищої освіти. У програмах містяться критерії оцінювання, структура оцінки і порядок оцінювання.

Відомості про результати вступних випробувань та інших конкурсних показників вносяться до запису про вступника в Єдиній державній електронній базі з питань освіти.

Конкурсний бал особи, яка претендує на зарахування на навчання за ступенем магістр за спеціальностями галузей знань «Журналістика», «Управління та адміністрування», «Інформаційні технології», «Сфера обслуговування», «Публічне управління та адміністрування», «Міжнародні відносини» (крім спеціальності «Міжнародне право») визначається за наступною формулою:
КБ = П1 + П2 +П3
П1 – оцінка єдиного вступного іспиту з іноземної мови;
П2 – оцінка фахового вступного випробування (за шкалою від 100 до 200 балів);
П3 – оцінка за інші показники конкурсного відбору, якщо вони встановлені правилами прийому. Зокрема, додаткові бали за навчальні та наукові досягнення. Сюди ж враховується середній бал документа про здобутий освітньо-кваліфікаційний рівень, на основі якого здійснюється вступ. Показники оцінюються сумарно за шкалою від 0 до 20 балів.

У інших випадках конкурсний бал розраховується як сума балів за вступні випробування та інших показників конкурсного відбору відповідно до правил прийому.

Вступники, які беруть участь у конкурсі у магістратуру за неспорідненою спеціальністю (перехресний вступ), повинні складати додаткове вступне випробування. Додаткове вступне випробування має кваліфікаційний характер та оцінюється за двобальною шкалою – «склав/не склав». Якщо вступник не склав додаткового вступного випробування, він втрачає право брати участь у конкурсному відборі на цю освітню програму.

Якщо з об’єктивних причин додаток до документа про здобутий освітньо-кваліфікаційний рівень у вступника відсутній, його середній бал прирівнюється до мінімально можливого значення.

Кожний заклад вищої освіти самостійно визначає мінімально допустиму кількість балів зі вступних випробувань, із якими вступник має право брати участь у конкурсі.

Якщо вступник підтверджує свій рівень знань іноземної мови відповідним сертифікатом (не нижче рівня B2 загальноєвропейських рекомендацій або аналогічного рівня), то він звільняється від складання вступного іспиту з іноземної мови, автоматично отримуючи найвищий бал.

Сертифікати, що зараховуються приймальною комісією:
- англійська мова – TOEFL, International English Testing System або Cambridge English Language Assessment;
- німецька мова – TestDaF;
- французька мова – DELF або DALF.

Апеляції на результати вступних випробувань, проведених закладом вищої освіти, розглядає апеляційна комісія цього закладу.

Сподіваємося, подана інформація стане у нагоді. Бажаємо успіху вступникам!

Опублікований: 09-07-2019
Читайте також:
Завершилися захисти магістрантів-обліковців

На кафедрі обліку і аудиту завершилися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «Магістр» спеціальності 071 «Облік і оподаткування», освітньої програми «Облік і аудит» денної та заочної форм навчання. Кваліфікаційні роботи магістрантів виконані на актуальні теми, мають логічну структуру і професійне обґрунтування висновків. Зміс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завершилися захисти магістрантів-обліковців 21 лютого 2023

Шлях до публічності Андрія Шабанова аналізували управлінці персоналом

Ведучий програми «Абзац!» на Новому каналі, генеральний продюсер «Просто Раді.О», автор єдиного в Україні гумористичного проекту розмовного жанру «Стенд-Ап Шоу», яскравий і харизматичний – все це про нього, Андрія Шабанова, на зустрічі з яким побували управлінці персоналом і члени студентського активу Навчально-наукового інституту економіки і управ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Шлях до публічності Андрія Шабанова аналізували управлінці персоналом 16 лютого 2017

Заклади вищої освіти отримають рекомендації з акредитації освітніх програм

Усі українські заклади вищої освіти отримають мінімальний пакет нормативних актів, рекомендацій і роз’яснень стосовно всіх процедур акредитації освітніх програм. Про це повідомили в Національному агентстві із забезпечення якості вищої освіти. Також у агентстві зазначили, що Положення про акредитацію освітніх програм, за якими здійснюватиметься під...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Заклади вищої освіти отримають рекомендації з акредитації освітніх програм 23 серпня 2019

НУХТ не помітив опору НУФВСУ

4 грудня збірна команда нашого університету приймала збірну Національного університету фізичного виховання і спорту (НУФВСУ) у рамках четвертого туру Вищої ліги з футзалу під егідою Футбольної асоціації студентів Києва. Наші футзалісти вирішили з перших хвилин продемонструвати свої найкращі якості, та вже на другій хвилині сильним ударом рахунок в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ не помітив опору НУФВСУ 06 грудня 2018