Н У Х Т

Як обчислюється конкурсний бал вступників до магістратури у 2019 році

09 липня 2019

Як обчислюється конкурсний бал вступників до магістратури у 2019 році

У нашому університеті продовжуються вступні випробування до магістратури. Сьогодні вступні випробування з іноземної мови складають претенденти на вступ на усі спеціальності до магістратури Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого та спеціальності «Автоматизація і комп’ютерно-інтегровані технології» факультету автоматизації і комп’ютерних систем. Вступники на спеціальності «Хімічні технології та інженерія» і «Харчові технології» Навчально-наукового інституту харчових технологій, усі спеціальності факультету біотехнології та екологічного контролю і спеціальності «Харчові технології» факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу здають фахове вступне випробування.

При цьому у багатьох виникає питання, яким чином обраховується їх конкурсний бал. Пропонуємо роз’яснення, складене на підставі положень Умов прийому до вищих навчальних закладів України у 2019 році.

Отже, конкурсний бал – це комплексна оцінка досягнень вступника, до якої входять результати вступних випробувань та інші показники.

На основі конкурсних балів здійснюється процедура відбору вступників на конкурсні пропозиції у закладах вищої освіти.

Програми вступних випробувань, фахових випробувань, співбесід, творчих заліків і творчих конкурсів обов’язково оприлюднюються на веб-сайтах закладів вищої освіти. У програмах містяться критерії оцінювання, структура оцінки і порядок оцінювання.

Відомості про результати вступних випробувань та інших конкурсних показників вносяться до запису про вступника в Єдиній державній електронній базі з питань освіти.

Конкурсний бал особи, яка претендує на зарахування на навчання за ступенем магістр за спеціальностями галузей знань «Журналістика», «Управління та адміністрування», «Інформаційні технології», «Сфера обслуговування», «Публічне управління та адміністрування», «Міжнародні відносини» (крім спеціальності «Міжнародне право») визначається за наступною формулою:
КБ = П1 + П2 +П3
П1 – оцінка єдиного вступного іспиту з іноземної мови;
П2 – оцінка фахового вступного випробування (за шкалою від 100 до 200 балів);
П3 – оцінка за інші показники конкурсного відбору, якщо вони встановлені правилами прийому. Зокрема, додаткові бали за навчальні та наукові досягнення. Сюди ж враховується середній бал документа про здобутий освітньо-кваліфікаційний рівень, на основі якого здійснюється вступ. Показники оцінюються сумарно за шкалою від 0 до 20 балів.

У інших випадках конкурсний бал розраховується як сума балів за вступні випробування та інших показників конкурсного відбору відповідно до правил прийому.

Вступники, які беруть участь у конкурсі у магістратуру за неспорідненою спеціальністю (перехресний вступ), повинні складати додаткове вступне випробування. Додаткове вступне випробування має кваліфікаційний характер та оцінюється за двобальною шкалою – «склав/не склав». Якщо вступник не склав додаткового вступного випробування, він втрачає право брати участь у конкурсному відборі на цю освітню програму.

Якщо з об’єктивних причин додаток до документа про здобутий освітньо-кваліфікаційний рівень у вступника відсутній, його середній бал прирівнюється до мінімально можливого значення.

Кожний заклад вищої освіти самостійно визначає мінімально допустиму кількість балів зі вступних випробувань, із якими вступник має право брати участь у конкурсі.

Якщо вступник підтверджує свій рівень знань іноземної мови відповідним сертифікатом (не нижче рівня B2 загальноєвропейських рекомендацій або аналогічного рівня), то він звільняється від складання вступного іспиту з іноземної мови, автоматично отримуючи найвищий бал.

Сертифікати, що зараховуються приймальною комісією:
- англійська мова – TOEFL, International English Testing System або Cambridge English Language Assessment;
- німецька мова – TestDaF;
- французька мова – DELF або DALF.

Апеляції на результати вступних випробувань, проведених закладом вищої освіти, розглядає апеляційна комісія цього закладу.

Сподіваємося, подана інформація стане у нагоді. Бажаємо успіху вступникам!

Опублікований: 09-07-2019
Читайте також:
Отримані знання на практиці випробовують здобувачі-екологи

Тривають виробнича та переддипломна практики здобувачів спеціальності 101 «Екологія». Базами практики в цьому навчальному році стали підприємства: ТОВ «Криворізький хлібокомбінат», ПАТ «Карлсберг Україна», ТОВ «Пирятинський сирзавод», ПрАТ «Славутський пивоварний завод», ТОВ «Житомирський м’ясокомбінат», Філія ПАТ «Яготинський маслозавод» «Яготинсь...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Отримані знання на практиці випробовують здобувачі-екологи 29 січня 2021

Новий спільний інноваційний проєкт пивоварні «Волинський Бровар» і кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

Викладачі та магістранти кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства завітали на підприємство «Волинський Бровар» для реалізації спільного проєкту – виробництва крафтового пива Hezy West Coast IPA «HELLO». Ідея створення нового пива виникла на ґрунті спільних поглядів на справжній крафт й бажання розвивати і збагачувати міжнародну крафт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий спільний інноваційний проєкт пивоварні «Волинський Бровар» і кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 23 лютого 2021

Фудтренди та мейнстріми ресторанного бізнесу: що має знати сучасний маркетолог

У Навчально-науковому інституті економіки і управління тривають планові відкриті заняття. Нещодавно відбулася відкрита лекція доцентки кафедри маркетингу Світлани Ткачук з дисципліни «Маркетинг в галузях і сферах діяльності». Враховуючи специфіку університету, в межах цього курсу цілий змістовий модуль присвячений маркетингу в сфері харчування. Тем...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фудтренди та мейнстріми ресторанного бізнесу: що має знати сучасний маркетолог 28 лютого 2023

Наукова робота «кипить»: біотехівці підводять підсумки останніх місяців

Мабуть, кожний, хто знає, якою важкою працею даються усі нагороди та здобутки, любить себе похвалити. І це – цілком нормально. У сучасному темпі життя, треба вміти зупинитися, підвести підсумки, ну і, звичайно, винагородити себе – супер-калорійним тортом чи простим «я – молодець»! Хоча, у даному випадку варто сказати «вони – молодці», і йдеться тут...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукова робота «кипить»: біотехівці підводять підсумки останніх місяців 16 червня 2020