Н У Х Т

Для вступників-2022: роз’яснення щодо НМТ з історії України

15 квітня 2022

Для вступників-2022: роз’яснення щодо НМТ з історії України

15 квітня 2022 року команда Українського центру оцінювання якості освіти надала роз’яснення про зміст, структуру й оцінювання блоку національного мультипредметного тестування (НМТ) з історії України.

Зміст завдань блоку НМТ з історії України буде відповідати чинній програмі ЗНО з історії України. Ця частина охоплює теми, передбачені у шкільному курсі цієї дисципліни.

Важливо, що в блоці НМТ з історії України будуть завдання, які стосуються історичного періоду «Історія України 1914 р.– початку ХХІ ст.». Ці теми були складниками ДПА у формі ЗНО з історії України.

Усього в блоці НМТ з історії України 20 завдань: 15 завдань із вибором однієї правильної відповіді з чотирьох варіантів; 5 завдань на встановлення відповідності (потрібно встановити по 4 «логічні пари»).

Завдання з історії України оцінюватимуться відповідно до схеми нарахування балів, застосовуваної в ЗНО. Тобто, по 1 тестовому балу буде нараховуватися за кожну правильну відповідь за завдання з вибором однієї правильної відповіді та по 1 тестовому балу за кожну правильно визначену логічну пару в завданнях на встановлення відповідності. За виконання завдань блоку НМТ з історії України можна отримати від 0 до 35 балів.

Свій результат (кількість набраних балів за правильно зроблені завдання) можна буде дізнатися після виконання блоків НМТ. Пізніше результат кожного блоку буде переведений за шкалою 100-200 балів. Для отримання результату достатньо буде набрати хоча б один тестовий бал.

Опублікований: 15-04-2022
Читайте також:
Навчання – триває!

11 квітня 2022 року на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулися успішні захисти курсових проєктів із дисципліни «Основи проєктування закладів ресторанного господарства» здобувачами освітнього ступеня «бакалавр» другого курсу спеціальності «Харчові технології», освітньої програми «Технології харчування» скороченого терміну на...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Навчання – триває! 14 квітня 2022

Тримаємо стрій: відбулося планове засідання вченої ради університету

26 травня 2022 року у дистанційному режимі відбулося засідання вченої ради університету. Ректор університету, професор Олександр Шевченко розпочав його з привітання усіх присутніх і розповіді про життєдіяльність університету протягом останніх трьох місяців. Очільник нашого вишу висловив подяку працівникам господарчих служб, які з 24 лютого цілодоб...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тримаємо стрій: відбулося планове засідання вченої ради університету 26 травня 2022

З інноваційними ресторанними технологіями аюрведичного харчування знайомились слухачі сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі»

З інноваційними ресторанними технологіями аюрведичного харчування знайомились слухачі сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі». Слід зазначити, що Аюрведа – одна з найдавніших холістичних систем оздоровлення організму, вагомою складовою якої є правильна організація харчування. За аюрведичною наукою раціон і режим харчуван...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З інноваційними ресторанними технологіями аюрведичного харчування знайомились слухачі сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» 05 жовтня 2018

Чим живе сучасний графічний дизайн у рекламі – відкрита лекція доцента кафедри маркетингу

На кафедрі маркетингу відбулася відкрита лекція доцента, кандидата філологічних наук Наталії Манич для студентів 3 курсу спеціальності 061 «Журналістика» (освітня програма «Реклама та зв'язки з громадськістю»). Лекція була прочитана в межах навчальної дисципліни «Дизайн у рекламі та PR» та була присвячена типологічно-стильовим особливостям графічн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чим живе сучасний графічний дизайн у рекламі – відкрита лекція доцента кафедри маркетингу 29 жовтня 2018