Н У Х Т

Хлібні традиції: історія, технології, реальність

11 березня 2025

Хлібні традиції: історія, технології, реальність

Доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Юлія Бондаренко прочитала лекцію «Хлібні традиції: незвичайні хлібні вироби різних країн» для здобувачів освіти відокремлених структурних підрозділів нашого університету: Київського фахового коледжу ресторанного господарства, Волинського фахового коледжу, Сумського фахового коледжу та Львівського фахового коледжу харчових технологій та бізнесу.

Викладачка наголосила, що традиції випікання хліба у різних країнах світу сформувалися під впливом місцевих звичаїв, смакових уподобань, кліматичних умов і доступних інгредієнтів. Однак, у сучасному глобалізованому світі багато незвичних для нас раніше хлібних виробів стали частиною повсякденного раціону.

На прикладі англійського тостового хліба, італійської чіабати, французького багету, німецького брецеля та єврейської хали лекторка не лише ознайомила слухачів із характеристиками виробів та історією їх походження, а й розглянула деякі особливості технологій цих виробів, навела приклади адаптації їх до умов сучасного індустріального виробництва, що дозволило зберегти автентичність виробів і водночас забезпечити їх масове виготовлення стандартизованої якості.

Наприкінці лекції Юлія Бондаренко підкреслила, що виробництво високоякісних хлібних виробів вимагає від технолога глибоких знань про сировину, технологічні процеси та сучасне технологічне обладнання. Саме тому подальше навчання та вдосконалення професійних компетенцій є важливим кроком для професійного розвитку у харчовій промисловості.

Опублікований: 11-03-2025
Читайте також:
Як Навчально-науковий інститут харчових технологій гостей зустрічав…

Зі світом харчових і хімічних технологій познайомилися гості Навчально-наукового інституту харчових технологій на Дні гостинності, що відбувся 26 вересня. Крім презентацій освітніх пропозицій інституту та екскурсій до навчальних лабораторій, програмою заходу було передбачено проведення хімічного тренінгу «Яскраві кольори хімії» та майстер-класу «Р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як Навчально-науковий інститут харчових технологій гостей зустрічав… 27 вересня 2024

У практичній реалізації вимог нових національних нормативно-правових актів і нових версій міжнародних стандартів допомагають виробничникам наші фахівці

Науково-педагогічний колектив кафедри харчових технологій та інженерії Одеського інституту післядипломної освіти НУХТ провів шість виїзних навчально-консультаційних семінарів для керівників і фахівців провідних харчових підприємств м. Одеса: ПрАТ «ВО Одеський консервний завод», ПрАТ «Одесавинпром», ТОВ «Одеський хліб» і ПрАТ «Одеський коньячний зав...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У практичній реалізації вимог нових національних нормативно-правових актів і нових версій міжнародних стандартів допомагають виробничникам наші фахівці 08 липня 2019

Науковець Університету Гайзенхама (Німеччина) в гостях у НУХТ

У 2018 р. кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства спільно з відділом міжнародних зв’язків НУХТ налагодила контакти з Університетом Гайзенхама  (Німеччина, Гессен (Hochschule Geisenheim University) у рамках підготовки документів до участі у програмі Erasmus+. НУХТ заключив договір про співпрацю з цим університетом. Hochschule Geisenh...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковець Університету Гайзенхама (Німеччина) в гостях у НУХТ 04 березня 2020

Рекомендована до захисту у спецраді дисертаційна робота ще одного аспіранта кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся попередній розгляд дисертаційної роботи «Удосконалення технології білково-збивного крему із застосуванням пюре горобини і журавлини та камеді геллану» аспірантки Іванни Сивній. Науковий керівник роботи – професор Віра Оболкіна. У своїй роботі Іванна Сивній запропонувала техноло...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Рекомендована до захисту у спецраді дисертаційна робота ще одного аспіранта кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 13 листопада 2019