Н У Х Т

Хлібні традиції: історія, технології, реальність

11 березня 2025

Хлібні традиції: історія, технології, реальність

Доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Юлія Бондаренко прочитала лекцію «Хлібні традиції: незвичайні хлібні вироби різних країн» для здобувачів освіти відокремлених структурних підрозділів нашого університету: Київського фахового коледжу ресторанного господарства, Волинського фахового коледжу, Сумського фахового коледжу та Львівського фахового коледжу харчових технологій та бізнесу.

Викладачка наголосила, що традиції випікання хліба у різних країнах світу сформувалися під впливом місцевих звичаїв, смакових уподобань, кліматичних умов і доступних інгредієнтів. Однак, у сучасному глобалізованому світі багато незвичних для нас раніше хлібних виробів стали частиною повсякденного раціону.

На прикладі англійського тостового хліба, італійської чіабати, французького багету, німецького брецеля та єврейської хали лекторка не лише ознайомила слухачів із характеристиками виробів та історією їх походження, а й розглянула деякі особливості технологій цих виробів, навела приклади адаптації їх до умов сучасного індустріального виробництва, що дозволило зберегти автентичність виробів і водночас забезпечити їх масове виготовлення стандартизованої якості.

Наприкінці лекції Юлія Бондаренко підкреслила, що виробництво високоякісних хлібних виробів вимагає від технолога глибоких знань про сировину, технологічні процеси та сучасне технологічне обладнання. Саме тому подальше навчання та вдосконалення професійних компетенцій є важливим кроком для професійного розвитку у харчовій промисловості.

Опублікований: 11-03-2025
Читайте також:
Про гуманізацію і гуманітаризацію освіти подискутувала завідувач кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації

22 березня завідувач кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Галина Чередніченко стала учасником VII Міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні проблеми вищої професійної освіти» в рамках ІІ Міжнародного симпозіуму «Гуманітарний дискус мультикультурного світу: наука, освіта, комунікація». Поєднання гуманітарної підгото...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про гуманізацію і гуманітаризацію освіти подискутувала завідувач кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації 22 березня 2019

Онлайн-комунікації – всі фішки дізналися наші студенти

Фахівцями стратегічного партнера Корпорації «Артеріум» LLC TRIGLAV INTERNATIONAL для студентів-біотехнологів проводяться онлайн майстер-класи на різні тематики. Нещодавно відбувся вебінар на тему «Онлайн-комунікації». Його провів бізнес-тренер Євген Куджоян, досвід роботи якого в підборі, навчанні та оцінюванні персоналу понад 10 років. Учасники ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Онлайн-комунікації – всі фішки дізналися наші студенти 07 квітня 2020

Як експерти-другокурсники на броварню «BeerMaster Brevery» ходили…

У межах вивчення дисципліни «Безпека харчової продукції» (лекторка – доцентка кафедри експертизи харчових продуктів Анастасія Чорна) здобувачі групи ХЕ-2-7 разом із асистенткою Анною Логіновою та доценткою Оксаною Вашекою побували на виїзному лабораторному занятті-екскурсії на броварні «BeerMaster Brevery». Заняття проводив випускник нашого універ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як експерти-другокурсники на броварню «BeerMaster Brevery» ходили… 24 березня 2025

Визначені володарі титулів «Міс і Містер НУХТ-2019»

16 травня всі охочі могли побувати на Дикому Заході – саме такою була тема чи не найулюбленішого й одного з самих очікуваних творчих дійств в нашому університеті – загальноуніверситетського конкурсу «Міс і Містер НУХТ-2019».  Розпочав вечір виступ танцювального колективу Навчально-наукового інституту економіки і управління, а далі слово взяли хари...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Визначені володарі титулів «Міс і Містер НУХТ-2019» 16 травня 2019