Н У Х Т

Високий рівень педагогічної майстерності продемонструвала в.о. завідувача кафедри харчової хімії

20 березня 2018

Високий рівень педагогічної майстерності продемонструвала в.о. завідувача кафедри харчової хімії

20 березня 2018 року на кафедрі харчової хімії відбулася відкрита лекція «Алкалоїди. Протоалкалоїди» професора, доктора хімічних наук, в.о. завідувача кафедри Світлани Бондаренко з дисципліни «Хімія природних сполук» для студентів другого курсу спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія» денної форми навчання факультету біотехнології та екологічного контролю.

На лекції були присутні директор Навчально-наукового інституту харчових технологій Оксана Кочубей-Литвиненко, викладачі кафедри харчової хімії, професори Олександр Перепелиця, Анатолій Салюк та Олег Мірошников, доценти Олена Майборода, Наталія Сімурова, Інна Попова, Віра Іщенко, Олександр Макаренко, Олена Бутенко, Світлана Ковальова, Веніамін Фоменко, Олег Кроніковський, Лариса Мазур, старші викладачі Наталія Зінченко, Олексій Муратов та Христина Омельченко. Також були присутні спеціаліст Навчально-методичного управління університету Алла Оскілко та доцент кафедри хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів, куратор групи ХТ-ІІ-6 Галина Біла.

На лекції були розглянуті питання, присвячені класифікації і структурним особливостям протоалкалоїдів, а також основним шляхам їх біосинтезу. Детально охарактеризовані представники основних груп протоалкалоїдів рослинного походження. Лектор звернула увагу студентів на важливість збалансованого харчування для розвитку їхніх когнітивних здібностей.

Лекційний матеріал був добре структурований і послідовно викладений на високому науково-методичному рівні з використанням яскравої, високоінформативної мультимедійної презентації. Доброзичливість і педагогічний такт викладача створювали сприятливу, невимушену атмосферу в аудиторії. Темп викладання був доступний і дозволяв студентам конспектувати матеріал. Слід особливо зазначити зацікавленість і високу активність аудиторії.

Світлана Бондаренко продемонструвала високий рівень педагогічної майстерності, необхідний для формування у студентів професійних компетентностей майбутніх фахівців хімічної технології. 

Опублікований: 20-03-2018
Читайте також:
Перший захист дисертації на здобуття ступеня доктора філософії на кафедрі електропостачання і енергоменеджменту

14 грудня 2023 року відбувся захист дисертації аспіранта кафедри електропостачання і енергоменеджменту Ярослава Онищенка, підготовленої під науковим керівництвом к.т.н., доцента, заступника голови Державної інспекції енергетичного нагляду України Анатолія Замулка. Це був перший захист на здобуття ступеня доктора філософії за освітньо-науковою прогр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перший захист дисертації на здобуття ступеня доктора філософії на кафедрі електропостачання і енергоменеджменту 18 грудня 2023

Біотехнологи НУХТ на міжнародній арені

Нещодавно у Кракові (Польща) відбулася V міжнародна конференція «Strategies toward Green Deal Implementation Water, Raw Materials & Energy in Green Transition», присвячена обговоренню ключових аспектів реалізації європейського зеленого курсу (Green Deal), зокрема в таких сферах, як управління водними ресурсами, сталий видобуток сировини та пере...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Біотехнологи НУХТ на міжнародній арені 09 грудня 2024

Студактив на профорієнтаційному марші

Профорієнтаційна робота в університеті займає значне місце, вона забезпечує безперервність ступенів освіти та залучення більшої кількості вступників. Тож, минулого тижня студенти-біотехнологи Єлизавета Дон та Артур Захаров, як представники студентського самоврядування факультету біотехнології та екологічного контролю, вирішили запросити талановитих...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студактив на профорієнтаційному марші 18 квітня 2023

Про мистецтво сироваріння англійською

Перегляд фільмів англійською мовою – чудовий спосіб отримати знання та вдосконалити вміння сприймати автентичну професійно орієнтовану інформацію іноземною мовою. У рамках Movie Club на платформі Zoom відбулася зустріч зі здобувачами вищої освіти першого курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій із метою перегляду фільму «The Art of ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про мистецтво сироваріння англійською 09 квітня 2021