Н У Х Т

Викладачі НУХТ відвідали презентацію першого в Україні освітньо-дослідницього інструменту штучного інтелекту

22 квітня 2024

Викладачі НУХТ відвідали презентацію першого в Україні освітньо-дослідницього інструменту штучного інтелекту

Асистентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Марія Омельченко, як членкиня наукової організації «Центр українсько-європейського наукового співробітництва», відвідала презентацію першого в Україні освітньо-дослідницього інструменту штучного інтелекту, яка відбулася в Національному університеті фізичного виховання і спорту України.

Проректор з науково-педагогічної діяльності та стратегічного розвитку Національного університету фізичного виховання і спорту України Олександр Пижов представив освітньо-дослідницький інструмент, розкривши його ключові особливості: «Наша система, розроблена командою DataIsland, відкриває нові горизонти для оптимізації освітнього процесу та наукових досліджень. Вона забезпечує глибокий аналіз навчальної та наукової літератури, надаючи безпрецедентні можливості для індивідуалізації навчання, проведення незалежних освітніх вимірювань і підвищення якості наукових досліджень».

Про освітні продукти доповіли Дар'я Голинська, маркетинг-менеджерка українського відділення «Binance», компанії, що активно підтримує інновації та сучасність у галузі освіти в Україні, а також співзасновник DataIsland Ігор Заморський, який детально розкрив технічні особливості роботи з нейромережею та представив її практичне використання.

На завершення заходу до його учасників звернувся заступник міністра освіти і науки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Дмитро Завгородній, який зазначив: «Прогресивні ініціативи, які сприяють розвитку освіти, повинні не просто бути ініційовані в університетах, а створюватися та реалізовуватися саме в них. Це стає незаперечним показником якості освітньої діяльності та свідченням високого рівня свідомості університетів щодо їхньої ролі в соціальному та інноваційному розвитку суспільства. Важливо розуміти, що такі процеси не мають «спускатися» з гори адміністративним шляхом, а повинні виростати з академічної спільноти як органічний вияв ініціативи та прагнення до покращення».

Цей захід є значущим кроком для всієї системи освіти та науки України. Сьогодні ми переживаємо момент, коли розуміємо, що майбутнє вже на порозі, і ми готові прийняти на себе відповідальність за його трансформацію.

Опублікований: 22-04-2024
Читайте також:
Старт нового наукового року на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

20 вересня в рамках наукової програми Всеукраїнського тижня харчових технологій відбулося ще одне наукове зібрання – VII Міжнародна науково-практична конференція «Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві», яку провела кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів нашого університету спільно з Інститутом продовольчих ресурс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Старт нового наукового року на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 20 вересня 2023

У вишиванках до музею!

Протягом минулого тижня викладачі кафедри гуманітарних дисциплін зі студентами різних інститутів і факультетів провели низку виховних заходів, адже він був урожайний на важливі дати. Так, на День вишиванки викладачі та здобувачі освіти рясніли барвистими вишиванками. Сьогодні це свято набуло особливого значення, бо в час воєнного лихоліття, де б не...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У вишиванках до музею! 22 травня 2023

Вічна пам'ять, колезі…

З глибоким сумом і скорботою сповіщаємо, що 24 березня 2024 року, на 72-му році, обірвалося життя доцента кафедри технології цукру і підготовки води Ігоря Борисовича Петриченка. Пішла з життя щира, порядна і добра людина. У цей болісний час колектив університету приносить свої співчуття родині Ігоря Борисовича. Ігор Борисович зробив значний внесо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вічна пам'ять, колезі… 25 березня 2024

Здобувачка освіти, викладачка і випускник факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка – серед переможців YOUNG CHEFS CHALLENGE

Одразу троє учасників – четвертокурсниця бакалаврату, викладачка і випускник захистили честь університету на цьогорічному престижному фаховому конкурсі. Тема YOUNG CHEFS CHALLENGE 2024 – «Продукт: Трансформація», відповідно до якої учасники мали створити авторську страву з дотриманням всього трьох умов: головний інгредієнт мав бути притаманний рег...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачка освіти, викладачка і випускник факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка – серед переможців YOUNG CHEFS CHALLENGE 19 вересня 2024