Н У Х Т

Викладачі НУХТ відвідали презентацію першого в Україні освітньо-дослідницього інструменту штучного інтелекту

22 квітня 2024

Викладачі НУХТ відвідали презентацію першого в Україні освітньо-дослідницього інструменту штучного інтелекту

Асистентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Марія Омельченко, як членкиня наукової організації «Центр українсько-європейського наукового співробітництва», відвідала презентацію першого в Україні освітньо-дослідницього інструменту штучного інтелекту, яка відбулася в Національному університеті фізичного виховання і спорту України.

Проректор з науково-педагогічної діяльності та стратегічного розвитку Національного університету фізичного виховання і спорту України Олександр Пижов представив освітньо-дослідницький інструмент, розкривши його ключові особливості: «Наша система, розроблена командою DataIsland, відкриває нові горизонти для оптимізації освітнього процесу та наукових досліджень. Вона забезпечує глибокий аналіз навчальної та наукової літератури, надаючи безпрецедентні можливості для індивідуалізації навчання, проведення незалежних освітніх вимірювань і підвищення якості наукових досліджень».

Про освітні продукти доповіли Дар'я Голинська, маркетинг-менеджерка українського відділення «Binance», компанії, що активно підтримує інновації та сучасність у галузі освіти в Україні, а також співзасновник DataIsland Ігор Заморський, який детально розкрив технічні особливості роботи з нейромережею та представив її практичне використання.

На завершення заходу до його учасників звернувся заступник міністра освіти і науки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Дмитро Завгородній, який зазначив: «Прогресивні ініціативи, які сприяють розвитку освіти, повинні не просто бути ініційовані в університетах, а створюватися та реалізовуватися саме в них. Це стає незаперечним показником якості освітньої діяльності та свідченням високого рівня свідомості університетів щодо їхньої ролі в соціальному та інноваційному розвитку суспільства. Важливо розуміти, що такі процеси не мають «спускатися» з гори адміністративним шляхом, а повинні виростати з академічної спільноти як органічний вияв ініціативи та прагнення до покращення».

Цей захід є значущим кроком для всієї системи освіти та науки України. Сьогодні ми переживаємо момент, коли розуміємо, що майбутнє вже на порозі, і ми готові прийняти на себе відповідальність за його трансформацію.

Опублікований: 22-04-2024
Читайте також:
Студенти нашого навчально-наукового комплексу перемагають у історико-краєзнавчих конкурсах

Оголошені результати історико-краєзнавчого конкурсу «Вінниччина: славетні та визначні сторінки історії», у якому краєзнавча робота «Роль Кальницького (Вінницького)  полковника Івана Богуна в національно-визвольній війні українського народу» студентки Вінницького коледжу нашого університету Діани Осіпенко посіла третє місце у номінації «Видатні пост...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти нашого навчально-наукового комплексу перемагають у історико-краєзнавчих конкурсах 22 лютого 2017

Кулінарний прогноз американського фахівця на 2022 рік дізналися викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

2 грудня 2021 року викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професор Олег Кузьмін, доценти Ірина Корецька, Людмила Дейниченко, Віра Зуйко, Юлія Фурманова, Наталія Стукальська, Ігор Устименко та старший викладач Володимир Захаров відвідали онлайн-семінар, організований Національною асоціацією ресторанів США. Спікером заходу ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кулінарний прогноз американського фахівця на 2022 рік дізналися викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 03 грудня 2021

Практичні навички від зовнішнього стейкхолдера – викладачам і здобувачам освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

На кафедрі експертизи харчових продуктів за ініціативи гарантки освітньої бакалаврської програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», відповідальної за методичну роботу кафедри, доцентки Світлани Усатюк відбувся методичний семінар «План управління небезпечними факторами (план HACCP/ОПРП): практичні навички системи менеджменту ха...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичні навички від зовнішнього стейкхолдера – викладачам і здобувачам освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» 12 червня 2024

Перші успіхи студентів і викладачів НУХТ на платформі онлайн-освіти Coursera

Минув рівно місяць від початку навчання студентів і викладачів НУХТ на Coursera – платформі масової онлайн-освіти. Завдяки наданому нашому університетові доступу до Coursera у зв'язку з загрозою covid-19 та карантином, у студентів і викладачів з'явилася можливість безкоштовно навчатися за програмами провідних університетів світу. Маємо перші резуль...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перші успіхи студентів і викладачів НУХТ на платформі онлайн-освіти Coursera 21 квітня 2020