Н У Х Т

Відкрита лекція в рамках проєкту програми Erasmus+ доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

10 листопада 2022

Відкрита лекція в рамках проєкту програми Erasmus+ доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Відбулася відкрита лекція доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Олени Білик з дисципліни «Регулювання використання харчових добавок в різних технологіях та гармонізація Європейських регламентів в Україні на шляху Євроінтеграції», яку вона прочитала для здобувачів вищої освіти освітнього ступеня «Магістр» освітньо-професійних програм «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» і «Технології органічних харчових продуктів».

Вивчення вибіркової дисципліни відбувається в рамках проєкту програми Erasmus+ Модуль Жана Моне (#620521-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-MODULE).

На відкритій лекції були присутні директорка Навчально-наукового інституту харчових технологій Оксана Кочубей-Литвиненко, завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса, викладачі кафедри та завідувачка відділення харчових технологій Кам’янець-Подільського фахового коледжу харчової промисловості НУХТ Лілія Ткач.

Тема лекції – «Загальні відомості про харчові добавки. Роль світових організацій у питаннях регулювання їх використання».

Зважаючи на те, що це була перша лекція, Олена Білик довела до відома студентів інформацію  про структуру освітньої компоненти, силабус дисципліни та наголосила на обов’язковому дотриманні правил академічної доброчесності під час навчання.

Лекторка детально розкрила питання щодо загальних понять про харчові добавки та їх класифікацію, про світові та національні організації, які працюють у сфері регулювання використання харчових добавок. Також була приділена увага способам введення харчових добавок і правилам їх маркування на споживчій упаковці харчових продуктів. Особливу увагу Олена Білик звернула на діючі регламенти у сфері регулювання використання харчових добавок в країнах ЄС та в Україні та на різницю у законодавстві країн ЄС і США.

Лекція була прочитана на високому рівні, з використанням презентації. Лекторка постійно підтримувала контакт із аудиторією, наводила приклади. Інформація, представлена в лекції, стане у пригоді здобувачам вищої освіти у майбутній професійній діяльності.

Опублікований: 10-11-2022
Читайте також:
Перші власні дослідження діяльності реальних підприємств готельної індустрії здійснили другокурсники

З 1 по 5 червня на платформі ZOOM відбулися успішні online-захисти курсових робіт з дисципліни «Організація готельного господарства» здобувачами 2 курсу навчання спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» денної та заочної форм навчання. Під час виконання курсової роботи студенти сформували навички аналізу та узагальнення власного практичного ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перші власні дослідження діяльності реальних підприємств готельної індустрії здійснили другокурсники 05 червня 2020

Гарна новина для студентів

Міністерство цифрової трансформації завершило тестування цифрового студентського квитка і запустило його у відкритий доступ у мобільному додатку для оцифрованих документів «Дія». Замовити його можна, встановивши собі додаток «Дія» або оновивши його до останньої версії. Е-квиток формуватиметься автоматично, якщо всі дані про студентський наявні в ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гарна новина для студентів 14 квітня 2020

Мотивуюча зустріч

Гостьові лекції – це унікальна можливість для здобувачів освіти та викладачів обмінятися інформацією з експертами у своїй справі, отримати натхнення та мотивацію для подальшого зростання. Зустріч із співзасновницею IT-школи «CRM Lab Accelerator» Наталею Шустиковою на тему «Розвиток кар'єри. Як знайти свій шлях до успіху» вийшла насиченою для здобу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мотивуюча зустріч 14 листопада 2024

Триває приймання заяв від вступників на бакалавра

19 липня в Україні почався прийом заяв на вступ до вишів на бакалавра. Вступники подають заяви в електронному вигляді через особисті кабінети на сайті https://vstup.edbo.gov.ua У 2025 році можна подати 15 заяв – на бюджет максимум 5, інші – на контракт. Для всіх заяв потрібно встановити пріоритети, де 1 – заява до закладу, куди найбажаніше вступит...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Триває приймання заяв від вступників на бакалавра 21 липня 2025