Н У Х Т

Відкрита лекція в рамках проєкту програми Erasmus+ доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

10 листопада 2022

Відкрита лекція в рамках проєкту програми Erasmus+ доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Відбулася відкрита лекція доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Олени Білик з дисципліни «Регулювання використання харчових добавок в різних технологіях та гармонізація Європейських регламентів в Україні на шляху Євроінтеграції», яку вона прочитала для здобувачів вищої освіти освітнього ступеня «Магістр» освітньо-професійних програм «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» і «Технології органічних харчових продуктів».

Вивчення вибіркової дисципліни відбувається в рамках проєкту програми Erasmus+ Модуль Жана Моне (#620521-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-MODULE).

На відкритій лекції були присутні директорка Навчально-наукового інституту харчових технологій Оксана Кочубей-Литвиненко, завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса, викладачі кафедри та завідувачка відділення харчових технологій Кам’янець-Подільського фахового коледжу харчової промисловості НУХТ Лілія Ткач.

Тема лекції – «Загальні відомості про харчові добавки. Роль світових організацій у питаннях регулювання їх використання».

Зважаючи на те, що це була перша лекція, Олена Білик довела до відома студентів інформацію  про структуру освітньої компоненти, силабус дисципліни та наголосила на обов’язковому дотриманні правил академічної доброчесності під час навчання.

Лекторка детально розкрила питання щодо загальних понять про харчові добавки та їх класифікацію, про світові та національні організації, які працюють у сфері регулювання використання харчових добавок. Також була приділена увага способам введення харчових добавок і правилам їх маркування на споживчій упаковці харчових продуктів. Особливу увагу Олена Білик звернула на діючі регламенти у сфері регулювання використання харчових добавок в країнах ЄС та в Україні та на різницю у законодавстві країн ЄС і США.

Лекція була прочитана на високому рівні, з використанням презентації. Лекторка постійно підтримувала контакт із аудиторією, наводила приклади. Інформація, представлена в лекції, стане у пригоді здобувачам вищої освіти у майбутній професійній діяльності.

Опублікований: 10-11-2022
Читайте також:
Біотехнолог – творець майбутнього!

На кафедрі біотехнології і мікробіології відбулася друга онлайн-лекція для здобувачів-другокурсників від вчителя біології Львівського фізико-математичного ліцею при Львівському національному університеті ім. Івана Франка Андрія Савчука. Біотехнологія – поняття широке. Зараз вона застосовується майже в усіх сферах людського життя – у сільському гос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Біотехнолог – творець майбутнього! 22 листопада 2021

Про управління ризиками у ланцюжку постачання на вебінарі від «FoodSafety Magazine»

2 лютого 2023 року викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Людмила Дейниченко, Володимир Захаров, Ірина Корецька та Олег Кузьмін відвідали вебінар «Управління ризиками та збоями у вашому ланцюжку постачання», організований редколегією наукового видання «FoodSafety Magazine». Головним спікером заходу виступив доктор філософ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про управління ризиками у ланцюжку постачання на вебінарі від «FoodSafety Magazine» 02 лютого 2023

Поетична хвиля

Наш університет і, зокрема науковці Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого давно співпрацюють з румунськими університетами. І ось, днями вони вирішили закрити пробіли у культурній сфері, доєднавшись до онлайн-лекції «Міхай Емінеску в перекладах українською», яку прочитав професор, доктор філологічних наук, член Нац...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Поетична хвиля 22 січня 2024

Умови прийому до закладів вищої освіти на 2019 рік набули чинності

Умови прийому до закладів вищої освіти на 2019 рік пройшли остаточне затвердження та набули чинності – відповідний наказ МОН був зареєстрований в Мін’юсті та розміщений на сайті Міністерства. Мінімальні прохідні бали 150 та 130 для окремих спеціальностей, творчі конкурси до подання заяв, компактніші терміни вступної кампанії – ці та інші новації ч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Умови прийому до закладів вищої освіти на 2019 рік набули чинності 09 січня 2019