Н У Х Т

Вільний вибір здобувачами тематики курсового та дипломного проєктування – запорука якісної підготовки майбутніх фахівців

28 вересня 2020

Вільний вибір здобувачами тематики курсового та дипломного проєктування – запорука якісної підготовки майбутніх фахівців

Підготовка та захист кваліфікаційної дипломної роботи – невід'ємна частина навчального процесу, яка є підсумком багаторічної роботи і здобувача, і викладачів. Саме цей вид навчальної і творчої діяльності здобувача фактично визначає ступінь його підготовленості до виконання своїх професійних обов’язків, а отже і зумовлює зацікавленість роботодавців у такому співробітнику.

Згідно з попередніми консультаціями з роботодавцями, у тому числі і випускниками кафедри біотехнології і мікробіології, під час навчання здобувачі мають всебічно опанувати складання технічної документації, зокрема регламентів виробництва.

Прагнучи максимально врахувати побажання роботодавців і напрацювання кафедри у напрямку наскрізного дипломного проєктування, за якого здобувачі розпочинають роботу над кваліфікаційною випусковою бакалаврською роботою за два роки до захисту, нинішнім здобувачам третього курсу було запропоновано здійснити вільний вибір спрямування тематики курсового та дипломного проєктування. Кожний із них міг обрати той напрямок біотехнології, який його найбільше зацікавив. Перелік спрямувань, що налічує 16 напрямків: препарати на основі біомаси мікроорганізмів, ентомопатогенні та гербіцидні препарати, біотехнологічні препарати для рослинництва, заквашувальні композиції для виробництва кисломолочних продуктів, пробіотики і бактеріоцини, препарати на основі біомаси мікроорганізмів для природоохоронних біотехнологій, вакцини і тест-системи, амінокислоти, антибіотики, органічні кислоти, ферменти, вітаміни (а також пігменти і антиоксиданти), спирти і органічні розчинники, полісахариди + ПАР мікробного походження, препарати на основі рекомбінантних білків, препарати на основі вірусів, був згрупований за трьома категоріями біотехнологій (препарати на основі біомаси, препарати на основі метаболітів мікроорганізмів і препарати на основі вірусів та рекомбінантних білків).

Зважаючи на складний період дистанційного навчання, необхідно було напрацювати підходи до самої процедури вибору. Попередньо проведені консультації зі здобувачами під час Zoom-відеоконференції, а також ретельна організаційна робота, здійснена доцентами кафедри Вікторією Красінько та Іриною Волошиною, дозволили здобувачам швидко та результативно впоратися з непростим завданням вибору і здійснити його упродовж великої перерви між онлайн-парами. Онлайн-запис був організований у вигляді синхронного заповнення здобувачами Google-форми.

Бажаємо здобувачам так само організовано та вчасно виконувати усі етапи курсового і дипломного проєктування, які наближають їх до одержання омріяного диплому!

Опублікований: 28-09-2020
Читайте також:
Здобувачка партнерського ЗВО завершила навчання у НУХТ за програмою академічної мобільності

Згідно з узгодженою програмою академічної мобільності між Навчально-науковим інститутом харчових технологій НУХТ і Полтавським державним аграрним університетом студентка третього курсу факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва Полтавського державного аграрного університету Олеся Івер, що навчається за галуззю знань 18 «Ви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачка партнерського ЗВО завершила навчання у НУХТ за програмою академічної мобільності 23 червня 2022

В університеті відбувся майстер-клас по приготуванню веганських спрінг-ролів

За сприяння ректора, професора Олександра Шевченка у межах договору про співпрацю між нашим університетом і Веган кафе «Loving Hut» (м. Київ) на базі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся майстер-клас з приготування веганських спрінг-ролів. Захід проводився волонтерами міжнародної асоціації Supreme Master Ching Hai (SMCHI...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті відбувся майстер-клас по приготуванню веганських спрінг-ролів 05 травня 2025

Студенти-хімтехнологи популяризують університет у школах, які закінчили

27 вересня студентка 4 курсу Юлія Коробка завітала до своєї рідної школи І-ІІІ ступенів №12 м. Бердичева Житомирської області. Вона розповіла учням 10-11 класів про переваги навчання в університеті та зокрема на спеціальності «Хімічні технології та інженерія». Дала поради, як зробити студентське життя насиченим та яскравим і здобути професію своєї...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти-хімтехнологи популяризують університет у школах, які закінчили 30 вересня 2019

Як продавати через маркетплейси: чотири секрети від маркетологів НУХТ

Цікавими дослідженнями поділилися здобувачі та викладачі кафедри маркетингу на черговому засіданні гуртка «Інтелектуал». Цього разу тема стосувалась маркетплейсів у сфері В2В, і не тільки. Як виступаючі у гуртку взяли участь викладачка кафедри маркетингу Ірина Ніколаєнко та здобувачки Ганна Геніна, Віра Кучерина і Анастасія Андрущенко. Перший секр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як продавати через маркетплейси: чотири секрети від маркетологів НУХТ 17 листопада 2022