Н У Х Т

Відбулася науково-технічна конференція «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції»

09 листопада 2023

Відбулася науково-технічна конференція «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції»

7 листопада в університеті в онлайн-форматі відбулася Міжнародна науково-технічна конференція «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції».

Відкриваючи науковий захід, проректор з наукової роботи НУХТ Сергій Токарчук нагадав, що він проводиться відповідно до тематичних напрямів 23-ї секції «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології» Наукової ради Міністерства освіти і науки України.

Основним завданням конференції є ознайомлення експертів харчової промисловості та промислової біотехнології з результатами наукових досліджень, що дозволяє підвищувати рівень проведення експертиз проєктів, які подаються на конкурси з отримання грантів на фінансування.

Крім цього, проведення конференції мало на меті розширення тематик наукових проєктів і можливості поглиблення співпраці науковців у світовому науковому просторі.

Тематика наукових напрямків була сформована по шести секціях, на які було подано понад 150 доповідей від 24 організацій, що представляли провідні академічні наукові установи, підприємства і заклади вищої освіти з різних регіонів України.

У рамках проведення конференції в онлайн-форматі працювали чотири секції, на яких були заслухані 19 доповідей, до ознайомлення з якими приєдналося понад 220 учасників.

Після закінчення роботи секцій відбувся круглий стіл, активну участь в якому від нашого університету взяли голови секцій: професори Володимир Ковбаса, Василь Пасічний і Тамара Носенко.

На круглому столі були узагальнені підсумки роботи конференції та обговорені перспективи подальшого проведення наукових заходів у рамках тематики 23-ї секції «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології» Наукової ради Міністерства освіти і науки України.

Опублікований: 09-11-2023
Читайте також:
Свої перші самостійні дослідження захистили студенти кафедри біотехнології і мікробіології

6-7 грудня 2018 р. відбулися захисти перших самостійних досліджень у межах дисципліни «Основи імунології» студентів спеціальності 162 «Біотехнологія та біоінженерія» груп БТ-2-1 та БТ-2-2. До комісії, що оцінювала роботу студентів, увійшли доцент кафедри біотехнології і мікробіології, кандидат біологічних наук Інна Лич, старший викладач, кандидат ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свої перші самостійні дослідження захистили студенти кафедри біотехнології і мікробіології 10 грудня 2018

Успішне сходження до вершин наукового Олімпу молодого науковця кафедри технології консервування

21 червня успішно захистила дисертацію «Удосконалення технології томатних соусів із додаванням пасти із насіння томатів» на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.13 – технологія консервованих і охолоджених харчових продуктів старший викладач кафедри технології консервування Ольга Бендерська. Науковий керівник – ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішне сходження до вершин наукового Олімпу молодого науковця кафедри технології консервування 21 червня 2019

Підписаний Меморандуму про співпрацю між університетом і Професійною асоціацією екологів України

З кожним роком розуміння того, що співпраця бізнесу та навчальних закладів має змінювати свій формат стає все актуальнішим. Доценти кафедри екологічної безпеки та охорони праці Оксана Салавор і Оксана Ничик взяли участь у підписанні Меморандуму про співпрацю між університетом і Професійною асоціацією екологів України (ПАЕУ). 19 вересня в Києві ко...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підписаний Меморандуму про співпрацю між університетом і Професійною асоціацією екологів України 20 вересня 2019

Здорове харчування – принцип життя

Сьогодні на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулась відкрита лекція «Зернові та бобові. Їх використання в аюрведі», яку прочитала професорка Наталія Фролова з дисципліни «Технології аюрведичної харчової продукції». На початку заняття викладачка продемонструвала здобувачам освіти завдання для самостійного опрацювання додатк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здорове харчування – принцип життя 24 жовтня 2023