Н У Х Т

Весела і пізнавальна екскурсія для восьмикласників від біотехнологів

27 вересня 2018

Весела і пізнавальна екскурсія для восьмикласників від біотехнологів

26 вересня до лабораторій кафедри біотехнології і мікробіології завітали гості – восьмикласники ліцею «Наукова зміна» у супроводі вчителя біології Валентини Холоденко. Організацію цієї екскурсії взяла на себе в.о. завідувача кафедри іноземних мов професійного спрямування Олена Галинська.

Юні гості жваво цікавились усім: як виглядають чашки Петрі? Чому молоко після автоклаву не скисає 3 роки? Чи можна шкідливі бактерії перетворити на корисні? Чим треба нагодувати гриби-аспергіли, щоб отримати лимонну кислоту? Ці, а також інші запитання вони задавали і екскурсоводам: доценту Вікторії Красінько та асистенту Тетяні Белемець, і студентам 3-го та 4-го курсів, на лабораторні заняття до яких вони потрапили.

А екскурсія до науково-дослідної лабораторії кафедри поєдналася з неочікуваним сюрпризом: там восьмикласників зустріла колишня випускниця їх ліцею, а нині магістрант 1 курсу, голова студентської ради факультету біотехнології та екологічного контролю Наталя Петренко. І знову посипались запитання: а чи не скучно навчатися? А що у цій загорнутій чашці Петрі? А якщо розгорнути, бактерії звідти не втечуть?

Отже, стало зрозуміло, що серйозну і дуже важливу інформацію стосовно професії біотехнолога і освітньої діяльності кафедри до восьмикласників необхідно донести у зрозумілій і веселій формі презентації, гри та змагань. Усі гості розділилися на дві команди, і розпочали змагання: яка команда швидше здогадається, що таке «біла біотехнологія»? Який корисний продукт біотехнології можна одержати за допомогою гриба Penicilliumchrysogenum? Все це, а також цікавий і веселий фільм про «складнощі» навчання, знятий студентами, допомогло учням краще зрозуміти презентовану інформацію стосовно спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» і переваг отримання фаху біотехнолога саме у НУХТ.

На згадку про проведений захід всі учасники отримали яскраві інформаційні матеріали про навчання на біотехнолога на кафедрі біотехнології і мікробіології.

Такі заходи допомагають популяризувати освітню діяльність кафедри, і вчасно спрямовувати зацікавлену молодь на отримання потрібного фаху.

Опублікований: 27-09-2018
Читайте також:
Підготовка фахівців бакалаврського ступеня вищої освіти за освітньо-професійною програмою «Технології харчування»

У нашому університеті здійснюється підготовка бакалаврів з харчових технологій за спеціальністю 181 «Харчові технології», галузі знань 18 «Виробництво та технології», за освітньо-професійною програмою «Технології харчування» на базі повної загальної середньої освіти; освітньо-кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст»; ступенів «молодший бакалавр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підготовка фахівців бакалаврського ступеня вищої освіти за освітньо-професійною програмою «Технології харчування» 27 березня 2023

Про нові виклики та стратегії розвитку індустрії гостинності дискутують викладачі кафедри готельно-ресторанної справи

Викладачі кафедри готельно-ресторанної справи, які є членами Асоціації Індустрії Гостинності України, активно беруть участь у заходах від професійного об’єднання і нетворкінгу з професіоналами. Серед останніх освітніх івентів – презентація аналітичного звіту «Культурний туризм Приазов’я: стан, виклики та стратегії». Проєкт здійснюється за підтримк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про нові виклики та стратегії розвитку індустрії гостинності дискутують викладачі кафедри готельно-ресторанної справи 21 жовтня 2021

Студенти-екологи – учасники всеукраїнської акції «Стоп фосфати»

Цьогоріч відбувається всеукраїнська акція «Стоп фосфати», яку ініціював ПрАТ «АК «Київводоканал». Метою заходу є привернення уваги до екологічних проблем, пов’язаних із використанням фосфатовмісних мийних засобів, і пошук шляхів їх вирішення. Фосфати містяться майже в усій побутовій хімії, в оселі кожного українця. Ці сполуки дуже небезпечні для з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти-екологи – учасники всеукраїнської акції «Стоп фосфати» 02 грудня 2019

Знайомство з основами аюрведичного харчування для слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі»

Слухачі сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» знайомились з інноваційними ресторанними технологіями аюрведичного харчування. Аюрведа – одна з найдавніших холістичних систем оздоровлення організму, вагомою складовою якої є правильна організація харчування. За аюрведичною наукою раціон і режим харчування повинні відпові...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Знайомство з основами аюрведичного харчування для слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» 06 червня 2019