Н У Х Т

Весела і пізнавальна екскурсія для восьмикласників від біотехнологів

27 вересня 2018

Весела і пізнавальна екскурсія для восьмикласників від біотехнологів

26 вересня до лабораторій кафедри біотехнології і мікробіології завітали гості – восьмикласники ліцею «Наукова зміна» у супроводі вчителя біології Валентини Холоденко. Організацію цієї екскурсії взяла на себе в.о. завідувача кафедри іноземних мов професійного спрямування Олена Галинська.

Юні гості жваво цікавились усім: як виглядають чашки Петрі? Чому молоко після автоклаву не скисає 3 роки? Чи можна шкідливі бактерії перетворити на корисні? Чим треба нагодувати гриби-аспергіли, щоб отримати лимонну кислоту? Ці, а також інші запитання вони задавали і екскурсоводам: доценту Вікторії Красінько та асистенту Тетяні Белемець, і студентам 3-го та 4-го курсів, на лабораторні заняття до яких вони потрапили.

А екскурсія до науково-дослідної лабораторії кафедри поєдналася з неочікуваним сюрпризом: там восьмикласників зустріла колишня випускниця їх ліцею, а нині магістрант 1 курсу, голова студентської ради факультету біотехнології та екологічного контролю Наталя Петренко. І знову посипались запитання: а чи не скучно навчатися? А що у цій загорнутій чашці Петрі? А якщо розгорнути, бактерії звідти не втечуть?

Отже, стало зрозуміло, що серйозну і дуже важливу інформацію стосовно професії біотехнолога і освітньої діяльності кафедри до восьмикласників необхідно донести у зрозумілій і веселій формі презентації, гри та змагань. Усі гості розділилися на дві команди, і розпочали змагання: яка команда швидше здогадається, що таке «біла біотехнологія»? Який корисний продукт біотехнології можна одержати за допомогою гриба Penicilliumchrysogenum? Все це, а також цікавий і веселий фільм про «складнощі» навчання, знятий студентами, допомогло учням краще зрозуміти презентовану інформацію стосовно спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» і переваг отримання фаху біотехнолога саме у НУХТ.

На згадку про проведений захід всі учасники отримали яскраві інформаційні матеріали про навчання на біотехнолога на кафедрі біотехнології і мікробіології.

Такі заходи допомагають популяризувати освітню діяльність кафедри, і вчасно спрямовувати зацікавлену молодь на отримання потрібного фаху.

Опублікований: 27-09-2018
Читайте також:
На кафедрі економіки і права з’ясовували чи корисний штучний інтелект

Штучний інтелект так стрімко входить у наше повсякденне життя, що викликає багато протиріч щодо його корисності. Одразу виникають й інші питання: де його застосовують на благо; в яких сферах життя він став незамінним; та чи правда, що в сучасному житті без нього вже не обійтися, тощо? Щоб зрозуміти і дати відповіді, кафедра економіки і права і корп...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі економіки і права з’ясовували чи корисний штучний інтелект 25 жовтня 2023

Відвідувачі виставки «Індустрія напоїв. Індустрія пива, слабоалкогольних та безалкогольних напоїв» дізналися все про НУХТ

Онлайн-формат не рятує від дефіциту спілкування. Тому наші фахівці з радістю приймають запрошення долучитися до офлайн-заходів і, зокрема, виставкових. 22-24 вересня 2020 року у Національному експоцентрі України працювали виставки: «Індустрія напоїв. Індустрія пива, слабоалкогольних та безалкогольних напоїв», «Олійно-жирова індустрія» і «Енергооща...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відвідувачі виставки «Індустрія напоїв. Індустрія пива, слабоалкогольних та безалкогольних напоїв» дізналися все про НУХТ 29 вересня 2020

Ідея дипломного проекту нашого випускника-учасника АТО народилася під час участі у бойових діях

«Після звільнення Трьохізбенки до військовослужбовців нашої бригади підходили мешканці села і жалілися, що вже понад 6 днів їхні діти не їли хліба. І, на жаль, наші підрозділи тилового матеріального забезпечення не в змозі були допомогти…». Так обґрунтував актуальність теми свого дипломного проекту випускник Львівської філії нашого університету Ко...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ідея дипломного проекту нашого випускника-учасника АТО народилася під час участі у бойових діях 27 лютого 2019

Науковці НУХТ готуються до Всеукраїнського форуму харчових технологій

Восени у Києві планується проведення Всеукраїнського форуму харчових технологій, в рамках якого працюватимуть міжнародні виставки INPRODMASH&UPAKOVKA та експозиції SWEETS UKRAINE&BAKERY UKRAINE. Наш університет уже традиційно виступає співорганізатором цих масштабних галузевих зібрань, де свої технологічні розробки, обладнання, готову прод...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковці НУХТ готуються до Всеукраїнського форуму харчових технологій 28 серпня 2020