Н У Х Т

Весела і пізнавальна екскурсія для восьмикласників від біотехнологів

27 вересня 2018

Весела і пізнавальна екскурсія для восьмикласників від біотехнологів

26 вересня до лабораторій кафедри біотехнології і мікробіології завітали гості – восьмикласники ліцею «Наукова зміна» у супроводі вчителя біології Валентини Холоденко. Організацію цієї екскурсії взяла на себе в.о. завідувача кафедри іноземних мов професійного спрямування Олена Галинська.

Юні гості жваво цікавились усім: як виглядають чашки Петрі? Чому молоко після автоклаву не скисає 3 роки? Чи можна шкідливі бактерії перетворити на корисні? Чим треба нагодувати гриби-аспергіли, щоб отримати лимонну кислоту? Ці, а також інші запитання вони задавали і екскурсоводам: доценту Вікторії Красінько та асистенту Тетяні Белемець, і студентам 3-го та 4-го курсів, на лабораторні заняття до яких вони потрапили.

А екскурсія до науково-дослідної лабораторії кафедри поєдналася з неочікуваним сюрпризом: там восьмикласників зустріла колишня випускниця їх ліцею, а нині магістрант 1 курсу, голова студентської ради факультету біотехнології та екологічного контролю Наталя Петренко. І знову посипались запитання: а чи не скучно навчатися? А що у цій загорнутій чашці Петрі? А якщо розгорнути, бактерії звідти не втечуть?

Отже, стало зрозуміло, що серйозну і дуже важливу інформацію стосовно професії біотехнолога і освітньої діяльності кафедри до восьмикласників необхідно донести у зрозумілій і веселій формі презентації, гри та змагань. Усі гості розділилися на дві команди, і розпочали змагання: яка команда швидше здогадається, що таке «біла біотехнологія»? Який корисний продукт біотехнології можна одержати за допомогою гриба Penicilliumchrysogenum? Все це, а також цікавий і веселий фільм про «складнощі» навчання, знятий студентами, допомогло учням краще зрозуміти презентовану інформацію стосовно спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» і переваг отримання фаху біотехнолога саме у НУХТ.

На згадку про проведений захід всі учасники отримали яскраві інформаційні матеріали про навчання на біотехнолога на кафедрі біотехнології і мікробіології.

Такі заходи допомагають популяризувати освітню діяльність кафедри, і вчасно спрямовувати зацікавлену молодь на отримання потрібного фаху.

Опублікований: 27-09-2018
Читайте також:
Професійний бекграунд випускників-ейчарів в дії

На кафедрі економіки праці та менеджменту відбулися захисти 27 магістерських робіт студентів денної і заочної форм навчання, а також 9 бакалаврських робіт студентів-заочників спеціалізації (напряму підготовки) «Управління персоналом та економіка праці». Теми дипломів обрані з урахуванням рекомендацій компаній-партнерів кафедри, містять практичні р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професійний бекграунд випускників-ейчарів в дії 28 лютого 2019

У Львівському державному коледжі НУХТ завершився тиждень циклової комісії інформатики

Завершився тиждень циклової комісії інформатики у Львівському державному коледжі харчової і переробної промисловості НУХТ. Голова циклової комісії Михайло Мандрик та викладачі комісії Оксана Захаряк, Марта Мишолівська, Володимир Грицак, Олег Мартон, Ірина Беца намагалися, щоб цей тиждень був насичений цікавими заходами, до яких були залучені студен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Львівському державному коледжі НУХТ завершився тиждень циклової комісії інформатики 03 квітня 2018

Важливі питання розглянули на плановому засіданні вченої ради

31 жовтня у залі засідань відбулося планове засідання вченої ради університету. Привітавши колег, що відзначили дні народження між засіданнями, вчена рада приступила до розгляду питань порядку денного. Результати виконання у 2024 році плану прийому здобувачів на навчання до університету проаналізувала відповідальна секретарка Приймальної комісії,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Важливі питання розглянули на плановому засіданні вченої ради 31 жовтня 2024

Здобувачі третього курсу кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства знайомляться з технологіями

Харчовий технолог повинен мати не тільки теоретичні знання, а і побачити виробництво різних типів продуктів на практиці. Таку можливість отримали здобувачі групи ТБ-3-8 разом із доцентом кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Романом Мукоїдом. Майбутні фахівці відвідали підприємство по виробництву комбучі «Еat easy», яке знаходиться...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі третього курсу кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства знайомляться з технологіями 23 вересня 2022