Н У Х Т

Здобувачі третього курсу кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства знайомляться з технологіями

23 вересня 2022

Здобувачі третього курсу кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства знайомляться з технологіями

Харчовий технолог повинен мати не тільки теоретичні знання, а і побачити виробництво різних типів продуктів на практиці. Таку можливість отримали здобувачі групи ТБ-3-8 разом із доцентом кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Романом Мукоїдом. Майбутні фахівці відвідали підприємство по виробництву комбучі «Еat easy», яке знаходиться у місті Києві, де ознайомилися з технологією виробництва напою. Екскурсію для здобувачів провели випускники кафедри Назар Косіковській та Євгеній Хромець.

Комбуча – це чайний гриб, який відомий тим, хто пережив пострадянські 90-ті роки. Вони, напевно, пам’ятають банки з неприємним на вигляд, але смачним напоєм насиченим діоксидом вуглецю. Комбуча створюється шляхом ферментації чаю за допомогою мікроорганізмів – симбіозу дріжджів і бактерій. Напій має світло-коричневий колір, кисло-солодкий смак і природне насичення діоксидом вуглецю.

На підприємстві комбучу виробляють за технологією подвійної ферментації. Не використовують штучної карбонізації, консервантів і барвників, додаючи сезонні фрукти, овочі і трави. Підприємство має нове обладнання та сучасні технології для виготовлення цього чудового напою.

Здобувачі мали змогу не тільки побачити всі етапи виробництва напою на власні очі, а і оцінити його органолептичні властивості. Під час дегустації вони спробували чотири зразки напою: «Комбуча класична», «Комбуча кола», «Комбуча гранат» і «Sparkling Juice Berries». Продегустовані зразки вразили яскравим, незвичним смаком та ароматом й отримали високі оцінки від дегустаторів.

Екскурсія на підприємство «Eat easy» – чудова нагода для майбутніх спеціалістів дізнатися про всі тонкощі та побачити на власні очі всі етапи виробництва напою комбуча. Здобувачі й викладач вдячні фахівцям підприємства за таку можливість!

Опублікований: 23-09-2022
Читайте також:
Широкі можливості для підвищення професійної кваліфікації викладачів

Сьогодення характеризується стрімким розвитком сучасних освітніх технологій, передових заходів та інноваційних методів викладання. Щодня формується величезна база наукових здобутків та знань, у зв'язку з чим якісний професійний розвиток стає необхідною умовою  сучасної освіти. Разом із тим, розвивається ринок послуг із забезпечення професійного вдо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Широкі можливості для підвищення професійної кваліфікації викладачів 28 серпня 2019

Кафедра екологічної безпеки та охорони праці закликає долучитися до вирішення екологічних проблем

За ініціативи ПрАТ АК «Київводоканал» та Асоціації «Укрводоканалекологія» вже декілька років поспіль проходить безстрокова акція «СТОП ФОСФАТИ». Через фосфати катастрофічно знижується придатність води для питних потреб населення та зростає ризик поширення інфекційних хвороб, завдається непоправна шкода флорі і фауні наших водойм. Ці сполуки містят...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра екологічної безпеки та охорони праці закликає долучитися до вирішення екологічних проблем 17 вересня 2020

Лекція від стейкхолдера для магістрантів кафедри обліку і аудиту

7 вересня 2022 року за ініціативи в.о. завідувача кафедри обліку і аудиту Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ Володимира Осмятченка для здобувачів другого магістерського рівня вищої освіти спеціальності 071 «Облік і оподаткування» у форматі онлайн-конференції відбулася лекція з дисципліни «Управлінські інформаційні системи в о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лекція від стейкхолдера для магістрантів кафедри обліку і аудиту 12 вересня 2022

Старовинну пам’ятку мегалітичної культури відвідали наші викладачі

Колектив кафедри іноземних мов професійного спрямування разом зі своїми родинами та співробітники інших підрозділів НУХТ мали змогу відвідати одне з визначних місць нашої країни – Камінне село, завдячуючи профоргу кафедри Ларисі Карташовій. Камінне село – місце-загадка. Містичне, таємниче, сховане в лісах житомирського Полісся. Український Стоунхе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Старовинну пам’ятку мегалітичної культури відвідали наші викладачі 29 жовтня 2018