Н У Х Т

Здобувачі третього курсу кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства знайомляться з технологіями

23 вересня 2022

Здобувачі третього курсу кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства знайомляться з технологіями

Харчовий технолог повинен мати не тільки теоретичні знання, а і побачити виробництво різних типів продуктів на практиці. Таку можливість отримали здобувачі групи ТБ-3-8 разом із доцентом кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Романом Мукоїдом. Майбутні фахівці відвідали підприємство по виробництву комбучі «Еat easy», яке знаходиться у місті Києві, де ознайомилися з технологією виробництва напою. Екскурсію для здобувачів провели випускники кафедри Назар Косіковській та Євгеній Хромець.

Комбуча – це чайний гриб, який відомий тим, хто пережив пострадянські 90-ті роки. Вони, напевно, пам’ятають банки з неприємним на вигляд, але смачним напоєм насиченим діоксидом вуглецю. Комбуча створюється шляхом ферментації чаю за допомогою мікроорганізмів – симбіозу дріжджів і бактерій. Напій має світло-коричневий колір, кисло-солодкий смак і природне насичення діоксидом вуглецю.

На підприємстві комбучу виробляють за технологією подвійної ферментації. Не використовують штучної карбонізації, консервантів і барвників, додаючи сезонні фрукти, овочі і трави. Підприємство має нове обладнання та сучасні технології для виготовлення цього чудового напою.

Здобувачі мали змогу не тільки побачити всі етапи виробництва напою на власні очі, а і оцінити його органолептичні властивості. Під час дегустації вони спробували чотири зразки напою: «Комбуча класична», «Комбуча кола», «Комбуча гранат» і «Sparkling Juice Berries». Продегустовані зразки вразили яскравим, незвичним смаком та ароматом й отримали високі оцінки від дегустаторів.

Екскурсія на підприємство «Eat easy» – чудова нагода для майбутніх спеціалістів дізнатися про всі тонкощі та побачити на власні очі всі етапи виробництва напою комбуча. Здобувачі й викладач вдячні фахівцям підприємства за таку можливість!

Опублікований: 23-09-2022
Читайте також:
Актуальні питання формування системи продовольчого забезпечення у фокусі уваги науковців кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

20 січня 2022 року викладачка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Людмила Дейниченко взяла участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Сталий розвиток сільського господарства – основа продовольчої безпеки України», що проводилася в межах проєкту ЄС Програми Еразмус+ напряму Жан Моне під егідою громадської організації «Ре...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальні питання формування системи продовольчого забезпечення у фокусі уваги науковців кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 21 січня 2022

Конкурс фахової майстерності

В Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ у рамках методичної декади циклової комісії «Харчові технології» відбувся конкурс фахової майстерності в номінаціях «Паста» і «Холодні закуски», в якому взяли участь студенти ІІ та ІІІ курсів.Основні завдання конкурсу: стимулювання творчого самовдосконалення студентської молоді, вияв...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Конкурс фахової майстерності 21 листопада 2018

Розширений міжкафедральний науковий семінар відбувся на кафедрі готельно-ресторанної справи

Наприкінці навчального року на кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся розширений міжкафедральний науковий семінар старшого викладача кафедри Олени Блощинської. Тема доповіді – «Удосконалення технології безглютенових фонданів». Здобувач представила результати наукових досліджень за темою дисертаційної роботи, керівником якої є доцент кафедри ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розширений міжкафедральний науковий семінар відбувся на кафедрі готельно-ресторанної справи 26 грудня 2018

До університету завітав віце-президент університету Патанжалі (Харідвар, Індія)

На запрошення ректора університету, професора Анатолія Українця до НУХТ завітав віце-президент університету Патанжалі (Харідвар, Індія), президент Духовного Ведичного Центру Даянанд, Навчального і благодійного товариства (Нью Делі), попечитель Фонду Пілот Баба Гуан Сангам, голова Центру дитячої освіти (Делі), доктор Вачаспати Кульвант. Шановний гі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До університету завітав віце-президент університету Патанжалі (Харідвар, Індія) 11 травня 2018