Н У Х Т

На зв’язку – фахові коледжі!

14 березня 2024

На зв’язку – фахові коледжі!

Фахівці Центру моніторингу якості і координації освітньої діяльності університету, Приймальної комісії, Навчально-наукового інституту харчових технологій, факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доцентка та факультету біотехнології та екологічного контролю об’єдналися у прагненні переконати старшокурсників фахових коледжів у необхідності продовжити здобуття вищої освіти, і  продовжити саме у нашому університеті.

Сьогодні така потужна команда презентувала наш університет здобувачам технологічних спеціальностей відокремлених структурних підрозділів НУХТ – Полтавського фахового коледжу і Київського фахового коледжу ресторанного господарства.

Директорка Центру Олена Подобій надала загальну інформацію про університет, зазначивши, що навчальний процес організовано відповідно до кращих європейських практик і новітніх освітніх трендів. Фахівчиня розповіла про актуальні, високооплачувані професії, за якими здійснюється підготовка фахівців, участь університету у міжнародних проєктах, потужну підтримку, яку надають НУХТ роботодавці, високу затребуваність наших випускників на ринку праці. Також вона продемонструвала умови, в яких проживають здобувачі освіти у студентському кампусі університету, можливості, що дає їм спорткомплекс НУХТ та їх цікаве, насичене дозвілля.

Новації вступної кампанії для випускників коледжів висвітлила відповідальна секретарка Приймальної комісії університету Юлія Запорожець. Від неї учасники зустрічі отримали покрокову інструкцію – від складання НМТ до реєстрування кабінету вступника та подання документів. Фахівчиня роз’яснила суть поняття «пріоритети» та звернула увагу слухачів на можливість підвищити шанси вступу на бюджетну форму навчання, обравши першим пріоритетом спеціальність, що користується особливою підтримкою держави. Також вона надала контакти комунікаційних каналів Приймальної комісії, наголосивши, що всю інформацію щодо вступу, відповіді на всі свої запитання та необхідну технічну підтримку вступнику можуть отримувати там 24/7. Наприкінці свого виступу відповідальна секретарка Приймальної комісії запросила старшокурсників на День відкритих дверей університету, що відбудеться вже у цю суботу, 16 березня, й розпочнеться о 10:30.

Далі слово взяла директорка Навчально-наукового інституту харчових технологій Оксана Кочубей-Литвиненко, яка дуже ґрунтовно й цікаво розповіла про переваги навчання в нашому університеті і, зокрема в інституті, який очолює. Вона розповіла про спеціальності інституту, що сфокусовані як на великі промислові підприємства, так і на крафтові, можливість студентам формувати свою освітню траєкторію, обираючи самостійно частину дисциплін для вивчення, потужну матеріально технічну базу, визнання в університеті результатів неформальної освіти, дуальну освіту, закордонні практики і стажування здобувачів у Польщі, Німеччині, Бельгії, у тому числі за проєктами програми Еразмус+, національну кредитну мобільність.

Ґрунтовно про переваги продовження здобуття вищої освіти на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доцентка розповіла його деканка Віта Цирульнікова. Вона ознайомила учасників зустрічі з освітніми програмами підготовки бакалаврів і магістрів, наголосила, що вони можуть вступати й на інші спеціальності, а не тільки на ті, за якими завершують навчання в коледжах, розповіла про інноваційно обладнанні навчальні лабораторії, серед яких є  і унікальні, наприклад міні-броварня, закордонні практики здобувачів освіти у Болгарії, укладені угоди про проходження практики у Греції, Італії, Польщі, на гірськолижних курортах України. Деканка навела приклади успішного працевлаштування випускників факультету та згадала велику кількість найрізноманітніших активностей для студентів – і навчальних (майстер-класи, воркшопи, гостьові лекції, фахові конкурси), і спортивних, і культурних. Крім того, очільниця факультету звернула увагу присутніх, що підготовка фахівців, крім всього, ще й орієнтована на повоєнну відбудову вітчизняної сфери гостинності.

А деканка факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак, презентуючи свій підрозділ, постаралася відповісти на три ключові питання для будь-якого вступника – «Чому? Як? Для чого?». Вона дуже переконливо аргументувала чому варто продовжити навчання за освітніми програмами факультету – «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна», «Екологія та екоменеджмент» та абсолютно новою «Фізична рекреація та оздоровлення людини», зокрема зазначивши, що вони входять у ТОП-10 професій сьогодення і майбутнього, і саме наш університеті і факультет мають беззаперечний авторитет і багаторічний досвід підготовки фахівців-лідерів галузі. Розповіла фахівчиня і як досягається найкращий результат на шляху підготовки висококваліфікованих спеціалістів, вагомою складовою якої є системна практична підготовка за участю бізнес-тренерів і менеджерів провідних компаній і, звичайно ж, для чого – аби стати конкурентоспроможним спеціалістом – лідером, здатним навчатися протягом всього життя, працювати в команді й досягати найкращих результатів. Керівниця факультету зазначила, що вже зовсім скоро, 25-29 березня відбудеться традиційний дуже цікавий і насичений івентами факультетський захід для вступників – біотехнологічні студії, й запросила студентів коледжів приєднуватися до участі.

Завершила зустріч Олена Подобій, яка висловила сподівання, що сьогоднішня презентація університету стане в пригоді учасникам зустрічі при виборі їх подальшого життєвого шляху. Вона нагадала про День відкритих дверей університету 16 березня й запросила старшокурсників коледжів завітати на нього, а також долучатися до заходів кар’єрного інтенсивіву «NUFT Career Chance 2024», який відбудеться в університеті вже наступного тижня (для тих, хто не зможе взяти участь особисто, передбачені онлайн-трансляції).  

Щиро сподіваємося, що випускники і Полтавського фахового коледжу НУХТ, і Київського фахового коледжу ресторанного господарства НУХТ продовжать здобувати вищу освіту у нашому університеті. Ми будемо раді стати причетними до вашого професійного зростання! До зустрічі у НУХТ!

Опублікований: 14-03-2024
Читайте також:
Управлінню ризиками та безпечністю харчових продуктів присвятили свої кваліфікаційні роботи магістри спеціальності «Якість, стандартизація та сертифікація»

На кафедрі експертизи харчових продуктів відбувся захист магістерських робіт студентів заочної форми навчання зі спеціальності «Якість, стандартизація та сертифікація». Магістерські роботи були присвячені дуже актуальному питанню харчової науки і технології – управлінню ризиками та безпечністю харчових продуктів. Магістри-заочники показали високий...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Управлінню ризиками та безпечністю харчових продуктів присвятили свої кваліфікаційні роботи магістри спеціальності «Якість, стандартизація та сертифікація» 23 лютого 2017

Максимальні обсяги держзамовлення на прийом у 2021 до університету

Міністерством освіти і науки України погоджені максимальні обсяги та кваліфікаційний мінімум державного замовлення на прийом у 2021 році до Національного університету харчових технологій для відкритих конкурсних пропозицій, що створені для вступників на основі повної загальної середньої освіти. Окрім цього, затверджена кількість осіб, які зможе пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Максимальні обсяги держзамовлення на прийом у 2021 до університету 16 липня 2021

Успішні атестації здобувачів на кафедрі обліку і аудиту

На кафедрі обліку і аудиту відбулася атестація здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня денної і заочної форми навчання і здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня заочної форми навчання за спеціальністю 071 «Облік і оподаткування» у формі публічного захисту кваліфікаційних робіт. Представлені і захищені результати дослі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішні атестації здобувачів на кафедрі обліку і аудиту 28 лютого 2020

Cрібним призером Відкритого чемпіонату України зі стрибків у воду став студент спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Студент 1 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Артем Волковинський брав участь у Відкритому чемпіонаті України зі стрибків у воду серед вікових груп «А» і «Б» (від 14 до 18 років). Із заліковою сумою балів 456,15 Артем виборов «срібло» з індивідуальних стрибків з трампліну висото...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Cрібним призером Відкритого чемпіонату України зі стрибків у воду став студент спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 31 травня 2018