Н У Х Т

Вчена рада університету підсумувала свою роботу за навчальний рік

21 червня 2018

Вчена рада університету підсумувала свою роботу за навчальний рік

21 червня відбулося планове й останнє у цьому навчальному році засідання вченої ради університету.

Традиційно на початку тепло привітали членів ради, що відсвяткували дні народження між засіданнями. Також диплом кандидата наук за спеціальністю «Технологія харчової продукції» заступник голови вченої ради, перший проректор Володимир Яровий, що вів це засідання, вручив старшому викладачу кафедри готельно-ресторанної справи В’ячеславу Губені.

Після цього головуючий оголосив наказ про часткові зміни у складі вченої ради – виведення зі складу ради професора Михайла Міненка у зв’язку зі звільненням з університету за власним бажанням.

Далі продовжили роботу відповідно до насиченого порядку денного.

Першими розглянули кадрові питання. З цього питання доповіла вчений секретар Наталія Ткачук.  До складу лічильної комісії обрали завідувача кафедри туристичного та готельного бізнесу Дарію Басюк і голів студентських рад – факультету біотехнології та екологічного контролю Наталію Петренко і факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Віталія Євстаф’єва.

Про стан підготовки університету та відокремлених структурних підрозділів до проведення вступної кампанії 2018 року ґрунтовно доповів відповідальний секретар приймальної комісії Вадим Серпученко. Викладену інформацію прокоментував Володимир Яровий. Він також побажав плідної роботи, терпіння й наснаги працівникам приймальної комісії і відбіркових комісій, які вже зовсім скоро забезпечуватимуть перебіг вступної кампанії-2018. Вчена рада прийняла до відома й схвалила заслухану доповідь.

Комплексний план заходів із організації вступної кампанії 2019 року презентував директор Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету Ігор Житнецький. У активному обговоренні цього важливого питання  взяли участь Володимир Яровий, проректор з науково-педагогічної та виховної роботи Лариса Арсеньєва, директор Навчально-наукового інституту харчових технологій Оксана Кочубей-Литвиненко, завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса. Зокрема, було зазначено, що цього року на відміну від минулих років кафедри й студентська рада університету внесли ряд конструктивних пропозицій, що знайшли своє відображення у плані. Вчена рада ухвалила схвалити Комплексний план заходів із організації вступної кампанії 2019 року та заслуховувати звіти директорів інститутів/деканів факультетів про виконання плану щоквартально на засіданнях вченої ради.

Підсумки роботи вченої ради за 2017-2018 навчальний рік детально проаналізував перший проректор Володимир Яровий. Він згрупував питання, що опрацьовувала вчена рада у сім груп: заходи з організації та звіти про проведення вступної кампанії; результати сесій; впровадження дистанційної форми навчання; самостійна робота здобувачів вищої освіти; концепція розвитку науково-технічної бібліотеки університету; реалізація внутрішньої системи забезпечення якості освітньої діяльності університету; стан виконання перспективного плану розвитку університету. З кожної групи питань доповідач надав ґрунтовні коментарі щодо стану виконання. Також він наголосив на актуальності формування належної кількості контингенту студентів НУХТ.

Кандидатури студентів на отримання іменних стипендій у І-му семестрі наступного навчального року представила проректор з науково-педагогічної та виховної роботи Лариса Арсеньєва. Йшлося про стипендії Президента України (строком на один семестр), Верховної Ради України (на рік), Кабінету Міністрів України (на семестр). Вчена рада одностайно підтримала кандидатів.

Наприкінці засідання розглянули низку поточних питань. Зокрема затвердили зміни, внесені відповідно до нових законодавчих актів та інструктивних листів МОН, до Положення про організацію освітнього процесу в університеті; Положення про планування та нормування роботи науково-педагогічних працівників НУХТ; Правил прийому до університету у 2018 році; Положення про вчену раду НУХТ; Положень про вчені ради інститутів/факультетів. Крім того, затвердили Положення про порядок обрання виборних представників з числа штатних працівників до складу вченої ради університету.

Також прийняли рекомендації до участі 5 наукових проектів університету у ІІ зовнішньому етапі конкурсного відбору Конкурсу наукових проектів, що виконуватимуться за рахунок держбюджету. Роботи будуть представлені у секціях «Хімія», «Охорона навколишнього середовища» і «Наукові проблеми харчових технологій і біотехнології».

Про участь університету у ІІ етапі конкурсу з енергозбереження, що фінансується ЄС, доповів проректор з навчально-виробничої діяльності та розвитку Олександр Бессараб. Він повідомив, що був виконаний повний енергоаудит всіх будівель університету та підготовлена пропозиція щодо комплексного енергопереоснащенню кількох гуртожитків, навчальних корпусів А, Б, В, корпусу фізичного виховання. Мова йде про заміну вікон, утеплення фасадів, заміну обладнання тощо.

Насамкінець вчена рада ухвалила дати дозвіл на закордонне відрядження за власний рахунок наприкінці червня 2018 року для участі у науковій конференції доценту кафедри фінансів Інні Дем’яненко та дозвіл на проходження 20 третьокурсниками факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу практики у вересні 2018 року в Болгарії.

Головуючий завершив останнє у навчальному році засідання вченої ради оприлюдненням найвагоміших здобутків нашого колективу у травні й червні поточного року, подякою членам ради за плідну активну роботу впродовж всього навчального року та побажаннями гарно відпочити, набратися сил, щоб з наснагою зустріти наступний навчальний рік.

Опублікований: 21-06-2018
Читайте також:
Студенти спеціальності «Туризм» знайомилися з досвідом іноземних і вітчизняних компаній на UITM’2018

Студенти 1-2 курсів спеціальності «Туризм» та викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу відвідали 25-й Міжнародний туристичний салон «Україна» - UITM’2018, що традиційно проходить у м. Києві 3-5 жовтня. Під час виставки студенти та викладачі мали можливість ознайомитися з напрацюваннями міжнародних і вітчизняних компаній, досвідом інозе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти спеціальності «Туризм» знайомилися з досвідом іноземних і вітчизняних компаній на UITM’2018 05 жовтня 2018

Постійний професійний розвиток викладачів

Протягом вересня 2023-січня 2024 викладачі кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування проходили в онлайн-форматі навчання за курсами в рамках проєкту «Розвиток трудового потенціалу для України», що функціонує за сприяння Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Слухачі опанували навички успішного тренера, знанн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Постійний професійний розвиток викладачів 29 січня 2024

Інноваційні ідеї магістрантів-заочників спеціальності «Готельно-ресторанна справа» вражають креативністю

З 19 лютого 2019 р. на кафедрі готельно-ресторанної справи розпочалися захисти дипломних магістерських проектів студентів заочної форми навчання спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньої програми «Готельна і ресторанна справа». Екзаменаційна комісія у складі доцентів кафедри Тетяни Сильчук, В’ячеслава Губені і Олександра Люльки, оч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інноваційні ідеї магістрантів-заочників спеціальності «Готельно-ресторанна справа» вражають креативністю 20 лютого 2019

Квест-тури до роботодавців – частина навчального процесу управлінців персоналом

Для підвищення упізнаваності бренду роботодавця серед молодих кандидатів HR-спеціалісти компаній розробляють нестандартні кар’єрні проекти, які активно досліджують управлінці персоналом (спеціальність «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність») не лише на парах, але й безпосередньо «на місцях». Одним із вдалих прикладів таких проектів є квес...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Квест-тури до роботодавців – частина навчального процесу управлінців персоналом 30 листопада 2018