Н У Х Т

Відбулося спільне засідання Організаційного комітету з виборів ректора НУХТ і Головної виборчої комісії

03 листопада 2020

Відбулося спільне засідання Організаційного комітету з виборів ректора НУХТ і Головної виборчої комісії

3 листопада в актовій залі університету з дотриманням усіх протиепідемічних заходів відбулося спільне засідання Організаційного комітету з виборів ректора НУХТ і Головної виборчої комісії.

Основним питанням порядку денного була інформація про хід підготовки до виборів ректора і подання Оргкомітетом списків виборців до Головної виборчої комісії.

Голова Організаційного комітету, професор Володимир Яровий нагадав присутнім перебіг виборчої кампанії, яка значно затягнулася через пандемію коронавірусу і введені в країні у зв’язку з нею суворі карантинні обмеження. Зокрема, він озвучив основні дати, листи і відповідні накази МОН, що надійшли впродовж усього терміну виборчого процесу, а також документи університету, розроблені і затверджені у встановленому порядку, – низку положень, Порядок акредитації та організації роботи спостерігачів, громадських спостерігачів на виборах ректора НУХТ, Порядок подання та розгляду звернень під час проведення виборів ректора Національного університету харчових технологій і Перелік документів, що посвідчують особу для отримання бюлетеня для голосування під час проведення виборів ректора Національного університету харчових технологій.

Також голова Оргкомітету наголосив, що на сайті університету, сайтах відокремлених структурних підрозділів та інформаційних стендах у навчальних корпусах і гуртожитках оприлюднені графіки зустрічей кандидатів на посаду ректора з колективами і здобувачами освіти, а також оголошення про проведення виборів 11 листопада 2020 року. Він звернувся з проханням до учасників засідання максимально сприяти доведенню цієї інформації до усіх педагогічних, наукових, науково-педагогічних працівників навчально-наукового комплексу НУХТ, які беруть участь у виборах у повному складі (75% від загальної кількості осіб, що мають право брати участь у виборах), а також до виборних представників із числа штатних працівників університету та його відокремлених структурних підрозділів, які не є науковими, науково-педагогічними та педагогічними працівниками та обрані відповідно квоти представництва для участі у виборах ректора (8% від загальної кількості осіб, що мають право брати участь у виборах) і виборних представників із числа здобувачів вищої освіти університету і структурних підрозділів (17% від загальної кількості осіб, що мають право брати участь у виборах). Для двох останніх категорій виборців були виготовлені спеціальні персональні запрошення для участі у виборах.

Далі голова Організаційного комітету передав голові Головної виборчої комісії, доценту Андрію Форсюку списки виборців по університету, кожний лист яких скріплений підписом голови Оргкомітету і печаткою університету. Факт передачі списків підтверджений відповідним актом, складеним у двох оригінальних примірниках і підписаним сторонами у присутності членів Оргкомітету і Головної виборчої комісії. Такі ж списки виборців по кожному відокремленому структурному підрозділу надіслані до регіональних виборчих комісій. Відповідно до них виборчі комісії виготовлятимуть бюлетені для таємного голосування. Проєкт бюлетеня, розроблений відповідно до форми, рекомендованої МОН, Організаційний комітет також передав голові Головної виборчої комісії.

Крім того, в ході засідання обговорили ситуацію з акредитацією спостерігачів на виборах ректора НУХТ. Відповідно до затвердженого вченою радою і схваленого Профкомом НУХТ Порядку акредитації та організації роботи спостерігачів, громадських спостерігачів на виборах ректора НУХТ документи осіб, що виявили бажання бути спостерігачами, до Організаційного комітету подаються не пізніше, ніж за сім діб до дня голосування, тобто кінцевий термін спливає 3 листопада до кінця робочого дня. На момент проведення засідання жодна особа із відповідною заявою до Оргкомітету не зверталася. У учасників засідання виникло питання, чи варто йти на поступки, якщо такі звернення з’являться пізніше. Оскільки Порядок акредитації спостерігачів був оприлюднений ще наприкінці лютого 2020 року, і всі бажаючі мали достатньо часу, щоб акредитуватися, було прийняте рішення дотримуватися затверджених нормативних документів, і не приймати для акредитації заяви, у разі їх надходження після визначеного терміну. При цьому було зауважено, що один спостерігач – представник від Міністерства освіти і науки України – буде присутній в обов’язковому порядку (він не потребує акредитації). Крім того, кожний із кандидатів на посаду ректора має право бути присутнім при усіх етапах проведення виборів – під час виготовлення бюлетенів для таємного голосування, реєстрації виборців, голосуванні, підрахунку голосів, складанні підсумкового протоколу.

Голова Головної виборчої комісії Андрій Форсюк, уважно ознайомившись із переданими йому головою Оргкомітету завіреними копіями документів, що стосуються виборчого процесу (лист МОН зі списком кандидатів на посаду ректора, лист МОН щодо дати проведення виборів 11 листопада 2020 р. тощо) і оригіналами списків виборців, підтвердив їх повноту, достовірність і правильність оформлення, що було зафіксовано у протоколі засідання. Він також підтримав звернення голови оргкомітету Володимира Ярового щодо інформування колективу університету і структурних підрозділів з приводу зустрічей з кандидатами і самих виборів.

Наостанок обговорили організацію процедури виборів із дотриманням усіх протиепідемічних вимог – як будуть розміщені столи для реєстрації виборців і отримання ними бюлетенів для таємного голосування, де будуть розміщені кабінки і скриньки для голосування, де знаходитимуться антисептичні засоби тощо.

Завершуючи засідання, голова Організаційного комітету з виборів ректора НУХТ, професор Володимир Яровий побажав усім членам нашого колективу здоров’я і висловив сподівання, що затяжний марафон з виборів ректора університету успішно завершиться. 

Опублікований: 03-11-2020
Читайте також:
Про особливості реєстрації лікарських засобів на лекторії від ТОВ «Біофарма Плазма»

Перший день сесії студентам 3-го курсу та магістрантам 1-го року навчання кафедри біотехнології і мікробіології запам’ятався не тільки навчальним процесом, але й лекцією медичного директора ТОВ «Біофарма Плазма» Марини Валової. Лектор відкрила завісу такого цікавого та водночас складного світу реєстрації лікарських засобів на території України, рег...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про особливості реєстрації лікарських засобів на лекторії від ТОВ «Біофарма Плазма» 24 грудня 2019

Основи туризмознавства першокурсники вивчають на найвідоміших туристичних об’єктах

19 вересня 2018 року викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу, завідувач кафедри, д.е.н., доцент Дарина Басюк, д.е.н., професор Ірина Антоненко, к.г.н., доцент Олена Харченко та студенти 1 курсу (10-12 групи) спеціальності «Туризм» в рамках вивчення дисципліни «Основи туризмознавства» відвідали Софійський собор у центрі Києва -  пам'ятк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Основи туризмознавства першокурсники вивчають на найвідоміших туристичних об’єктах 20 вересня 2018

Організаційні зустрічі з першокурсниками відбуваються у навчальних підрозділах університету

16 вересня розпочинається навчання у цьогорічного студентського поповнення нашого університету. Карантинні обмеження продовжують коригувати наші плани, й у цьому році першокурсники і студенти-скороченики (випускники фахових коледжів, що вступили на скорочену форму навчання) залишилися без традиційної урочистої церемонії посвяти в студенти. Мало тог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Організаційні зустрічі з першокурсниками відбуваються у навчальних підрозділах університету 15 вересня 2020

Сталий розвиток: погляд молоді

Кафедра туристичного та готельного бізнесу долучилася 19 листопада 2020 року до міжнародної науково-практичної конференції для студентів і молодих вчених «Сталий розвиток: погляд молоді», яка проводилася Українсько-американським університетом «Конкордія». Здобувачі обговорювали цілі сталого розвитку, сучасні підходи до забезпечення сталого розвитк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сталий розвиток: погляд молоді 23 листопада 2020