Н У Х Т

В університеті підвели підсумки Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт «Золотий каштан»

06 листопада 2018

В університеті підвели підсумки Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт «Золотий каштан»

6 листопада на базі нашого університету відбулася підсумкова конференція XIІІ Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з актуальних проблем пакувальної індустрії «Золотий каштан», на якій свої наукові роботи захистили цьогорічні переможці конкурсу.

Конкурс був започаткований у 2000 році Клубом пакувальників України й з того часу проводиться спільно з ІАЦ «Упаковка» та за підтримки численних спонсорів. Останні 13 років конкурс відбувається під офіційним патронатом Міністерства освіти та науки України.

Конференцію відкрив проректор нашого університету з наукової роботи Олександр Шевченко. Від ректора НУХТ, професора Анатолія Українця та від себе особисто він привітав присутніх і побажав їм наснаги й подальших успіхів і високих досягнень.

Учасників заходу також тепло привітав президент Клубу пакувальників України Валерій Кривошей. Він наголосив, що найперше до упаковки висуваються чотири вимоги – вона має бути зручною, економічною інформативною і екологічною й висловив сподівання, що переможці конкурсу спрямували свої зусилля на розроблення інноваційних технологій і дизайну упаковок саме з цих точок зору.

Модератором конференції вже традиційно виступив завідувач кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв нашого університету Олександр Гавва, який повідомив, що у цьому році до участі у конкурсі були подані понад 50 робіт із 10 закладів вищої освіти України. Їх оцінювало незалежне журі, до складу якого увійшли виключно фахівці галузі, і жодного викладача. За результатами роботи експертів переможцями стали 11 осіб у 4 номінаціях.

Але перш ніж перейти до заслуховування доповідей переможців і їх нагородження, до уваги присутніх були представлені інформаційні повідомлення від компаній-спонсорів. Про свою діяльність, розвиток партнерства з вишами та підтримку талановитої молоді виступили менеджер представництва компанії «DOW Europe GmbH» в Україні Олександр Дишлевий і директор з маркетингу компанії «Verallia-Україна» Оксана Помазанко.

Після цього слово надали переможцям конкурсу. Приємно відзначити, що наші студенти і цього року підтримали традицію перемагати у цьому престижному конкурсі. З-поміж переможців конкурсу – студенти Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого НУХТ. Владислав Якимчук, що представив роботу «Розробка та дослідження енергетично-ефективного комплексу пакетування харчових упаковок» (науковий керівник – професор Олександр Гавва) у номінації «Технології і обладнання виготовлення пакувальних матеріалів та упаковки», був відзначений Дипломом ІІІ ступеню. Андрію Соколу робота «Дозування та фасування сипких сумішей харчових продуктів» (науковий керівник – професор Олександр Гавва) принесла Диплом І ступеню у номінації «Технології пакування та пакувальне обладнання». Ще один Диплом І ступеня до скарбнички нагород нашого університету додали Олександр Вітюк і Катерина Рівна, які під науковим керівництвом доцента кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Людмили Кривопляс-Володіної презентували своє дослідження «Флотаційна переробка упаковки» у номінації «Технології та обладнання для переробки використаної упаковки».

Переможці конкурсу були нагороджені дипломами Міністерства освіти і науки України,  золотими медалями і подарунками від Клубу пакувальників України. Також були вручені грамоти Клубу пакувальників науковим керівникам переможців. Нагороди вручили президент Клубу пакувальників Валерій Кривошей і директор Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Сергій Блаженко. Останній і підсумував результати цьогорічного «Золотого каштану».

Після завершення конференції наукові керівники студентів-переможців і викладачі вишів України, у яких готують спеціалістів різних галузей пакувальної індустрії, зібралися на круглому столі, де активно обговорювали методологію підготовки фахівців у розрізі останніх вимог сучасності.

Опублікований: 06-11-2018
Читайте також:
Історія біотехнології на гостьовій лекції

З початку свого існування людина намагалася використати живі організми для задоволення своїх потреб. Віками наші предки використовували з цією метою макроорганізми: тварин, рослин, гриби. Поступово люди дійшли і до використання мікроорганізмів. Так народилася біотехнологія. Довгий час вона не мала під собою наукового підґрунтя й базувалася лише на ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Історія біотехнології на гостьовій лекції 18 листопада 2021

Синергія вишу і виробництва

Викладачі Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ Юрій Барилюк, Олександр Зігунов і Володимир Заїка організували та провели заняття на виробництві зі спецдисциплін для студентів третього курсу спеціальності «Монтаж, обслуговування засобів і систем автоматизації технологічного виробництва». У рамках вивчення відповідних тем студенти відвідали ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Синергія вишу і виробництва 23 лютого 2018

Оплесками від вдячних студентів завершилася відкрита лекція викладача кафедри туристичного та готельного бізнесу

Не кожна лекція викладачів закінчується оплесками від вдячних студентів, але в цьому випадку трапилось саме так! 26 березня 2019 року відбулася відкрита лекція «Популяризація туристичних послуг та створення брендингу в туристичній індустрії» к.е.н., доцента кафедри туристичного та готельного бізнесу Наталії Погуди з дисципліни «Маркетинг у туризмі»...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Оплесками від вдячних студентів завершилася відкрита лекція викладача кафедри туристичного та готельного бізнесу 30 березня 2019

Викладачі НУХТ діляться своїм досвідом під час тренінгів

Доцент кафедри туристичного та готельного бізнесу Тетяна Мірзодаєва взяла участь у тренінгу «Створення конкурентоспроможного культурного туристичного продукту та фестивалів Приазов’я», який проводила у Генічеську за підтримки програми USAID «Економічна підтримка Східної України» експертка розвитку туризму, представниця правління Асоціації гостиннос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі НУХТ діляться своїм досвідом під час тренінгів 21 серпня 2020