Н У Х Т

В університеті розпочався перший етап конкурсного відбору проєктів науково-дослідних розробок молодих вчених

31 серпня 2020

В університеті розпочався перший етап конкурсного відбору проєктів науково-дослідних розробок молодих вчених

В університеті розпочався перший етап конкурсного відбору проєктів наукових робіт, науково-технічних (експериментальних) розробок молодих вчених, які працюють (навчаються) у вищих навчальних закладах і наукових установах, що належать до сфери управління Міністерства освіти і науки України, подальше виконання яких розпочнеться у 2021 році за рахунок коштів загального фонду державного бюджету.

Тематика проєктів:

  • нові технології транспортування, перетворення та зберігання енергії; впровадження енергоефективних, ресурсозбережувальних технологій; освоєння альтернативних джерел енергії; безпечна, чиста й ефективна енергетика;
  • нові технології розвитку: транспортної системи, у тому числі розумний, зелений та інтегрований транспорт; ракетно-космічної галузі, авіа- і суднобудування; озброєння та військової техніки; дослідження з найбільш важливих проблем ядерної фізики, радіофізики та астрономії;
  • нові технології виробництва матеріалів, їх оброблення, з'єднання, контроль якості; матеріалознавство; наноматеріали та нанотехнології;
  • нові технології екологічно чистого виробництва та будівництва, охорони навколишнього природного середовища, видобутку та перероблення корисних копалин; хімічні процеси та речовини в екології; раціональне природокористування;
  • технічне і технологічне оновлення та розвиток агропромислового комплексу; органічне виробництво і продовольча безпека;
  • економічні перетворення; демографічні зміни та благополуччя суспільства;
  • актуальні проблеми педагогіки, психології та соціології; інтеграція до європейського науково-освітнього простору; соціально-психологічна реабілітація військовослужбовців з місць військових конфліктів, сімей поранених і загиблих; підтримка обдарованої молоді та формування у дітей сучасного світогляду, моральної і громадянської позиції;
  • правові, філософські, історичні та політологічні аспекти державотворення; захист свободи і національної безпеки України та її громадян на шляху євроінтеграції;
  • актуальні проблеми українознавства, літературознавства, мистецтвознавства, мовознавства та соціальні комунікації;
  • розроблення й впровадження нових технологій та обладнання для якісного медичного обслуговування, фармацевтики, профілактики та лікування захворювань; біотехнології;
  • розвиток сучасних інформаційних, комунікаційних технологій, робототехніки.

Детальніше тут.

Довідкову інформацію можна отримати у завідувача Проблемної науково-дослідної лабораторії Андрія Мариніна (т.92-28, аудиторія А-240).

Бажаємо успіху молодим науковцям!

 

 

 

Опублікований: 31-08-2020
Читайте також:
Плідна наукова співпраця кафедри готельно-ресторанної справи

6 жовтня академічна спільнота кафедри готельно-ресторанної справи долучилася до організації та участі в ІІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності», що працювала у Львівському державному університеті фізичної культури імені Івана Боберського. Не зважаючи на тяжкі обставини сьогодення в країні, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Плідна наукова співпраця кафедри готельно-ресторанної справи 07 жовтня 2022

Наукові здобутки нашого колективу за минулий календарний рік вразили спеціалістів МОН

Загальновідомо, що наукова робота нарівні з освітнім і виховним процесами є невід’ємною складовою частиною будь-якого навчального закладу. В нашому університеті вона здійснюється з перших днів його створення. Наукові дослідження наших науковців спрямовані на розроблення теоретичних основ харчових технологій, їх інтенсифікацію та оптимізацію, створ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукові здобутки нашого колективу за минулий календарний рік вразили спеціалістів МОН 16 лютого 2018

Майбутні доктори філософії кафедри експертизи харчових продуктів опановують педагогічну майстерність

У межах проходження активної частини педагогічної практики на кафедрі експертизи харчових продуктів здобувачка освітньо-наукового ступеня «Доктор філософії» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-наукової програми «Харчові технології» денної форми навчання Анастасія Божко провела лекційне заняття «Сертифікація системи НАССР». Заняття з д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майбутні доктори філософії кафедри експертизи харчових продуктів опановують педагогічну майстерність 29 березня 2023

Особливості професій сфери технологій харчової продукції від викладачів і здобувачів

10 грудня 2024 року у рамках договору про співпрацю викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції разом зі здобувачами освіти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка провели виїзний профорієнтаційний воркшоп для учнів 10-х класів ліцею № 130 м. Києва ім. Данте Аліг’єрі. Доцентка кафедри ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Особливості професій сфери технологій харчової продукції від викладачів і здобувачів 11 грудня 2024