Н У Х Т

В університеті розпочався перший етап конкурсного відбору проєктів науково-дослідних розробок молодих вчених

31 серпня 2020

В університеті розпочався перший етап конкурсного відбору проєктів науково-дослідних розробок молодих вчених

В університеті розпочався перший етап конкурсного відбору проєктів наукових робіт, науково-технічних (експериментальних) розробок молодих вчених, які працюють (навчаються) у вищих навчальних закладах і наукових установах, що належать до сфери управління Міністерства освіти і науки України, подальше виконання яких розпочнеться у 2021 році за рахунок коштів загального фонду державного бюджету.

Тематика проєктів:

  • нові технології транспортування, перетворення та зберігання енергії; впровадження енергоефективних, ресурсозбережувальних технологій; освоєння альтернативних джерел енергії; безпечна, чиста й ефективна енергетика;
  • нові технології розвитку: транспортної системи, у тому числі розумний, зелений та інтегрований транспорт; ракетно-космічної галузі, авіа- і суднобудування; озброєння та військової техніки; дослідження з найбільш важливих проблем ядерної фізики, радіофізики та астрономії;
  • нові технології виробництва матеріалів, їх оброблення, з'єднання, контроль якості; матеріалознавство; наноматеріали та нанотехнології;
  • нові технології екологічно чистого виробництва та будівництва, охорони навколишнього природного середовища, видобутку та перероблення корисних копалин; хімічні процеси та речовини в екології; раціональне природокористування;
  • технічне і технологічне оновлення та розвиток агропромислового комплексу; органічне виробництво і продовольча безпека;
  • економічні перетворення; демографічні зміни та благополуччя суспільства;
  • актуальні проблеми педагогіки, психології та соціології; інтеграція до європейського науково-освітнього простору; соціально-психологічна реабілітація військовослужбовців з місць військових конфліктів, сімей поранених і загиблих; підтримка обдарованої молоді та формування у дітей сучасного світогляду, моральної і громадянської позиції;
  • правові, філософські, історичні та політологічні аспекти державотворення; захист свободи і національної безпеки України та її громадян на шляху євроінтеграції;
  • актуальні проблеми українознавства, літературознавства, мистецтвознавства, мовознавства та соціальні комунікації;
  • розроблення й впровадження нових технологій та обладнання для якісного медичного обслуговування, фармацевтики, профілактики та лікування захворювань; біотехнології;
  • розвиток сучасних інформаційних, комунікаційних технологій, робототехніки.

Детальніше тут.

Довідкову інформацію можна отримати у завідувача Проблемної науково-дослідної лабораторії Андрія Мариніна (т.92-28, аудиторія А-240).

Бажаємо успіху молодим науковцям!

 

 

 

Опублікований: 31-08-2020
Читайте також:
Усе про аудит системи HACCP: викладачі факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу – учасники двотижневого інтенсиву

Фахівці кафедр готельно-ресторанної справи і технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка не втрачають нагоди прокачати свої знання й постійно долучаються до заходів, що дозволяють тримати руку на пульсі новацій та підвищувати свою обізнаність. Наразі вони беруть уч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Усе про аудит системи HACCP: викладачі факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу – учасники двотижневого інтенсиву 21 листопада 2022

Підтримання якості викладання на належному рівні – наш головний пріоритет

Колектив відділення туризму і готельно-ресторанної справи відокремленого структурного підрозділу «Волинський фаховий коледж НУХТ» розпочав навчальний рік у змішаному форматі. На першому засіданні циклової випускової комісії туризму і готельно-ресторанної справи обговорили виклики, які постають перед педагогічними працівниками в умовах воєнного час...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підтримання якості викладання на належному рівні – наш головний пріоритет 09 вересня 2022

Провідні галузеві підприємства України і Німеччини – бази практики для здобувачів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Здобувачі вищої освіти 4 курсу кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів успішно захистили звіти з виробничої практики, яку вони проходили на підприємствах України протягом вересня. Цього року здобувачі проходили практику на підприємствах ТОВ «УССП «Київський обласний хлібопекарський комплекс», ТОВ «КИЇВ ХЛІБ», ТОВ «Столичний пека...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Провідні галузеві підприємства України і Німеччини – бази практики для здобувачів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 10 жовтня 2022

Лайфхаками етики ділового спілкування поділилася з нашими бакалаврами і магістрами тренерка «TRIGLAV INTERNATIONAL»

Етика ділового спілкування у наш час є одним із основних інструментів повсякденного життя, важливо приділяти їй багато уваги під час навчання, на роботі та в побуті. Бакалаври та магістри спеціальностей 101 «Екологія», 183 «Технології захисту навколишнього середовища» та 162 «Біотехнології та біоінженерія» взяли участь у черговому онлайн майстер-к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лайфхаками етики ділового спілкування поділилася з нашими бакалаврами і магістрами тренерка «TRIGLAV INTERNATIONAL» 09 квітня 2020