Н У Х Т

Обрати вірний шлях випускникам бакалаврату допомагають стейкхолдери

05 травня 2022

Обрати вірний шлях випускникам бакалаврату допомагають стейкхолдери

Наші здобувачі-четвертокурсники зараз постають перед непростим вибором: що робити далі, після закінчення навчання у бакалавраті, – йти працювати чи продовжувати студентське життя. Цей вибір не такий вже і простий, особливо зважаючи на дуже складні реалії нашого воєнного сьогодення. Зазвичай на прийняття рішення у цьому питанні суттєво впливають стереотипи, які залишилися з минулих часів або нещодавно виникли. Допомогти розібратися у ситуації, окреслити всі перспективи навчання в магістратурі справді можуть ті, хто вже пройшов цей шлях.

Тому на кафедрі біотехнології і мікробіології була організована онлайн-зустріч зі здобувачами-біотехнологами 4 курсу, на яку завітали стейкхолдери – випускники магістратури кафедри різних років.

Головний спікер, випускник 2003 року, одного з перших випусків магістратури, а нині директор маркетингу та продаж корпоративних брендів фармацевтичної компанії «Дарниця» Роман Шкотов поділився своїми спогадами про роки навчання в магістратурі, де навчався, до речі, разом із нинішнім завідувачем кафедри біотехнології і мікробіології Віктором Стабніковим. Роман згадав, наскільки відрізнялось навчання у магістратурі порівняно з бакалавратом і наскільки серйознішою і цікавішою була робота над магістерською. Він також наголосив на різниці у можливому подальшому працевлаштуванні випускників бакалаврату і магістратури.

Зоя Олексієнко, випускниця магістратури 2012 року, також зазначила, що навчання в магістратурі – це гарний трамплін для майбутньої кар'єри. Зоя закінчила магістратуру за спеціалізацією «Екологічна біотехнологія та біоенерегетика», але першим місцем її роботи була мікробіологічна лабораторія харчового підприємства, яку вона, фактично «з нуля» організовувала, бо мала для цього необхідні знання і навички. Потім працювала на фармацевтичному підприємстві мікробіологом. Після цього, набувши практичного досвіду, працювала на біотехнологічному підприємстві, яке займається випуском іммунобіологічної продукції – ветеринарних вакцин, далі займалася дистрибуцією високотехнологічних систем мікробіологічного моніторингу санітарного стану харчових і фармацевтичних підприємств. Отримана освіта і різноплановий практичний досвід, а також глибокі знання англійської мови дали можливість займатися висококваліфікованим фаховим перекладом. Нині Зоя працює у сфері клінічних випробувань лікарських засобів, обіймаючи посаду координаторки із супроводу проєктів міжнародної компанії IQVIA.

Радо відгукнувся на пропозицію зустрітися з четвертокурсниками випускник магістратури 2018 року, а нині експерт з навчання та розвитку персоналу групи з дистанційного навчання Корпоративного Університету Корпорації «Артеріум» Ігор Ключка. Він конкретними прикладами довів, наскільки важливо навчатися у магістратурі і отримати диплом магістра кафедри біотехнології і мікробіології НУХТ.

Цікавим видався досвід і зовсім «новоспеченої» магістерки кафедри Софії Цапко, яка завершила навчання лише цього року, але вже майже рік обіймає посаду фахівця відділу аудитів сектору кваліфікації постачальників Департаменту управління якістю АТ «Фармак». Саме від Софії здобувачі почули поради, як раціонально і водночас цікаво використати час навчання у магістратурі: про наукові конференції, участь у Хакатоні та школі-конференції молодих науковців «Фармак», після яких робота «сама знайшла» Софію, про перемогу у конкурсі резюме.

Наприкінці зустрічі майбутні вступники до магістратури активно ставили питання, які їх хвилювали, а спікери давали на них авторитетні відповіді, за що викладацький колектив кафедри їм щиро вдячний.

Радіємо, що за таких важких умов воєнного часу у нашої молоді є неабияке бажання навчатися, адже це – ще одне свідчення того, що наша країна обов’язково переможе. Все буде Україна!

Опублікований: 05-05-2022
Читайте також:
У Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ відбувся День відкритих дверей

11 лютого 2017 року у Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ відбувся День відкритих дверей, в якому взяли участь учні шкіл Івано-Франківщини та їх батьки. Перед початком зустрічі з майбутніми абітурієнтами, педагогічні працівники коледжу провели екскурсії по навчальних кабінетах, сучасних лабораторіях, навчально-тренуваль...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ відбувся День відкритих дверей 13 лютого 2017

Заочники спеціальності «Туризм» пройшли малоходжений маршрут у Карпатах

5-7 листопада 2019 року студенти 3 курсу заочної форми навчання спеціальності «Туризм» Ірина Бондар і Владислав Бурський зі своєю командою вирішили поїхати в Карпати. Пройшли цікавий, малоходжений маршрут через гору Маришевську, Шпиці, високогірне озеро Несамовите та спустилися на базу «Глобус». Проходження туристичного маршруту у 25 км зайняло ці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Заочники спеціальності «Туризм» пройшли малоходжений маршрут у Карпатах 08 листопада 2019

Вчені та студенти університету взяли участь у онлайн-семінарі підписантів Великої Хартії Університетів

Наш університет є послідовником важливого міжнародного документу – Великої Хартії Університетів (Magna Charta Universitatum), що підписаний 32 роки тому у найстарішому у Європі Болонському університеті. Хартія закріплює основні цінності, права та завдання університету, який є ключовим інститутом суспільства і надає йому інтелектуальних орієнтирів. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вчені та студенти університету взяли участь у онлайн-семінарі підписантів Великої Хартії Університетів 23 вересня 2020

Навички першої домедичної допомоги опанували наші викладачі в рамках інтенсиву для працівників HoReCa та закладів освіти

12-13 лютого 2022 року викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін і Володимир Польовик на запрошення ГО «Ресторанна гільдія» взяли участь у дводенному інтенсиві «Перша домедична допомога», розрахованому на працівників HoReCa та закладів освіти. Захід був організований за сприяння PROFI CLUB. Курс проводили профес...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Навички першої домедичної допомоги опанували наші викладачі в рамках інтенсиву для працівників HoReCa та закладів освіти 15 лютого 2022