Н У Х Т

Обрати вірний шлях випускникам бакалаврату допомагають стейкхолдери

05 травня 2022

Обрати вірний шлях випускникам бакалаврату допомагають стейкхолдери

Наші здобувачі-четвертокурсники зараз постають перед непростим вибором: що робити далі, після закінчення навчання у бакалавраті, – йти працювати чи продовжувати студентське життя. Цей вибір не такий вже і простий, особливо зважаючи на дуже складні реалії нашого воєнного сьогодення. Зазвичай на прийняття рішення у цьому питанні суттєво впливають стереотипи, які залишилися з минулих часів або нещодавно виникли. Допомогти розібратися у ситуації, окреслити всі перспективи навчання в магістратурі справді можуть ті, хто вже пройшов цей шлях.

Тому на кафедрі біотехнології і мікробіології була організована онлайн-зустріч зі здобувачами-біотехнологами 4 курсу, на яку завітали стейкхолдери – випускники магістратури кафедри різних років.

Головний спікер, випускник 2003 року, одного з перших випусків магістратури, а нині директор маркетингу та продаж корпоративних брендів фармацевтичної компанії «Дарниця» Роман Шкотов поділився своїми спогадами про роки навчання в магістратурі, де навчався, до речі, разом із нинішнім завідувачем кафедри біотехнології і мікробіології Віктором Стабніковим. Роман згадав, наскільки відрізнялось навчання у магістратурі порівняно з бакалавратом і наскільки серйознішою і цікавішою була робота над магістерською. Він також наголосив на різниці у можливому подальшому працевлаштуванні випускників бакалаврату і магістратури.

Зоя Олексієнко, випускниця магістратури 2012 року, також зазначила, що навчання в магістратурі – це гарний трамплін для майбутньої кар'єри. Зоя закінчила магістратуру за спеціалізацією «Екологічна біотехнологія та біоенерегетика», але першим місцем її роботи була мікробіологічна лабораторія харчового підприємства, яку вона, фактично «з нуля» організовувала, бо мала для цього необхідні знання і навички. Потім працювала на фармацевтичному підприємстві мікробіологом. Після цього, набувши практичного досвіду, працювала на біотехнологічному підприємстві, яке займається випуском іммунобіологічної продукції – ветеринарних вакцин, далі займалася дистрибуцією високотехнологічних систем мікробіологічного моніторингу санітарного стану харчових і фармацевтичних підприємств. Отримана освіта і різноплановий практичний досвід, а також глибокі знання англійської мови дали можливість займатися висококваліфікованим фаховим перекладом. Нині Зоя працює у сфері клінічних випробувань лікарських засобів, обіймаючи посаду координаторки із супроводу проєктів міжнародної компанії IQVIA.

Радо відгукнувся на пропозицію зустрітися з четвертокурсниками випускник магістратури 2018 року, а нині експерт з навчання та розвитку персоналу групи з дистанційного навчання Корпоративного Університету Корпорації «Артеріум» Ігор Ключка. Він конкретними прикладами довів, наскільки важливо навчатися у магістратурі і отримати диплом магістра кафедри біотехнології і мікробіології НУХТ.

Цікавим видався досвід і зовсім «новоспеченої» магістерки кафедри Софії Цапко, яка завершила навчання лише цього року, але вже майже рік обіймає посаду фахівця відділу аудитів сектору кваліфікації постачальників Департаменту управління якістю АТ «Фармак». Саме від Софії здобувачі почули поради, як раціонально і водночас цікаво використати час навчання у магістратурі: про наукові конференції, участь у Хакатоні та школі-конференції молодих науковців «Фармак», після яких робота «сама знайшла» Софію, про перемогу у конкурсі резюме.

Наприкінці зустрічі майбутні вступники до магістратури активно ставили питання, які їх хвилювали, а спікери давали на них авторитетні відповіді, за що викладацький колектив кафедри їм щиро вдячний.

Радіємо, що за таких важких умов воєнного часу у нашої молоді є неабияке бажання навчатися, адже це – ще одне свідчення того, що наша країна обов’язково переможе. Все буде Україна!

Опублікований: 05-05-2022
Читайте також:
ЗНО до магістратури: виші отримають тести у день іспиту

Матеріали для проведення єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування для осіб, які вступатимуть до магістратури і проходитимуть тестування у вишах, будуть надаватися Українським центром оцінювання якості освіти в день проведення тестування. За інформацією УЦОЯО, матеріали єдиного вступного іспиту будуть розміщені 11 липня 2...

ЧИТАТИ ДАЛІ

ЗНО до магістратури: виші отримають тести у день іспиту 06 липня 2018

До Національного Дня Дівчат у технологіях долучилася професорка кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

19 листопада професорка кафедри мехатроніки та пакувальної техніки, докторка технічних наук, керівниця навчального центру «Камоцці» Людмила Кривопляс-Володіна підтримала участю захід «Національний День Дівчат у технологіях: онлайн-екскурсії до провідних STEM-компаній». Викладачка розповіла про можливості та перспективи працевлаштування жінок у ком...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До Національного Дня Дівчат у технологіях долучилася професорка кафедри мехатроніки та пакувальної техніки 20 листопада 2020

Етика та знання: революція академічної доброчесності у європейському освітньому та науковому середовищах

Академічна доброчесність є основою високоякісної освіти та науки, що забезпечує розвиток діалогу, інновацій і довіри в освітньо-науковому середовищі. Розуміння цінностей академічної доброчесності в контексті європейського освітнього простору стає дедалі важливішим у сучасному світі, де швидкі технологічні зміни та соціальні трансформації вимагають ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Етика та знання: революція академічної доброчесності у європейському освітньому та науковому середовищах 25 грудня 2023

Як харчова переробка впливає на продовольчу безпеку

Доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. І.С. Гулого Олександр Рябчук взяв участі у форумі «Продовольча безпека України: переробка та зберігання урожаю». Основним завданням заходу було спілкування представників влади, науки, виробників продукції та компаній, що можуть реалізовуват...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як харчова переробка впливає на продовольчу безпеку 21 червня 2023