На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся попередній розгляд дисертаційної роботи «Удосконалення технології безглютенового хліба з використанням борошна з зерна сорго» аспірантки Юлії Сорочинської. Науковий керівник роботи – професорка Віра Дробот.
Юлія Сорочинська представила результати досліджень технології безглютенового хліба зі суміші крохмалю та борошна сорго. Авторкою запропоновані рецептури з використанням різних композицій добавок структуроутворюючої дії, які забезпечують оптимальні показники якості напівфабрикатів і готових виробів. Актуальними є результати проведених досліджень у напрямі збагачення безглютенового хліба харчовими волокнами, білками та мінеральними речовинами.
Позитивний відгук на дисертаційну роботу надала професорка кафедри готельно-ресторанної справи Тетяна Сильчук, яка відзначила актуальність теми, практичне значення запропонованих технологій та висловила зауваження і побажання щодо наведених результатів досліджень. Із позитивними відгуками та побажаннями виступили рецензенти, професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Валерій Махинько та доцентка цієї ж кафедри Лариса Михонік.
Тема роботи та представлені результати досліджень викликали жваве обговорення і дискусію. За результатами відкритого голосування дисертаційна робота рекомендована до розгляду у спеціалізованій вченій раді. Бажаємо успіхів!