Н У Х Т

Усю складність і високотехнологічність біофармацевтичної індустрії оцінили студенти-біотехнологи

05 лютого 2018

Усю складність і високотехнологічність біофармацевтичної індустрії оцінили студенти-біотехнологи

Студентам-біотехнологам 4-го курсу Станіславу Дубову та Богдану Пишному випала нагода проходити практику на найсучаснішому фармацевтичному підприємстві ТОВ «Біофарма», яке працює над розробленням і виробництвом інноваційних високотехнологічних препаратів, вироблених із донорської крові людини, рекомбінантних препаратів і препаратів на основі спороутворюючих бактерій.

Практикантів зустріла начальник технологічного департаменту Юлія Зінькова (до речі, вона та ще деякі працівники технологічного департаменту – випускники НУХТ).

Спочатку студенти ознайомилися з документацією підприємства, зокрема із технологічними регламентами, СОП і ДВД. Далі вони побували на декількох дільницях цеху №1 (ділянці виробництва стерильних ЛЗ  у скляних флаконах; ділянці виробництва стерильних ЛЗ в ампулах; ділянці виробництва стерильних ЛЗ у шприцах; ділянці виробництва стерильних ЛЗ у пластикових флаконах; ділянці виробництва мазей  і супозиторіїв; а також ділянці упаковки). Практиканти спостерігали функціонування різних ліній та обладнання для виробництва різних форм ЛЗ. Один із апаратників люб’язно продемонстрував у дії машини для інспектування готових лікарських форм (у флаконах чи ампулах) на наявність браку, механічних включень, контроль за точністю наповнення тощо. Також із великою цікавістю вони спостерігали за ліофілізаторами. Один із працівників цеху розповів принцип дії, напрями руху вологи в апараті та продемонстрував сам процес висушування. Після цього студенти пройшли до цеху водопідготовки, де познайомилися з основними апаратурними ресурсами для забезпечення заводу водою очищеною, високоочищеною та водою для ін’єкцій. Також їм розповіли про основні принципи отримання та зберігання води, апаратуру та технологічні особливості цих процесів.

Однією із останніх особливих подій  практики студенти вважають перебування у цеху під час приготування розчину лікарського препарату «Преднізолон». Одягнувши захисні костюми для класифікованих приміщень, вони у реакторній спостерігали за процедурою приготування розчину препарату, мали змогу бачити на власні очі весь процес, послідовність дій технологів і високий рівень автоматизації виробництва – від подачі води в реактор до викачування вакуумом компоненту препарату з балону.

Студенти щиро вдячні колективу кафедри біотехнології і мікробіології, а також усьому колективу «Біофарма», й зокрема Юлії Зіньковій за надану можливість отримати безцінний досвід від проходження практики на провідному українському фармацевтичному підприємстві, а також за змогу на власні очі оцінити усю складність і високотехнологічність біофармацевтичної індустрії.

Опублікований: 05-02-2018
Читайте також:
Науковий діалог і партнерство: досвід НУХТ на Всеукраїнській конференції ЛНТУ

Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції взяла участь у Всеукраїнській науково-практичній інтернет-конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених «Інноваційні та ресурсозберігаючі технології харчових і переробних виробництв та ресторанного господарства», що відбулася 24 квітня 2025 року на базі кафедри харчових технологій та хім...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковий діалог і партнерство: досвід НУХТ на Всеукраїнській конференції ЛНТУ 25 квітня 2025

«УКРЕНЕРГО» запрошує на стажування

Компанія «УКРЕНЕРГО» запрошує студентів і випускників магістратури, що мають інтерес до електроенергетичної сфери та бажання працювати в «УКРЕНЕРГО», готові до відряджень і релокації та володіють англійською мовою на рівні intermediate і вище на програму стажування #ENERGYHUB. У ході стажування його учасники отримають теоретичні та практичні навич...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«УКРЕНЕРГО» запрошує на стажування 12 травня 2020

Масниця приходить, тепло із собою приводить!

Днями велика аудиторія – понад 100 чоловік – зібралася в Zoom-конференції на відкриту лекцію професорки кафедри іноземних мов професійного спрямування Наталії Науменко «Масниця приходить – тепло із собою приводить». Ще в середині останнього зимового місяця, коли зима все-таки вступила у свої права після несподівано теплого січня, – на сторінках со...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Масниця приходить, тепло із собою приводить! 24 лютого 2025

Перші вісім бакалаврів кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів підтвердили високий рівень своїх компетенцій

На кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів стартували захисти бакалаврів 2020 року денної форми навчання. Здобувачі спеціальності 181 «Харчові технології» , освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» 12 червня розпочали серію захистів кваліфікаційних бакалаврських робіт. Екзаменаційну комісію приємно вразив високий рівень...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перші вісім бакалаврів кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів підтвердили високий рівень своїх компетенцій 12 червня 2020