Н У Х Т

Усю складність і високотехнологічність біофармацевтичної індустрії оцінили студенти-біотехнологи

05 лютого 2018

Усю складність і високотехнологічність біофармацевтичної індустрії оцінили студенти-біотехнологи

Студентам-біотехнологам 4-го курсу Станіславу Дубову та Богдану Пишному випала нагода проходити практику на найсучаснішому фармацевтичному підприємстві ТОВ «Біофарма», яке працює над розробленням і виробництвом інноваційних високотехнологічних препаратів, вироблених із донорської крові людини, рекомбінантних препаратів і препаратів на основі спороутворюючих бактерій.

Практикантів зустріла начальник технологічного департаменту Юлія Зінькова (до речі, вона та ще деякі працівники технологічного департаменту – випускники НУХТ).

Спочатку студенти ознайомилися з документацією підприємства, зокрема із технологічними регламентами, СОП і ДВД. Далі вони побували на декількох дільницях цеху №1 (ділянці виробництва стерильних ЛЗ  у скляних флаконах; ділянці виробництва стерильних ЛЗ в ампулах; ділянці виробництва стерильних ЛЗ у шприцах; ділянці виробництва стерильних ЛЗ у пластикових флаконах; ділянці виробництва мазей  і супозиторіїв; а також ділянці упаковки). Практиканти спостерігали функціонування різних ліній та обладнання для виробництва різних форм ЛЗ. Один із апаратників люб’язно продемонстрував у дії машини для інспектування готових лікарських форм (у флаконах чи ампулах) на наявність браку, механічних включень, контроль за точністю наповнення тощо. Також із великою цікавістю вони спостерігали за ліофілізаторами. Один із працівників цеху розповів принцип дії, напрями руху вологи в апараті та продемонстрував сам процес висушування. Після цього студенти пройшли до цеху водопідготовки, де познайомилися з основними апаратурними ресурсами для забезпечення заводу водою очищеною, високоочищеною та водою для ін’єкцій. Також їм розповіли про основні принципи отримання та зберігання води, апаратуру та технологічні особливості цих процесів.

Однією із останніх особливих подій  практики студенти вважають перебування у цеху під час приготування розчину лікарського препарату «Преднізолон». Одягнувши захисні костюми для класифікованих приміщень, вони у реакторній спостерігали за процедурою приготування розчину препарату, мали змогу бачити на власні очі весь процес, послідовність дій технологів і високий рівень автоматизації виробництва – від подачі води в реактор до викачування вакуумом компоненту препарату з балону.

Студенти щиро вдячні колективу кафедри біотехнології і мікробіології, а також усьому колективу «Біофарма», й зокрема Юлії Зіньковій за надану можливість отримати безцінний досвід від проходження практики на провідному українському фармацевтичному підприємстві, а також за змогу на власні очі оцінити усю складність і високотехнологічність біофармацевтичної індустрії.

Опублікований: 05-02-2018
Читайте також:
Стажування завідувача кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування в команді європейських експертів на EuroSkills 2023

6-9 вересня в м. Гданськ (Польща) пройшов Європейський чемпіонат робітничих професій EuroSkills 2023, що відбувався у 43 компетенціях і прийняв 600 конкурсантів із 32 країн. Фундація розвитку системи освіти (FRSE, Республіка Польща) організувала візит представників Міністерства освіти і науки України, роботодавців, здобувачів освіти та педагогічни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стажування завідувача кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування в команді європейських експертів на EuroSkills 2023 15 вересня 2023

Відкрите лекційне заняття від завідувача кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса провів відкрите лекційне заняття «Екструзія – сучасний спосіб виробництва харчових продуктів. Зміни основних компонентів зернової сировини в процесі екструзії» з дисципліни «Низькотемпературні та екструзійні технології» для студентів четвертого курсу Навчально-на...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрите лекційне заняття від завідувача кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 20 вересня 2018

Старт декади

З 2003 року, вже 15 років поспіль, у Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ проходить декада комісії інформатики та комп’ютерних технологій. У цьому році вона триває з 15 по 26 січня. В цей час для студентів проводяться різноманітні профорієнтаційні заходи, конкурси фахової майстерності, конференції та семінари з новинок в світі інформаційни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Старт декади 16 січня 2018

Світові тренди здорового харчування на гостьовій лекції випускниці кафедри технології оздоровчих продуктів

Гостьові лекції завжди є важливими і цікавими як для здобувачів освіти, так і викладачів, адже дозволяють отримати найсучасніші знання та досвід від провідних фахівців галузі. 6 грудня відбулася гостьова лекція для бакалаврів освітньої програми «Харчові технології та інженерія», які проходять підготовку на кафедрі технології оздоровчих продуктів, а...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Світові тренди здорового харчування на гостьовій лекції випускниці кафедри технології оздоровчих продуктів 11 грудня 2023