Н У Х Т

Науковий діалог і партнерство: досвід НУХТ на Всеукраїнській конференції ЛНТУ

25 квітня 2025

Науковий діалог і партнерство: досвід НУХТ на Всеукраїнській конференції ЛНТУ

Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції взяла участь у Всеукраїнській науково-практичній інтернет-конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених «Інноваційні та ресурсозберігаючі технології харчових і переробних виробництв та ресторанного господарства», що відбулася 24 квітня 2025 року на базі кафедри харчових технологій та хімії Луцького національного технічного університету. Цей науковий захід зібрав понад 80 учасників із закладів вищої та фахової передвищої освіти з різних регіонів України.

З вітальним словом до учасників звернулися деканка факультету митної справи, матеріалів та технологій ЛНТУ, професорка Валентина Ткачук, завідувачка кафедри переробки продукції тваринництва та харчових технологій Миколаївського НАУ, доцентка Олена Петрова, професорка Херсонського державного аграрно-економічного університету Ольга Горач. Від нашого університету присутніх привітав професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін і наголосив на важливості подібних заходів для формування сучасного наукового світогляду, обміну досвідом і популяризації інновацій у харчовій галузі.

Участь у конференції взяли бакалаври освітньої програми «Технології харчування» та магістранти освітніх програм «Технології в ресторанному господарстві» і «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції», які представили матеріали власних досліджень, що стосувалися сучасних напрямів розвитку харчових технологій, впровадження крафтових рішень, удосконалення якості продукції та її безпечності.

Приємно, що до події також долучилися здобувачі Волинського фахового коледжу НУХТ, що свідчить про відкритість заходу для різних рівнів академічної спільноти.

Конференція стала продуктивним майданчиком для міжуніверситетської співпраці, обговорення викликів і перспектив розвитку харчової промисловості в Україні, а також підтримки молодої наукової генерації.

Щиро вдячні завідувачу кафедри харчових технологій та хімії ЛНТУ, д.т.н., професору Ігорю Дударєву за модерування заходу та плідну співпрацю між НУХТ і ЛНТУ, яка здійснюється на основі договору № 45/22, укладеного за ініціативи ректора НУХТ Олександра Шевченка та ректорки ЛНТУ Ірини Вахович.

Опублікований: 25-04-2025
Читайте також:
На фінішній прямій: завершилися захисти магістрів-біотехнологів денної форми навчання

21 лютого на кафедрі біотехнології і мікробіології завершилися захисти магістрантів денної форми навчання за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія». Екзаменаційна комісія засідала у дві зміни і оцінила 13 представлених робіт. Аудиторія, де проходив захист, була багатолюдною, адже підтримати своїх колег прийшли студенти 3 і 4 курсів бака...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На фінішній прямій: завершилися захисти магістрів-біотехнологів денної форми навчання 22 лютого 2019

У НУХТ визначили переможців Всеукраїнської олімпіади зі спеціальності «Харчові технології» серед студентів освітнього рівня «молодший спеціаліст»

23-24 травня на базі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся ІІ-й етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Харчові технології» (спеціалізація «Виробництво харчової продукції») серед студентів закладів освіти, що здійснюють підготовку за освітнім рівнем «молодший спеціаліст». Захід проводився за підтримки ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У НУХТ визначили переможців Всеукраїнської олімпіади зі спеціальності «Харчові технології» серед студентів освітнього рівня «молодший спеціаліст» 27 травня 2019

Старшокурсники коледжів знайомляться з освітньою програмою Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

30 січня доцентка кафедри експертизи харчових продуктів Анастасія Чорна провела онлайн-зустріч зі здобувачами  спеціальності 181 «Харчові технології» Смілянського технологічного фахового коледжу НУХТ. Викладачка запросила випускників коледжу до вступу та подальшого навчання за освітньо-професійною програмою «Технологічна експертиза та безпека харч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Старшокурсники коледжів знайомляться з освітньою програмою Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» 30 січня 2024

Готуємося до обговорення наукових проблем харчових технологій і промислової біотехнології в контексті євроінтеграції

9-10 листопада 2021 р. у рамках 24-ї секції за фаховим напрямком «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології» Наукової ради Міністерства освіти і науки України в університеті відбудеться Х Міжнародна науково-технічна конференція «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції». Д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Готуємося до обговорення наукових проблем харчових технологій і промислової біотехнології в контексті євроінтеграції 17 серпня 2021