Н У Х Т

Можливості упровадження штучного інтелекту в освіту оцінили викладачі університету

19 грудня 2024

Можливості упровадження штучного інтелекту в освіту оцінили викладачі університету

11 та 12 грудня 2024 року викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професор Олег Кузьмін та асистентка Марія Омельченко долучилися до онлайн-лекцій, присвячених можливостям інтеграції штучного інтелекту в освітній процес, організованих Національним університетом фізичного виховання і спорту України за підтримки Міністерства освіти і науки України. 

Перша лекція «Зміцнення української вищої освіти: орієнтація в революції ШІ у викладанні та навчанні» була представлена почесною професоркою Університетського коледжу Лондона Роуз Лаккін. Вона розповіла про широкі можливості використання штучного інтелекту, зокрема у персоналізованому навчанні, автоматизації оцінювання та стратегічному плануванні, також значна увага була приділена етичним викликам, які виникають при впровадженні нових технологій.

Друга лекція «Генеративний штучний інтелект і освіта: можливості та виклики», яку прочитав відомий британський науковець у сфері генеративного штучного інтелекту, професор Майк Шарплз, була присвячена практичному використанню таких інструментів, як ChatGPT для створення освітніх матеріалів, планів занять та інтерактивних завдань. Слухачі отримали цінні рекомендації та ознайомилися з прикладами успішного застосування генеративного ШІ в освітньому процесі.

Обидві лекції стали потужним стимулом для осмислення ролі сучасних технологій в освіті та відкрили нові можливості для їх інтеграції. Всі присутні відзначили практичну користь отриманих знань і планують упроваджувати найкращі практики у своїй діяльності.

Наші учасники висловлюють вдячність професорці Роуз Лаккін, професору Майку Шарплзу, заступнику міністра Дмитру Завгородньому, генеральній директорці директорату цифровізації Роксолані Швадчак та команді НУФВСУ за організацію заходу, який підтримує розвиток і модернізацію української освіти у відповідь на сучасні виклики.

Опублікований: 19-12-2024
Читайте також:
Відзвітувала студентська рада факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

17 квітня 2018 року відбулася звітно-виборча конференція студентського самоврядування факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу за результатами роботи 2017-2018 навчального року. Конференцію відкрила голова студентської ради факультету Олена Цишек, яка повідомила, що за результатами реєстрації делегатів кворум є. Присутні 147 осіб, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відзвітувала студентська рада факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 18 квітня 2018

Відкрита лекція на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів

Згідно з планом проведення відкритих занять 17 травня відбулася відкрита лекція «Технології фаршевих консервів» доцента кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Ігоря Страшинського з навчальної дисципліни «М’ясні технології. Модуль 2. Технології м'ясних і м'ясомістких консервів» для здобувачів третього курсу спеціальності «Харчові технології» Н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрита лекція на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів 18 травня 2021

Стейкхолдери відзначають високий рівень знань і практичних навичок магістрів кафедри готельно-ресторанної справи

11 лютого на кафедрі готельно-ресторанної справи у форматі відеоконференції розпочалися публічні захисти кваліфікаційних робіт магістрів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньо-професійної програми «Готельна і ресторанна справа». Тепло привітали «перших ластівок» серед магістрів в.о. завідувачки кафедри Лариса Шаран і головуюча Ек...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стейкхолдери відзначають високий рівень знань і практичних навичок магістрів кафедри готельно-ресторанної справи 15 лютого 2021

Про організацію навчального процесу в університеті в період з 14 по 27 вересня 2020 р.

Відповідно до рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 10 вересня 2020 року м. Київ з 14 вересня 2020 року віднесене до території, на якій установлений «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки. Наказом по університету від 11 вересня 2020 року №103 лекційні, практичні та лабораторні заняття д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про організацію навчального процесу в університеті в період з 14 по 27 вересня 2020 р. 14 вересня 2020