Н У Х Т

Можливості упровадження штучного інтелекту в освіту оцінили викладачі університету

19 грудня 2024

Можливості упровадження штучного інтелекту в освіту оцінили викладачі університету

11 та 12 грудня 2024 року викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професор Олег Кузьмін та асистентка Марія Омельченко долучилися до онлайн-лекцій, присвячених можливостям інтеграції штучного інтелекту в освітній процес, організованих Національним університетом фізичного виховання і спорту України за підтримки Міністерства освіти і науки України. 

Перша лекція «Зміцнення української вищої освіти: орієнтація в революції ШІ у викладанні та навчанні» була представлена почесною професоркою Університетського коледжу Лондона Роуз Лаккін. Вона розповіла про широкі можливості використання штучного інтелекту, зокрема у персоналізованому навчанні, автоматизації оцінювання та стратегічному плануванні, також значна увага була приділена етичним викликам, які виникають при впровадженні нових технологій.

Друга лекція «Генеративний штучний інтелект і освіта: можливості та виклики», яку прочитав відомий британський науковець у сфері генеративного штучного інтелекту, професор Майк Шарплз, була присвячена практичному використанню таких інструментів, як ChatGPT для створення освітніх матеріалів, планів занять та інтерактивних завдань. Слухачі отримали цінні рекомендації та ознайомилися з прикладами успішного застосування генеративного ШІ в освітньому процесі.

Обидві лекції стали потужним стимулом для осмислення ролі сучасних технологій в освіті та відкрили нові можливості для їх інтеграції. Всі присутні відзначили практичну користь отриманих знань і планують упроваджувати найкращі практики у своїй діяльності.

Наші учасники висловлюють вдячність професорці Роуз Лаккін, професору Майку Шарплзу, заступнику міністра Дмитру Завгородньому, генеральній директорці директорату цифровізації Роксолані Швадчак та команді НУФВСУ за організацію заходу, який підтримує розвиток і модернізацію української освіти у відповідь на сучасні виклики.

Опублікований: 19-12-2024
Читайте також:
Коли за справу беруться справжні фанати: відкрита лекція на кафедрі харчової хімії

Знайомство з хімічними дисциплінами завжди було важливою складовою процесу підготовки майбутніх інженерів-технологів. На кафедрі харчової хімії приділяється особлива увага розробленню навчальних планів, наповненню лекційних курсів цікавим і сучасним матеріалом. Ось і дощовим ранком 7 жовтня 2020 року відбулося надзвичайно цікаве і насичене лекційн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Коли за справу беруться справжні фанати: відкрита лекція на кафедрі харчової хімії 08 жовтня 2020

Не навчанням єдиним…

Дозвілля здобувачів освіти університету – цікаве й різноманітне. Наша талановита молодь успішно поєднує навчання з високим мистецтвом, спортом, громадською або волонтерською діяльністю. 18 жовтня 2025 року другокурсниця освітньо-професійної програми «Туризм і рекреація» Ангеліна Куценко виступила у складі молодіжної трупи всесвітньовідомого Націон...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Не навчанням єдиним… 21 жовтня 2025

Сучасний тренд ‒ захист магістерської кваліфікаційної роботи англійською мовою

13 лютого 2023 року відбулося чергове засідання екзаменаційної комісії із захисту кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «Магістр» спеціальності 073 «Менеджмент», освітньої програми «Менеджмент персоналу». Очолила роботу комісії професорка, докторка економічних наук, завідувачка кафедри економіки, підприємництва, менеджменту Київського...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасний тренд ‒ захист магістерської кваліфікаційної роботи англійською мовою 14 лютого 2023

Студенти-менеджери демонструють високий рівень фахової підготовки

Студенти-менеджери, бакалавр Іван Захарченко (група МН-4-5) та магістрантка Анастасія Тарануха (група МН-1-3М) стали півфіналістами VІII Всеукраїнського бізнес-турніру «Стратегія фірми-2021», що проводиться Компанією інтелектуальних технологій за підтримки Міністерства освіти і науки України, Київського національного економічного університету імені...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти-менеджери демонструють високий рівень фахової підготовки 23 березня 2021