Н У Х Т

Особливості військового обліку працівників

22 листопада 2024

Особливості військового обліку працівників

21 листопада здобувачі другого курсу освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу» Віктор Грищенко, Софія Гнатчук, Анна Огієвич, Юлія Сауткіна, Діана Шевчук, Юлія Гудзенко разом із викладачками кафедри економіки праці та менеджменту, доцентками Олесею Тур і Ліаною Мазник взяли участь у онлайн-вебінарі «Гарячі питання військового обліку на підприємствах» від експерта з військового обліку, підполковника у відставці Валерія Власиневича.

Тема вебінару була актуальною для другокурсників, які вивчають дисципліну «Кадрове адміністрування», пов’язану з цими питаннями.

Спікер підкреслив важливість ведення військового обліку на підприємствах як одного з ключових елементів забезпечення державної оборони, дотримання вимог законодавства та підтримання прав і обов’язків громадян у сфері національної безпеки.

Відповідно до абзацу 3 п. 11 Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних і резервістів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 грудня 2022 р. № 1487, працівники, відповідальні за ведення військового обліку, повинні відповідати кваліфікаційним вимогам, визначеним для інспектора з військового обліку згідно з національним класифікатором професій ДК 003:2010. Інспектор з військового обліку відноситься до категорії «Фахівці» (розділ 3), що передбачає освітню кваліфікацію не нижче першого (бакалаврського) рівня.

Здобувачі освіти разом зі спікером детально розглянули основні аспекти військового обліку на підприємствах. Для ефективного його ведення підприємствам рекомендовано: дотримуватися вимог нормативних документів, таких як Конституція України, Закони України «Про військовий обов’язок і військову службу», «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію»; проводити регулярні перевірки облікової документації; активно співпрацювати з територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки.

Актуальні питання вебінару, що викликали жвавий інтерес у слухачів: перелік документів, які можуть вимагати представники СБУ під час перевірки стану військового обліку на підприємстві. Як правильно скласти оновлений зведений список громадян, що підлягають взяттю на військовий облік, для подання до ТЦК до 1 грудня. Як реагувати на нестандартні запити ТЦК, зокрема усні вимоги або виклики телефоном. Правомірність дій роботодавця у випадку, коли працівників ТЦК намагаються не допустити до підприємства для вручення повісток.

Учасники відзначили практичність і доступність інформації, наданої під час вебінару, а також висловили подяку Валерію Власиневичу та команді Цифрового видавництва «Експертус» за розкриття важливих питань у сфері менеджменту персоналу. Наші викладачі та здобувачі освіти завжди раді брати участь у подібних освітніх ініціативах.

Опублікований: 22-11-2024
Читайте також:
«Запах і смак» профільного підприємства вивчили студенти-хімтехнологи

Для студентів 3 курсу спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія» було проведене виїзне лабораторне заняття у виробничих умовах на базі ПрАТ «Миронівська птахофабрика» (м. Канів). Організацію заходу та супровід студентів здійснювали доцент кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Наталія Сабадаш ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Запах і смак» профільного підприємства вивчили студенти-хімтехнологи 16 травня 2019

Плідна робота англомовної секції 91-ї Конференції молодих вчених, аспірантів і студентів

91-у Конференція молодих вчених, аспірантів і студентів завершилася плідною роботою та приємним спілкуванням на англомовній секції. Географія учасників дозволила здійснити оригінальне привітання – одночасно «добрий день», «доброго ранку» і «доброго вечора». Доповідали представники нашого університету, Аграрного університету у Нітрі (Словаччина) р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Плідна робота англомовної секції 91-ї Конференції молодих вчених, аспірантів і студентів 15 квітня 2025

До роботи V Міжнародного Конгресу «Органічна Україна 2021» долучилися викладачі кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів

Викладачі кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів взяли участь у роботі V Міжнародного Конгресу «Органічна Україна 2021», який відбувся 15-17 квітня в онлайн-форматі. Організатором Конгресу виступила ГС «Органічна Україна» під патронатом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України. Конгрес «Орган...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До роботи V Міжнародного Конгресу «Органічна Україна 2021» долучилися викладачі кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів 19 квітня 2021

Аналітичний практикум для здобувачів-обліковців від YouControl

22 жовтня 2025 року на кафедрі обліку і аудиту відбувся аналітичний практикум на тему «Верифікація контрагентів та глибинний аналіз бізнес-зв’язків для забезпечення фінансової та конкурентної безпеки», який провела експертка з фінансового моніторингу, AML, оцінювання фінансових і податкових ризиків й управління публічними фінансами ТОВ «Ю-КОНТРОЛ» ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Аналітичний практикум для здобувачів-обліковців від YouControl 24 жовтня 2025