Н У Х Т

Усе про персональний ідентифікатор дослідника ORCID розповіли науковцям університету фахівці бібліотеки НУХТ

28 листопада 2019

Усе про персональний ідентифікатор дослідника ORCID розповіли науковцям університету фахівці бібліотеки НУХТ

27 листопада у Науково-технічній бібліотеці університету відбувся науково-практичний семінар «Відкрита наука та персональний ідентифікатор дослідника ORCID».

Доповідач Інна Путіліна, окреслила фактори, що відображають затребуваність дослідника та його розробок у науковій спільноті, також висвітлила зміст поняття «відкрита наука».

Під час семінару був представлений відкритий індекс наукового цитування Open Ukrainian Citation Index - програмний продукт, розроблений МОН України спільно з Державною науково-технічною бібліотекою.

Open Ukrainian Citation Index (OUCI) – це пошукова система та база даних наукових цитувань, які надходять від усіх видань, що підтримують Initiative for Open Citations. Зараз ініціативу підтримує більшість провідних наукових видавців світу. Від інших подібних сервісів OUCI відрізняється тим, що він є повністю некомерційним, тобто доступ до нього безкоштовний та відкритий для всіх. Це – важливо, адже сервіс насамперед створений як джерело інформації та аналізу даних для наукової спільноти.

Також було розглянуте питання поширення наукових досягнень за допомогою ідентифікатора ID ORCID, надана інформація, для чого необхідний ID ORCID та його переваги.

Наприкінці доповіді, було наголошено, що фахівці відділу інформаційних технологій пропонують інформаційно-консультативну підтримку щодо реєстрації в системах ідентифікації авторів дослідникам університету.

Опублікований: 28-11-2019
Читайте також:
Інсайти для викладачів іноземної мови

24 жовтня 2023 року доцентка кафедри іноземних мов професійного спрямування Ольга Нежива взяла участь у освітньому семінарі-практикумі, що відбувся у Києві для викладачів закладів вищої освіти. Захід був спрямований на популяризацію викладання німецької мови в Україні. Також його учасники обговорювали й інші важливі  питання. Зокрема, дискутували ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інсайти для викладачів іноземної мови 25 жовтня 2023

Завершено локальний моніторинг освітньо-професійної програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення»

Протягом останнього місяця робоча група з розроблення та вдосконалення освітньо-професійної програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення» проводила всі необхідні заходи з локального моніторингу освітньо-професійної програми підготовки магістрів за даним напрямом. За цей час відбулися заплановані зустрічі зі сте...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завершено локальний моніторинг освітньо-професійної програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення» 14 лютого 2022

Викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів – у складі Екзаменаційної комісії у Сумській філії НУХТ

У Сумській філії нашого університету відбувся захист дипломних проєктів здобувачів заочної форми навчання освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології». Екзаменаційну комісію очолив доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Валерій Махинько. До складу комісії також увійшли доцент кафедри технології хл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів – у складі Екзаменаційної комісії у Сумській філії НУХТ 18 лютого 2020

Свої наукові здобутки на розсуд колективу представив асистент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

26 червня аспірантом кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Володимиром Польовиком був проведений науковий семінар «Удосконалення технології збивних холодних десертів підвищеної харчової цінності». Семінар відбувся у рамках звітування про роботу над кандидатською дисертацією. Протягом семінару науковець представив на розсуд кафедри...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свої наукові здобутки на розсуд колективу представив асистент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 27 червня 2019