Н У Х Т

Усе про персональний ідентифікатор дослідника ORCID розповіли науковцям університету фахівці бібліотеки НУХТ

28 листопада 2019

Усе про персональний ідентифікатор дослідника ORCID розповіли науковцям університету фахівці бібліотеки НУХТ

27 листопада у Науково-технічній бібліотеці університету відбувся науково-практичний семінар «Відкрита наука та персональний ідентифікатор дослідника ORCID».

Доповідач Інна Путіліна, окреслила фактори, що відображають затребуваність дослідника та його розробок у науковій спільноті, також висвітлила зміст поняття «відкрита наука».

Під час семінару був представлений відкритий індекс наукового цитування Open Ukrainian Citation Index - програмний продукт, розроблений МОН України спільно з Державною науково-технічною бібліотекою.

Open Ukrainian Citation Index (OUCI) – це пошукова система та база даних наукових цитувань, які надходять від усіх видань, що підтримують Initiative for Open Citations. Зараз ініціативу підтримує більшість провідних наукових видавців світу. Від інших подібних сервісів OUCI відрізняється тим, що він є повністю некомерційним, тобто доступ до нього безкоштовний та відкритий для всіх. Це – важливо, адже сервіс насамперед створений як джерело інформації та аналізу даних для наукової спільноти.

Також було розглянуте питання поширення наукових досягнень за допомогою ідентифікатора ID ORCID, надана інформація, для чого необхідний ID ORCID та його переваги.

Наприкінці доповіді, було наголошено, що фахівці відділу інформаційних технологій пропонують інформаційно-консультативну підтримку щодо реєстрації в системах ідентифікації авторів дослідникам університету.

Опублікований: 28-11-2019
Читайте також:
Пізнавальна зустріч із випускницею кафедри технології оздоровчих продуктів

3 жовтня на кафедру технології оздоровчих продуктів завітала випускниця магістратури 2020 року освітньо-професійної програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення» Наталія Ткачук. На гостьовому занятті з дисципліни «Основи кріогенних і сушильних технологій», яке для здобувачів третього курсу Навчально-наукового ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Пізнавальна зустріч із випускницею кафедри технології оздоровчих продуктів 04 жовтня 2022

Цінний практичний досвід провідних фахівців галузі

5 лютого 2024 р. кафедрою технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів для студентів-бакалаврів другого курсу спеціальності 181 «Харчові технології» була організована гостьова лекція «Сучасні методи виявлення фальсифікації олій та жирів», яку прочитала начальниця науково-дослідного центру випробувань продукції ДП «У...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цінний практичний досвід провідних фахівців галузі 08 лютого 2024

Дизайнерські рішення для готельних підприємств розробляють студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Старший викладач кафедри готельно-ресторанної справи Олег Бортнічук провів відкрите лабораторне заняття «Моделювання дизайну інтер’єру. Моделювання дизайнерського предмету за допомогою команди морф» для студентів 2 курсу зі скороченим терміном навчання спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа». Лабораторні роботи – важлива форма організації н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дизайнерські рішення для готельних підприємств розробляють студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 23 листопада 2018

Від командної гри до команди розробників ліків: інтерактиви біотехнологічних студій

У четвертий день, ще до початку біотехнологічних студій їх учасникам випала нагода приєднатися до форуму «Інноваційні підходи в промисловому та крафтовому виробництві: виклики та можливості» у ролі дегустаторів крафтових харчових продуктів, починаючи з майже традиційних кисломолочних, м’ясних виробів, меду та закінчуючи екзотичними продуктами, на к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Від командної гри до команди розробників ліків: інтерактиви біотехнологічних студій 31 жовтня 2023