Н У Х Т

Від командної гри до команди розробників ліків: інтерактиви біотехнологічних студій

31 жовтня 2023

Від командної гри до команди розробників ліків: інтерактиви біотехнологічних студій

У четвертий день, ще до початку біотехнологічних студій їх учасникам випала нагода приєднатися до форуму «Інноваційні підходи в промисловому та крафтовому виробництві: виклики та можливості» у ролі дегустаторів крафтових харчових продуктів, починаючи з майже традиційних кисломолочних, м’ясних виробів, меду та закінчуючи екзотичними продуктами, на кшталт паштету з равликів.

Після цього школярі вирушили у подорож до студентського клубу НУХТ, де здобувач освіти 3 курсу Богдан Сергієнко зустрів їх ліричною піснею «Прірва» групи «The Hardkiss».

Вступним словом захід традиційно відкрила деканка факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак. Далі менеджерка з навчання та розвитку персоналу ТОВ «Триглав Інтернешнл» (партнер Корпорації «Артеріум»), бізнес-тренерка Юлія Старікова познайомилася з майбутніми вступниками і пояснила їм важливість розвитку soft skills, особливо під час роботи у команді. Наступним кроком була бізнес-гра, у процесі якої учасники повинні були обрати дві фотокартки, які найкраще описують їх особистість. Деякі гості цього івенту дуже оригінально підійшли до такого завдання й відрекомендувалися в унікальній манері.

Після закінчення цієї захоплюючої вступної частини учасники біотехнологічних студій взяли участь у тренінгу «Ефективна взаємодія в команді», для проведення якого були обрані два капітани, які у подальшому зібрали команди. Учасники команд мали виконати непросте завдання, яке вимагало злагодженої роботи усієї команди. Дуже непросто знайти пару відповідній світлині, зміст і розташування якої кожен гравець намагався пояснити по-своєму. Завдяки розробленню правильної тактики і відчуття єдності командам вдалося виконати завдання, а найголовніше – отримати цінний досвід, мотивацію і безліч позитивних емоцій. Звичайно, після закінчення тренінгу, коуч разом із юними гостями розібрали помилки та техніки, що привели їх до позитивного результату. Капітани подякували своїм командам за плідну працю.

Після активної гри ласували смаколиками з чаєм і кавою під час кава-брейку та обговорювали навчання в нашому університеті зі студентами-біотехнологами. А далі вирушили на екскурсію до дослідного центру АТ «Київмедпрепарат» Корпорації «Артеріум», що виявилася захоплюючим і надзвичайно пізнавальним досвідом для всіх школярів. Це була подорож у світ науки та фармації, візит до сучасного дослідницького центру, де проводиться розроблення та впровадження у виробництво нових лікарських засобів.

Спочатку екскурсантів привітали співробітники, які є випускниками кафедри біотехнології і мікробіології НУХТ, – Вероніка Калабська, Микола Івахнюк та Антон Івасюк, які розповіли про історію та завдання дослідного центру і про свою роботу в ньому.

Далі школярі знайомилися з усіма етапами розроблення нових ліків. Вони відвідали хіміко-аналітичну та технологічну лабораторії, де співробітники дослідного центру працюють над дослідженням усіх найважливіших параметрів, яким мають відповідати ліки: безпечністю, ефективністю та дієвістю.

Під час відвідування хіміко-аналітичної лабораторії провідний хімік Світлана Найденко і хімік аналітичної лабораторії Вікторія Єнич розповіли про те, як важливо перевіряти лікарські засоби перед тим, як вони потрапляють на ринок. Учасникам продемонстрували новітню аналітичну апаратуру для виконання різних тестів та аналізів, які допомагають забезпечити безпеку та ефективність ліків.

Дуже цікавим етапом екскурсії стало відвідування технологічної лабораторії. Тут, завдяки захоплюючій інтерактивній розповіді провідного фахівця (з фармацевтичного розроблення) Антона Івасюка побачили, які етапи проходять усі ліки, розпочинаючи з розроблення їхнього складу і закінчуючи виробництвом лікарських препаратів великими обсягами. Машини та обладнання, що дозволяють змоделювати усі етапи виробництва ліків, вразили екскурсантів своєю технологічністю. А екскурсоводи, у свою чергу, були вражені обізнаністю школярів у фармацевтичних процесах (біотехнологічні студії не минули дарма!) і приємно здивовані кількістю і глибиною питань школярів, на які довелося відповідати.

Під час та після екскурсії школярі мали чудову можливість поспілкуватися з працівниками дослідного центру та поставити їм питання. Це було дуже корисно, оскільки школярі дізналися багато нового про кар'єру у галузі біотехнології та фармації.

Загалом, екскурсія до дослідного центру АТ «Київмедпрепарат» Корпорації «Артеріум» стала надзвичайною освітньою подією у рамках біотехнологічних студій НУХТ. Учасники отримали унікальну можливість побачити, як створюються ліки і дізналися про важливість науково-практичних досліджень у сфері фармації. Ця екскурсія надихнула багатьох з учасників розглядати кар'єру у галузі біотехнології і фармації та допомагати покращити здоров'я людей через розроблення нових ліків.

Ми щиро вдячні нашим партнерам та спонсорам – Корпорації «Артеріум» за допомогу та підтримку в організації та проведенні біотехнологічних студій!

Опублікований: 31-10-2023
Читайте також:
Kinds of Energy на відкритому практичному занятті

Доцентка кафедри іноземних мов професійного спрямування Ганна Бойко 13 жовтня 2023 року провела відкрите практичне заняття на тему «Kinds of Energy» для здобувачів вищої освіти групи Ел-1-3 Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І. Гулого. Студенти прочитали текст про види енергії, прослухали аудіозапис інтерв’ю представника ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Kinds of Energy на відкритому практичному занятті 16 жовтня 2023

У журі Всеукраїнського конкурсу науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук викладачі кафедри екологічної безпеки та охорони праці

Екологія нашої країни – це інвестиція у майбутнє покоління. Нагальні питання сьогодення: стан водойм, безпечне повітря, сортування і перероблення сміття, енергозберігаючі джерела, відмова від пластику, контроль стану зелених насаджень парків і лісів, виснаження земельних ресурсів та багато інших. Саме ці проблеми досліджували школярі у рамках ІІ (м...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У журі Всеукраїнського конкурсу науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук викладачі кафедри екологічної безпеки та охорони праці 19 лютого 2020

Cinemas and Movies на черговому засіданні Еnglish speaking club

Кінематограф – великий винахід, який справив величезний вплив на формування світогляду людини. Кіно в нашому житті виконує освітню та розважальну функції, воно може надихати нас, лякати, веселити і засмучувати. Тому, кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації провела одразу два чергових засідання Еnglish speaking club на тему «Cinem...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Cinemas and Movies на черговому засіданні Еnglish speaking club 08 квітня 2019

Англомовний розмовний клуб кафедри іноземних мов професійного спрямування

Сьогодні кафедра іноземних мов професійного спрямування започаткувала нову традицію проведення англомовного розмовного клубу NUFT TALKS для здобувачів нашого університету. Доцентка Галина Лук’янець провела першу зустріч клубу, організувавши дискусію про ефективні форми та методи навчання. Студенти мали чудову нагоду поспілкуватися англійською мово...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Англомовний розмовний клуб кафедри іноземних мов професійного спрямування 07 жовтня 2022