Н У Х Т

Українським вченим надано безкоштовний доступ до електронних ресурсів провідних видавництв світу

29 березня 2022

Українським вченим надано безкоштовний доступ до електронних ресурсів провідних видавництв світу

Українські вчені до кінця 2022 року отримали безкоштовний доступ до повнотекстових електронних ресурсів, доступних у межах проєкту Research4Life. Про це повідомляється в офіційній заяві на сайті проєкту.

Перелік доступних ресурсів суттєво розширений. Більше 15 видавців додатково відкрили електронні колекції книг і журналів для користувачів із України. Зокрема наданий доступ до ресурсів таких великих видавництв:

- Elsevier
- Springer
- Nature
- John Wiley&Sons
- Taylor&Francis
- Emerald
- Sage Publications
- Oxford University Press
- Cambridge University Press
- IOP Publishing та ін.

Наразі майже 75 тисяч книг, понад 12,5 тисяч журналів і бази даних доступні для фахівців закладів вищої освіти та наукових установ України.

Повний перелік ресурсів, до яких наданий доступ, можна переглянути за посиланням, зазначивши у відповідних полях назву країни та тип установи.

Для отримання доступу закладам вищої освіти необхідно зареєструватися. Представники платформи забезпечують швидкий розгляд заявок від установ з України.

Після підтвердження реєстрації на платформі Research4Life, співробітники закладу вищої освіти чи наукової установи мають змогу отримати доступ до вмісту платформи, звернувшись до відповідального підрозділу або контактної особи (в нашому університеті – це Науково-технічна бібліотека) для отримання інституційного логіну та паролю для входу, а також інструкції зі створення персонального облікового запису користувача платформи.

Нагадаємо, Research4Life – проєкт, організований у форматі державно-приватного партнерства Всесвітньою організацією охорони здоров’я, Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН, Програмою ООН із навколишнього середовища, Всесвітньою організацією інтелектуальної власності, Міжнародною організаціє праці, Корнельським і Єльським університетами, Міжнародною організацією науково-технічних і медичних видавців. У межах платформи забезпечується доступ до понад 154 тис. наукових журналів і книг від більше як 200 видавців із усього світу.

Опублікований: 29-03-2022
Читайте також:
Нова сторінка: захисти дисертацій на здобуття наукового ступеня «доктор філософії» з біотехнології

8 жовтня на кафедрі біотехнології і мікробіології відбулося подвійне наукове свято – дисертаційні роботи на здобуття наукового ступеня «доктор філософії» за спеціальністю «Біотехнології та біонженерія» успішно захистили аспірантки Лілія Ключка та Олеся Палійчук. Асистентка кафедри Лілія Ключка представила дисертацію «Регуляція антимікробної та ант...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нова сторінка: захисти дисертацій на здобуття наукового ступеня «доктор філософії» з біотехнології 12 жовтня 2021

Вражаючий рівень викладацької майстерності демонструють викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів

Одразу два відкритих заняття провели викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів – доцент, к.т.н. Світлана Бажай-Жежерун та асистент Лілія Солодко для студентів 3-го курсу спеціальності 181 «Харчові технології» з дисципліни «Технологія природних харчових сорбентів». На відкриті заняття завітали завідувач кафедри, професор Галина Сімахіна, ви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вражаючий рівень викладацької майстерності демонструють викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів 12 листопада 2018

Учні Технічного ліцею Шевченківського району Києва пересвідчилися, що біотехнологами не стають, а – народжуються!

Ні для кого не є секретом, що більшість зіштовхується з вибором своєї майбутньої професії у 16 років, щоб одразу ж прийняти рішення, яке обов’язково стане доленосним. Однак, чи можна уникнути небажаних помилок і пов’язаних з цим розчарувань? Звісно можна, навіть просто необхідно! Секретом цього чародійства з радістю діляться викладачі кафедри біоте...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Учні Технічного ліцею Шевченківського району Києва пересвідчилися, що біотехнологами не стають, а – народжуються! 07 травня 2018

У світі десертів побували першокурсники з викладачкою кафедри іноземних мов професійного спрямування

Осінь – пора, коли часто хочеться поласувати солоденьким. Тож, 19 жовтня старша викладачка кафедри іноземних мов професійного спрямування Катерина Рудницька та здобувачі групи ГС 1-6 поринули у світ десертів. Студенти поділилися  історію виникнення як класичних, так і українських десертів, які готували наші предки, цікавими фактами та рецептами їх...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У світі десертів побували першокурсники з викладачкою кафедри іноземних мов професійного спрямування 20 жовтня 2023