Н У Х Т

Учасники Еnglish speaking club обговорили традиції святкування Easter

14 квітня 2018

Учасники Еnglish speaking club обговорили традиції святкування Easter

Кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації провела чергове засідання  Еnglish speaking club традиційно за участю спеціального гостя зі Сполучених Штатів  Stuart Snuggs та викладача Наталії Божок. Темою засідання стали квітневі свята й особливо Easter, що святкували нещодавно на теренах України та США.

На початку засідання студенти розповідали захопливі історії про святкування Великодня у їхніх родинах, зокрема, описали свої нещодавні святкові вихідні. У відповідь Stuart також поділився спогадами про особливості святкування Великодня у його сім'ї та США загалом, де прийнято збиратися за великим столом у родинному колі, пригощати шинкою з ананасами і дарувати один одному фарбовані яйця і солодощі. Крім того, студенти підготували окремі презентації про традиції розфарбовування яєць у різних регіонах Україна та США й розповіли, які візерунки наносять, та який колір частіше обирають відповідно до країни та регіонів. Засідання було продовжено цікавими завданнями й кросвордами за тематикою зустрічі.

Потім учасники засідання, поділившись на дві групи, визначали схожі риси та відмінності святкування Великодня в Україні та Штатах. Наприклад, у США символом свята є  великодній кролик Банні, який разом із президентом вітає всю країну. У багатьох містах проходять вуличні ходи в яскравих костюмах. Також в цей день підносять за традицією  кошики з фарбованими яйцями і величезною кількістю різноманітних ласощів. Кожне яйце містить питання і людина, яка отримала таке яйце, повинна обов'язково відповісти на нього. На відміну від українців, американці не печуть паски на свято, на столі у них зазвичай шинка, картопля, зелена квасоля, броколі, а для дітей багато шоколаду і цукерок.

Засідання відбулось у цікавій, приємній атмосфері та сприяло розвитку крос-культурної обізнаності студентів й покращенню їх іншомовної комунікації.

Опублікований: 14-04-2018
Читайте також:
Особливості технологічного процесу сучасного косметичного підприємства вивчили третьокурсники

Студенти 3 курсу відвідали сучасне косметичне підприємство. Поїздка була організована завдяки щільній співпраці керівництва підприємства ТОВ «Ремос» (ТМ «Яка») і викладачів кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів. Популярність до бренду «ЯКА» прийшла не одразу, адже це були свого часу найперші серед ви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Особливості технологічного процесу сучасного косметичного підприємства вивчили третьокурсники 20 травня 2019

Онлайн-лекція для другокурсників-харчовиків від фахівців кафедри біотехнології і мікробіології

Сьогодні професія технолога харчових виробництв є однією з найбільш затребуваних на ринку праці. Адже люди споживають їжу щодня, а якісні продукти харчування та напої є одними з основних факторів, які впливають на здоров’я та самопочуття людини. Саме з їжею організм отримує необхідну кількість поживних речовин, мікроелементів і вітамінів, необхідни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Онлайн-лекція для другокурсників-харчовиків від фахівців кафедри біотехнології і мікробіології 08 травня 2020

Ефективні й прибуткові фінансові рішення тренувалися приймати першокурсники

Студенти-першокурсники спеціальності «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» провели свій час цікаво й плідно! Участь у трьохгодинній грі «Cash Flow», адаптованій під сучасні умови української економіки, стала для них справжнім поєднанням навчання та емоційного драйву. Щира подяка тренеру Олексію Рогозіну, який завітав до нашог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ефективні й прибуткові фінансові рішення тренувалися приймати першокурсники 03 листопада 2025

Серед кращих!

Освітній портал «Освіта.ua» оприлюднив щорічний консолідований рейтинг закладів вищої освіти України. Традиційно він укладений із використанням даних національних рейтингів закладів освіти України «Топ-200 Україна», «Scopus» і «Бал НМТ на контракт». Консолідований рейтинг українських університетів 2025 року охоплює результати 240 закладів вищої осв...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Серед кращих! 18 липня 2025