Н У Х Т

Учасники Еnglish speaking club обговорили традиції святкування Easter

14 квітня 2018

Учасники Еnglish speaking club обговорили традиції святкування Easter

Кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації провела чергове засідання  Еnglish speaking club традиційно за участю спеціального гостя зі Сполучених Штатів  Stuart Snuggs та викладача Наталії Божок. Темою засідання стали квітневі свята й особливо Easter, що святкували нещодавно на теренах України та США.

На початку засідання студенти розповідали захопливі історії про святкування Великодня у їхніх родинах, зокрема, описали свої нещодавні святкові вихідні. У відповідь Stuart також поділився спогадами про особливості святкування Великодня у його сім'ї та США загалом, де прийнято збиратися за великим столом у родинному колі, пригощати шинкою з ананасами і дарувати один одному фарбовані яйця і солодощі. Крім того, студенти підготували окремі презентації про традиції розфарбовування яєць у різних регіонах Україна та США й розповіли, які візерунки наносять, та який колір частіше обирають відповідно до країни та регіонів. Засідання було продовжено цікавими завданнями й кросвордами за тематикою зустрічі.

Потім учасники засідання, поділившись на дві групи, визначали схожі риси та відмінності святкування Великодня в Україні та Штатах. Наприклад, у США символом свята є  великодній кролик Банні, який разом із президентом вітає всю країну. У багатьох містах проходять вуличні ходи в яскравих костюмах. Також в цей день підносять за традицією  кошики з фарбованими яйцями і величезною кількістю різноманітних ласощів. Кожне яйце містить питання і людина, яка отримала таке яйце, повинна обов'язково відповісти на нього. На відміну від українців, американці не печуть паски на свято, на столі у них зазвичай шинка, картопля, зелена квасоля, броколі, а для дітей багато шоколаду і цукерок.

Засідання відбулось у цікавій, приємній атмосфері та сприяло розвитку крос-культурної обізнаності студентів й покращенню їх іншомовної комунікації.

Опублікований: 14-04-2018
Читайте також:
Наші студенти – наша гордість!

Здобувач освіти за освітньо-професійною програмою «Обслуговування програмних систем і комплексів» відокремленого структурного підрозділу «Львівський фаховий коледж харчової і переробної промисловості НУХТ» Роман Марушко склав Національний мультипредметний тест на 590 балів із 600 максимально можливих. По математиці та історії України він набрав по ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші студенти – наша гордість! 05 серпня 2022

Міжнародний обмін досвідом – впевнений крок у майбутнє

У рамках співпраці між нашим університетом і University of Computer Science&Technology (Universitas STEKOM) з Індонезії відбувся міжнародний вебінар. Доцент кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління Микола Романов презентував доповідь англійською мовою «Applications of AI to optimize electricity consumption through the ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародний обмін досвідом – впевнений крок у майбутнє 08 листопада 2023

Студенти-експерти на Міжнародній виставці продуктів харчування

Здобувачі кафедри експертизи харчових продуктів груп ХЕ-1-7 та ХЕ-3-11 разом зі своїми кураторками Анастасіє Божко та Оксаною Мельник відвідали 27-му Міжнародну виставку продуктів харчування та напоїв «WorldFood Ukraine». Вони ознайомилися з великою кількістю харчових продуктів, представлених українськими операторами ринку та взяли участь у дегуст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти-експерти на Міжнародній виставці продуктів харчування 31 жовтня 2024

Чергова студентська наукова перемога у скарбничці кафедри біотехнології і мікробіології

Підведені підсумки ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Екологія», у якому традиційно беруть активну участь студенти кафедри біотехнології і мікробіології нашого університету. Згідно з наказом Міністерства освіти і науки України ІІ тур конкурсу відбувався на базі Національного університету «Полтавська полі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чергова студентська наукова перемога у скарбничці кафедри біотехнології і мікробіології 25 березня 2020