Н У Х Т

У тісній співпраці зі стейкхолдерами здійснюється локальний моніторинг освітніх програм «Облік і аудит»

07 лютого 2023

У тісній співпраці зі стейкхолдерами здійснюється локальний моніторинг освітніх програм «Облік і аудит»

На кафедрі обліку і аудиту нині активно проводиться локальний монiторинг чинних освітніх програм підготовки здобувачів із метою оцінювання якості освітніх послуг і визначення шляхів подальшого удосконалення змісту освітніх програм.

3 лютого 2023 року відбулося чергове засідання членів проєктної групи освітньо-професійної програми «Облік і аудит» за участю викладачів кафедри: гарантки освітньо-професійної програми бакалаврського рівня, доцентки Наталії Кудренко, гарантки освітньо-професійної програми магістерського рівня Людмили Духновської, професора Володимира Осмятченка, доценток Ольги Михайленко і Юлії Темчишиної, старшої викладачки Тетяни Редзюк та стейкхолдерів Ігоря Сича, Віктора Леха, Сергія Мозгового, Ольги Романової.

На зустріч були запрошені і безпосередні учасники навчального процесу – здобувачі третього та четвертого курсів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти та здобувачі першого курсу магістратури, що навчаються за цією освітньою програмою.

Гарантка Наталія Кудренко зазначила, що освітня програма розроблена на основі Стандарту вищої освіти за спеціальністю 071 «Облік і оподаткування» галузі знань 07 «Управління та адміністрування» для першого (бакалаврського) рівня вищої освіти і повністю відповідає місії та стратегії нашого університету. Наталія Кудренко акцентувала на унікальності освітньої програми «Облік і аудит». У своїй доповіді вона представила обов’язкові компоненти навчального процесу, що забезпечують необхідні програмні результати навчання. Гарантка Людмила Духновська більш детально зупинилась на дисциплінах вільного вибору, які передбачені як доповнення до основних компетентностей.

До обговорення активно долучилися стейкхолдери. Віктор Лех вніс пропозицію щодо розширення співробітництва з науковими установами та вищими навчальними закладами, які здійснюють підготовку фахівців за спорідненими освітніми програмами з метою підготовки та реалізації спільних науково-дослідних проєктів.

Ігорь Сич, як стейколдер і випускник НУХТ, підтримав ідею розширення дисциплін вибіркової компоненти, спрямованих на формування «м’яких» навичок softskills. Це дозволить випускникам бути конкурентоспроможними на сучасному ринку праці та мати переваги у подальшому працевлаштуванні за фахом.

Беручи до уваги висловлені пропозиції, було прийнято рішення щодо удосконалення змісту освітніх компонент. Гарантки Наталія Кудренко та Людмила Духновська подякували всім учасникам моніторингу освітніх програм і запросили до подальшої співпраці в удосконаленні освітньо-професійної програми «Облік і аудит».

Опублікований: 07-02-2023
Читайте також:
Цього року система е-вступу працювала без збоїв

Під час вступної кампанії 2018 року система реєстрації електронних кабінетів працювала без збоїв, тож і вступники, і приймальні комісії могли комфортно в ній працювати. На цьому наголосила міністр освіти Лілія Гриневич під час прес-конференції, присвяченій підсумкам вступної кампанії. «Я хочу зауважити, що, мабуть, найбільш приємною новацією вступ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цього року система е-вступу працювала без збоїв 10 серпня 2018

Уміння вирішувати практичні та інженерні питання підтвердили бакалаври кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів

На кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів відбулися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів денної форми навчання освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія». Екзаменаційну комісію очолив завідувач кафедри, професор Василь Пасічний. До складу ЕК увійшл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Уміння вирішувати практичні та інженерні питання підтвердили бакалаври кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів 17 червня 2020

Завідувач кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції успішно захистила дисертацію на здобуття ступеня доктора технічних наук

20 червня 2019 р. на засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.058.07 відбувся захист дисертаційної роботи «Наукове обґрунтування та розроблення технологій сушеної харчової продукції і харчових продуктів з її використанням» на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук завідувачем кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олекс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завідувач кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції успішно захистила дисертацію на здобуття ступеня доктора технічних наук 21 червня 2019

Можливості нової стипендіальної програми для науковців вивчали викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

21 жовтня викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професор Олег Кузьмін і доцентка Юлія Фурманова взяли участь у вебінарі-дискусії «Можливості стипендіальної програми MSCA4Ukraine – поради від експертів». Захід відбувся у форматі ZOOM-конференції, 45 хвилин якої тривала інформаційна частина і 45 хвилин було виділено на пит...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Можливості нової стипендіальної програми для науковців вивчали викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 24 жовтня 2022