Н У Х Т

Як SDLC впливає на бізнес дізналися здобувачі спеціальності «Комп’ютерні науки»

13 листопада 2024

Як SDLC впливає на бізнес дізналися здобувачі спеціальності «Комп’ютерні науки»

12 листопада відділ працевлаштування випускників НУХТ організував гостьову лекцію «SDLC у дії: як SDLC впливає на бізнес» операційної директорки ІТ-фірми UNINY-BARS Ярослави Кадученко для бакалаврів і магістрантів спеціальності 122 «Комп’ютерні науки».

Лекторка висвітлила ролі та відповідальність на кожному етапі SDLC; як SDLC допомагає уникнути перевитрат; які ризики можуть виникнути в SDLC. Особливу увагу було приділено процесу розроблення програмного забезпечення від постановки завдання до випуску готового продукту. За одну лекцію фахівчиня компанії UNINY-BARS стисло, але дуже грунтовно розповіла усі аспекти створення програмних продуктів.

Також спікерка окреслила важливі для здобувачів освіти Soft і Hard Skills, які вони повинні опанувати під час навчання, щоб бути конкурентними при виході на ринок праці після закінчення університету.

Викладачам було приємно почути позитивні відгуки про випускника кафедри, який працює в компанії, що ті знання, які вони намагаються передати здобувачам дуже важливі, а здобувачам освіти – відчути, що вони навчаються необхідному.

Зустріч проходила у жвавій дискусії, студенти демонстрували свою обізнаність і зацікавленість, і під кінець не хотіли відпускати лекторку. Лекція настільки захопила слухачів, що «розтягнулась» на велику перерву, а також зайняла частину наступної пари!

Опублікований: 13-11-2024
Читайте також:
Зустрічі, що надихають

Викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів із радістю зустрічають в університеті своїх випускників. Таке спілкування завжди цікаве, пізнавальне, з приємними спогадами випускників про роки навчання. Для тих, хто ще є здобувачами освіти теж важливо і необхідно чути поради, відчувати підтримку, переймати досвід старших колег. Днями в гості на ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустрічі, що надихають 16 травня 2024

Домашній кінотеатр зі смаком французької кухні

Протягом тижня аспіранти-технологи та студенти спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» і «Харчові технології» у рамках проекту English Movie-Club, ініційованого кафедрою іноземних мов професійного спрямування, мали можливість насолоджуватися переглядом фільму «Рататуй» англійською мовою. Отримавши завдання від доцента кафедри Галини Лук’янець,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Домашній кінотеатр зі смаком французької кухні 22 травня 2020

Лайфхаками етики ділового спілкування поділилася з нашими бакалаврами і магістрами тренерка «TRIGLAV INTERNATIONAL»

Етика ділового спілкування у наш час є одним із основних інструментів повсякденного життя, важливо приділяти їй багато уваги під час навчання, на роботі та в побуті. Бакалаври та магістри спеціальностей 101 «Екологія», 183 «Технології захисту навколишнього середовища» та 162 «Біотехнології та біоінженерія» взяли участь у черговому онлайн майстер-к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лайфхаками етики ділового спілкування поділилася з нашими бакалаврами і магістрами тренерка «TRIGLAV INTERNATIONAL» 09 квітня 2020

Перспективи та тенденції розвитку інфраструктури якості з’ясовувала доцент кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

У рамках тижня метрології та стандартизації Національним органом стандартизації UAS ДП «УкрНДНЦ» була проведена IIІ Міжнародна науково-практична конференція «Інфраструктура якості: перспективи та тенденції розвитку», у якій взяла участь відповідальний секретар Технічного комітету 64 «Спиртогорілчані вироби, дріжджі», доцент кафедри біотехнології пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перспективи та тенденції розвитку інфраструктури якості з’ясовувала доцент кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 17 жовтня 2018