Н У Х Т

Триває проект із покращення енергозаощадження у вишах

20 січня 2018

Триває проект із покращення енергозаощадження у вишах

МОН та Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) узгодили основні питання відбору українських вишів до другої фази проекту «Вища освіта України», що спрямований на покращення енергозаощадження університетів та оновлення їх наукового обладнання. Таким став результат зустрічі представників МОН, ЄІБ та Північної екологічної фінансової корпорації (NEFCO), що відбулася в Міністерстві.

Насамперед, були узгоджені вимоги та критерії, за якими оцінюватимуть проекти. Протягом найближчого місяця – після доопрацювання та остаточного затвердження – умови участі будуть оприлюднені МОН.

«У нас є велика проблема з енергоефективністю в університетах – це пов’язано, наприклад, зі старими, надто великими чи занедбаними приміщеннями. Ми вперше впродовж останніх 2 років інтенсивно інвестуємо в капітальні ремонти ВНЗ, хоча цього поки теж недостатньо. Водночас разом із Європейським інвестиційним банком ми розробили та впроваджуємо проект для покращення енергоефективності в наших університетах. Його загальна вартість – 160 млн євро. Зараз починається перша черга проекту, і в 7 вишах проводитимуть серйозні заходи для енергозбереження та оптимізації управлінських процесів енергоспоживання», – зазначила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Загалом під час першого етапу роботи планують здійснити майже в 150 будівлях відібраних вишів. У цих університетах провели енергетичний аудит, за підсумками якого був визначений обсяг робіт. У результаті учасники мають значно знизити рівень енергоспоживання, а також досягти найвищих освітніх і дослідницьких стандартів, покращити власну матеріальну базу.

Нагадаємо, що в бюджеті 2018 року закладено більше 1 млрд. грн. на продовження урядових програм із підтримки освітньої інфраструктури.

Опублікований: 20-01-2018
Читайте також:
Студенти-екологи – учасники всеукраїнської акції «Стоп фосфати»

Цьогоріч відбувається всеукраїнська акція «Стоп фосфати», яку ініціював ПрАТ «АК «Київводоканал». Метою заходу є привернення уваги до екологічних проблем, пов’язаних із використанням фосфатовмісних мийних засобів, і пошук шляхів їх вирішення. Фосфати містяться майже в усій побутовій хімії, в оселі кожного українця. Ці сполуки дуже небезпечні для з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти-екологи – учасники всеукраїнської акції «Стоп фосфати» 02 грудня 2019

Викладачі університету відвідали потужне інноваційне молочне підприємство

Хоча літо у навчальних закладах – пора канікул і відпусток, наші викладачі завжди готові до активного спілкування з виробничниками. Адже бути в курсі всіх новацій, знайомитися з новими технологіями й обладнаннями, умовами виробництва й параметрами дотримання якості харчової продукції, а ще організовувати проходження нашими студентами практик і спри...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі університету відвідали потужне інноваційне молочне підприємство 30 липня 2018

Перші вісім бакалаврів кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів підтвердили високий рівень своїх компетенцій

На кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів стартували захисти бакалаврів 2020 року денної форми навчання. Здобувачі спеціальності 181 «Харчові технології» , освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» 12 червня розпочали серію захистів кваліфікаційних бакалаврських робіт. Екзаменаційну комісію приємно вразив високий рівень...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перші вісім бакалаврів кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів підтвердили високий рівень своїх компетенцій 12 червня 2020

Наукова весна здобувачів кафедри маркетингу

У секції «Маркетинг» 91-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» результати своїх наукових і практичних досліджень представили  здобувачі спеціальностей D5 «Маркетинг» (освітньої програми «Маркетинг»), D7 «Торгівля» (освітньої програми «...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукова весна здобувачів кафедри маркетингу 10 квітня 2025