Н У Х Т

Триває проект із покращення енергозаощадження у вишах

20 січня 2018

Триває проект із покращення енергозаощадження у вишах

МОН та Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) узгодили основні питання відбору українських вишів до другої фази проекту «Вища освіта України», що спрямований на покращення енергозаощадження університетів та оновлення їх наукового обладнання. Таким став результат зустрічі представників МОН, ЄІБ та Північної екологічної фінансової корпорації (NEFCO), що відбулася в Міністерстві.

Насамперед, були узгоджені вимоги та критерії, за якими оцінюватимуть проекти. Протягом найближчого місяця – після доопрацювання та остаточного затвердження – умови участі будуть оприлюднені МОН.

«У нас є велика проблема з енергоефективністю в університетах – це пов’язано, наприклад, зі старими, надто великими чи занедбаними приміщеннями. Ми вперше впродовж останніх 2 років інтенсивно інвестуємо в капітальні ремонти ВНЗ, хоча цього поки теж недостатньо. Водночас разом із Європейським інвестиційним банком ми розробили та впроваджуємо проект для покращення енергоефективності в наших університетах. Його загальна вартість – 160 млн євро. Зараз починається перша черга проекту, і в 7 вишах проводитимуть серйозні заходи для енергозбереження та оптимізації управлінських процесів енергоспоживання», – зазначила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Загалом під час першого етапу роботи планують здійснити майже в 150 будівлях відібраних вишів. У цих університетах провели енергетичний аудит, за підсумками якого був визначений обсяг робіт. У результаті учасники мають значно знизити рівень енергоспоживання, а також досягти найвищих освітніх і дослідницьких стандартів, покращити власну матеріальну базу.

Нагадаємо, що в бюджеті 2018 року закладено більше 1 млрд. грн. на продовження урядових програм із підтримки освітньої інфраструктури.

Опублікований: 20-01-2018
Читайте також:
Цикл семінарів про ефективне управління діяльністю підприємств сфери гостинності триває

Цикл семінарів про ефективне управління діяльністю підприємств сфери гостинності для викладачів кафедри готельно-ресторанної справи за ініціативи доцента Олександра Люльки продовжив керівник відділу POS-систем Олег Гальченко. Спеціаліст компанії «Expert Solution» розповів про нові можливості комплексної автоматизації готельних підприємств. Автомат...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цикл семінарів про ефективне управління діяльністю підприємств сфери гостинності триває 24 жовтня 2018

Першокурсники-експерти «вриваються» в харчову галузь…

21 вересня 2023 року в рамках Всеукраїнського тижня харчових технологій першокурсники групи ХЕ-1-7 спільно з кураторкою групи, асистенткою кафедри експертизи харчових продуктів Анною Логіновою відвідали свою першу виставку в галузі харчових технологій – «Inprodmash&Upakovka 2023 Trade Fair». «Inprodmash&Upakovka 2023 Trade Fair» – провідна...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Першокурсники-експерти «вриваються» в харчову галузь… 22 вересня 2023

Помилки при реєстрації е-кабінету та як їх уникнути

Триває реєстрація електронних кабінетів вступників, під час якої можуть виникати проблеми з їх створенням через різні причини. Із найпоширенішими помилками під час створення е-кабінету та порядком дій у разі їх виникнення знайомтеся тут. Нагадуємо, в Україні заборонено використання російських поштових сервісів, тож зареєструвати електронний кабін...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Помилки при реєстрації е-кабінету та як їх уникнути 16 липня 2024

Хімію смаку, запаху і кольору опановували студенти на кафедрі експертизи харчових продуктів

22 березня 2018 р. на кафедрі експертизи харчових продуктів відбулося планове відкрите заняття доцента кафедри Оксани Вашеки з дисципліни «Хімія смаку, запаху і кольору» для студентів, що навчаються за напрямом підготовки «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції». Ключовим питанням лекційного заняття було вивчення механізму сприйнятт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Хімію смаку, запаху і кольору опановували студенти на кафедрі експертизи харчових продуктів 22 березня 2018