Н У Х Т

Тонкощі ведення нормативно-технічної документації опанували четвертокурсники на першому етапі технологічної практики

21 січня 2020

Тонкощі ведення нормативно-технічної документації опанували четвертокурсники на першому етапі технологічної практики

Для багатьох студентів-біотехнологів період технологічної практики є найбільш очікуваною миттю під час навчання. І це зовсім не дивно, оскільки практика є унікальною можливістю спробувати себе у ролі стажера на великому фармацевтичному виробництві, застосувати отримані знання та навички у справжньому робочому процесі, а також реально оцінити свої можливості для майбутнього працевлаштування.

Цього року студентам 4 курсу Софії Цапко, Катерині Берзіній, Вікторії Новик, Віті Гонтар і Діані Терещук пощастило потрапити на технологічну практику на фармацевтичний гігант України «Дарниця» у відділ реєстрації і стандартизації Медичного департаменту.

У перший день практики четвертокурсниць познайомили з керівництвом відділу, детально розповіли про коло обов’язків і навичок фахівця зі стандартизації і реєстрації лікарських засобів. Їх спільним із керівництвом рішенням було умовно розділити програму практики на два блоки: перший – ознайомлення з нормативно-технічною документацією для виробництва і реєстрації (перереєстрації) лікарських засобів на вітчизняному і зарубіжному ринках, другий – детальне ознайомлення із технологічними процесами виготовлення твердих лікарських засобів та ін’єкційних розчинів.

Першим документом для ретельного вивчення став Порядок проведення експертизи реєстраційних матеріалів на лікарські засоби, які подаються на Державну реєстрацію. Разом зі співробітниками відділу студентки у формі активної дискусії обговорили види реєстрації, особливості формування реєстраційного досьє, етапи проведення експертизи реєстраційних матеріалів і їх строки. Особливо цікаво було ознайомитися із величезним переліком необхідних документів для реєстраційного досьє, зокрема з резюме і результатами фармацевтичних, доклінічних і клінічних випробовувань лікарських засобів.

Для наступного етапу практики студентам необхідно було визначитися із лікарськими засобами, представленими в асортименті продукції «Дарниці», для подальшого вивчення аналітично-нормативної документації на них і ознайомлення з технологічним процесом їх виготовлення. Критерієм вибору препарату став активний фармацевтичний інгредієнт (АФІ), технологію виробництва якого вони будуть аналізувати і проектувати у майбутньому дипломному проекті. Так, отримана на технологічній практиці інформація, зможе великою мірою допомогти у написанні кваліфікаційної роботи.

З кожним днем на «Дарниці» здобувачі дізнаються про щось нове, отримують нові навички, а також закріплюють на практиці отриманні знання з навчальних дисциплін «Нормативне забезпечення біотехнологічних виробництв», «Промислова технологія лікарських засобів» і «Основи проектування біотехнологічних виробництв». Студентки зізнаються, що почуваються «у своїй тарілці», перебуваючи на величезному фармацевтичному підприємстві, і це – надзвичайно приємне відчуття. Вони впевнені, що далі буде ще цікавіше і ще більш захоплююче!

Опублікований: 21-01-2020
Читайте також:
Зимовий день відкритих дверей на факультеті біотехнології та екологічного контролю

Наш університет продовжує приділяти особливу увагу профорієнтаційній діяльності, зокрема інформуванню майбутніх вступників і підготовці до вступної кампанії-2021, тому і була запланована серія онлайн-заходів спілкування з майбутніми вступниками. У рамках цих заходів 29 січня відбулося ознайомлення потенційних вступників і їхніх батьків із особливос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зимовий день відкритих дверей на факультеті біотехнології та екологічного контролю 01 лютого 2021

Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції готується до Днів гостинності

25 жовтня доцент Ірина Силка та асистент Ганна Березова відвідали Київський державний коледж туризму та готельного господарства. Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції ознайомили  студентів коледжу з особливостями підготовки фахівців за спеціальністю 181 «Харчові технології» освітніх ступенів «бакалавр» і «магістр». Моло...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції готується до Днів гостинності 28 жовтня 2019

Здобутки НУХТ – широкому загалу: розпочався Всеукраїнський тиждень харчових технологій

10 вересня розпочався Всеукраїнський тиждень харчових технологій, в рамках якого працюють виставки «Inprodmash&Upakovka» та «Sweets&Bakery Ukraine». Наш університет – традиційний учасник цих масштабних галузевих форумів і співорганізатор насиченої наукової програми заходу. У церемонії урочистого відкриття взяли участь: голова Держпродпотре...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобутки НУХТ – широкому загалу: розпочався Всеукраїнський тиждень харчових технологій 10 вересня 2019

Мандрівка школярів у світ еритроцитів

Для когось канікули – час, коли життя – суцільне свято: можна відпочивати і ні про що важливе не думати. Але серед сучасних школярів багато й тих, хто навіть у цю пору намагається поєднати щось на перший погляд непоєднуване: розваги і навчання. Тож викладачі і студенти кафедри біотехнології і мікробіології підготували серію цікавих і пізнавальних м...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мандрівка школярів у світ еритроцитів 06 листопада 2018